Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΠέθανε ο Θόδωρος Καρατζάς, ο πρώτος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ

Πέθανε ο Θόδωρος Καρατζάς, ο πρώτος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ

Ο Καρατζάς συνέδεσε το όνομά του με το επαγγελματικό μπάσκετ, καθώς υπό την προεδρία του το άθλημα γνώρισε τεράστια άνθηση

Πένθος στο ελληνικό μπάσκετ, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Καρατζάς, ο οποίος σημάδεψε το μπάσκετ στη χώρα μας τα χρονιά της ακμής του, καθώς υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος του ΕΣΑΚ (που το 1997 μετονομάστηκε σε ΕΣΑΚΕ και αργότερα Basket League).

Ο Καρατζάς, που εδώ και αρκετό καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, συνέδεσε το όνομά του με το επαγγελματικό μπάσκετ, καθώς υπό την προεδρία του το άθλημα γνώρισε τεράστια άνθηση. Διετέλεσε Πρόεδρος του ΕΣΑΚ από το 1992 έως το 2001, όταν και αποχώρησε, αλλά έμεινε κοντά στο μπάσκετ.

Επέστρεψε στον Χολαργό και λίγο αργότερα στον Κολοσσό, όπου και έγινε Πρόεδρος των Ροδιτών.

Σε μία παλαιότερη συνέντευξή του, ο Καρατζάς είχε τονίσει πως «όταν ανέλαβε η ΕΣΑΚ το Πρωτάθλημα, η Α1 κόστιζε 60 εκατομμύρια δραχμές και μετά από μερικά χρόνια έφτασε τα 11 δισ. δραχμές (περίπου 33 εκατομμύρια ευρώ). Τα ίδια τα σωματεία διαπραγματεύτηκαν πολύ καλά το Πρωτάθλημα τους και φτάσαμε στο σημείο να παίρνουμε τα περισσότερα χρήματα από όλες τις ευρωπαϊκές λίγκες».

Πηγή : protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ