Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΠαγκόσμιο Πρωτάθλημα AKROPOLIS JET RAID 2024: Ένα τεράστιο αθλητικό γεγονός στην Κουρούτα

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AKROPOLIS JET RAID 2024: Ένα τεράστιο αθλητικό γεγονός στην Κουρούτα

Ένα τεράστιο αθλητικό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AKROPOLIS JET RAID 2024 θα διεξαχθεί στην Κουρούτα το διάστημα από 3 έως 9 Ιουνίου, με τους διοργανωτές να δίνουν συνέντευξη χθες το πρωί στα γραφεία του κ. Παπαδάκου στην Αμαλιάδα. Ειδικότερα ο Πρόεδρος της AHEPA ELLAS AHEPA ELLAS -τμήμα 47 «Ανδρέας Παπαδάκος» και ο Δήμος Ήλιδας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας διοργανώνουν σε συνεργασία με τον «Πανελλήνιο Όμιλο JETSPORT (H.J.S.B.A.)» και το «JET RAID ORGANIZATION», το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AKROPOLIS JET RAID 2024 στην Παραλιακή περιοχή της Κουρούτας του δήμου Ήλιδας από 3 έως 9 Ιουνίου 2024. Η διοργάνωση αυτή μέσω αυτού του παγκόσμιου αθλητικού γεγονότος που θα λάβει χώρα στην πανέμορφη περιοχή μας, έχει σκοπό να δώσει μία τεράστια ώθηση στην Τουριστική της δυναμική μέσω της διεθνούς προβολής από τα μεγαλύτερα μέσα μαζικής ενημέρωσης του πλανήτη, στην ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος που από αρχαιοτάτων χρόνων χαρακτηρίζει τους κατοίκους της Ηλείας (ως γεννήτορες των Ολυμπιακών Αγώνων) , στην προώθηση των πολιτισμικών δρώμενων με παράλληλες εκδηλώσεις κατά την διάρκεια των αγώνων και κατ’ επέκταση την οικονομική τόνωση της περιοχής. Η συμμετοχή του αγώνα θα συμπεριλαμβάνει τουλάχιστον 70 αθλητές από 20 και πλέον χώρες του κόσμου, μαζί τους φυσικά θα έρθει και το staff τους, επιτροπές, κριτές και δημοσιογράφοι. Θα υπάρχει και κατηγορία TOURISMO με συμμετοχή ερασιτεχνών αθλητών από όλη την Ελλάδα.

Α. Παπαδάκος: «Στοχεύουμε στην ανάπτυξη του τόπου…»

Στη χθεσινή συνέντευξη πρώτος πήρε τον λόγο ο κ. Ανδρέας Παπαδάκος Πρόεδρος της AHEPA ELLAS -τμήμα 47 ο οποίος έβαλε απλόχερα τη σφραγίδα του προκειμένου να έρθει μια τόσο μεγάλη διοργάνωση στην Κουρούτα. «Πρόκειται για ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός που θα κάνει γνωστή την Κουρούτα σε όλο τον κόσμο. Η συμμετοχή του αγώνα θα συμπεριλαμβάνει τουλάχιστον 70 αθλητές από 20 και πλέον χώρες του κόσμου και ασφαλώς υπάρχει τεράστια ικανοποίηση. Στοχεύουμε στην ανάπτυξη του τόπου μας και βάσει με αυτό το πλάνο θα πορευτούμε», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδάκος.

Α. Χουζούρης: «Χαιρετίζουμε τη διοργάνωση…»
Από τη μεριά του ο Άκης Χουζούρης Γεν. Γραμματέας του Δήμου Ήλιδας στη συνέντευξη τύπου τοποθετήθηκε ως εξής: «Σαν Δήμος Ήλιδας χαιρετίζουμε την διοργάνωση που είναι παγκοσμίου βεληνεκούς και θα βοηθήσουμε ώστε να γίνει θεσμός. Παράλληλα απευθύνουμε κάλεσμα στον κόσμο να δώσουν το παρών στους αγώνες που πραγματικά θα δώσουν άλλη αίγλη στην περιοχή..», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Χουζούρης.

Γ. Κράλλης: «Είμαστε δίπλα σε κάθε καινούργιο…»
Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού στο Δήμο Ήλιδας Γιώργος Κράλλης, εκπροσώπησε τον Δήμαρχο κ. Χριστοδουλόπουλο όπως και ο κ. Χουζούρης, έδωσε το παρών στη συνέντευξη τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ως νέα δημοτική αρχή θέλουμε να προωθήσουμε τον αθλητικό τουρισμό και είμαστε αρωγοί σε τέτοιου είδους διοργανώσεις που ξεπερνούν μάλιστα τα όρια της χώρα μας. Είμαστε πάντα δίπλα σε κάθε καινούργιο και κάνουμε λόγο για ένα γεγονός που ξεφεύγει από τα όρια του αθλητικού αγώνα», δήλωσε ο κ. Κράλλης.
Α. Βαρνακιώτης: «Η περιοχή μας βρίσκεται στο επίκεντρο…»
Τοποθέτηση είχαμε και από τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής κ. Ανδρέα Βαρνακιώτη που στάθηκε περισσότερο σε αγωνιστικά θέματα. «Η περιοχή μας βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο και το ενδιαφέρον θα κορυφώνεται όσο θα πλησιάζουμε στην ημερομηνία των αγώνων. Απευθύνουμε κάλεσμα στον κόσμο να δώσει το παρών στην Κουρούτα για να παρακολουθήσει ένα μοναδικό θέαμα»

Γ. Τραγουστής: «Θετικές επιπτώσεις σε πολλούς τομείς…»
Τον λόγο πήρε και ο Γεν. Γραμματέας της Συντονιστής Επιτροπής Γιάννης Τραγουστής, που επεσήμανε μεταξύ άλλων. «Πρόκειται για ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα με τις επιπτώσεις να είναι θετικές σε πολλούς τομείς.»

Το Jet Raid
Το Jet Raid ξεκίνησε το 1998 από τον Nassogne Patrick με 11 διαγωνιζόμενους . Το 2002 απέκτησε μεγάλη απήχηση εξελίχθηκε σε παγκόσμιο αθλητικό γεγονός με την βοήθεια μεγάλων χορηγών διεθνούς κύρους. Έκτοτε φιλοξενήθηκε σε πολλές χώρες (όπως η Σενεγάλη, το Μαλί, η Ουρουγουάη, το Περού, την Ελλάδα, την Βραζιλία, την Αργεντινή και αλλού ). Ο διαγωνισμός αυτός είναι ιδανικός για αυτούς που θέλουν να δοκιμάσουν τις πνευματικές και σωματικές τους αντοχές σε ένα απαιτητικότατο αγώνισμα . Το 2008 ήρθε και στην Ελλάδα από αθλητές με διεθνείς και εθνικές επιτυχίες επάνω στο μηχανοκίνητο αθλητισμό της θάλασσας. Αυτοί οι αθλητές με μοναδικές εμπειρίες, ικανότητες και γνώσεις κατάφεραν να το διοργανώσουν και στην χώρα μας έχοντας εξασφαλίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις και τη συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα για τον έλεγχο αλλά και την ασφαλή διοργάνωση του αγώνα. Η ελληνική ομάδα έχει ως σκοπό μέσω του “AKROPOLIS JET RAID GREECE” (όπως είναι πλέον γνωστό το ελληνικό κομμάτι της διοργάνωσης) να προωθήσει τις αξίες και τις γνώσεις για την ασφαλή χρήση από τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες διαγωνιζόμενους jet ski όλων των ηλικιών αλλά και την προσέλκυση νέων αθλητών σε αυτό το υπέροχο άθλημα. Είναι ένα νέο άθλημα, σύγχρονο, με ιδιαίτερο prestige, απαιτήσεις σωματικές και νοητικές, με μεγάλη αναγνωρισιμότητα καθώς χρησιμοποιεί τελευταίας τεχνολογίας jet ski . Είναι ένας αγώνας που ωθεί ακόμα και τους κατασκευαστές των jet ski να τα εξελίσσουν και να προσφέρουν εγγυμένα οτι καλύτερο έχουν στον αθλητικό ανταγωνισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ