Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΞενοφών –Αστέρας 1-0: Αγκαλιά με την πρόκριση στον τελικό

Ξενοφών –Αστέρας 1-0: Αγκαλιά με την πρόκριση στον τελικό

Α’ PLAYSPORTS/Πλέι οφ ανόδου
Σπουδαία επιτυχία για την ομάδα των Κρεστένων
Ανταγωνιστικός ο σύλλογος της Αμαλιάδας
Του Πάνου Ηλιόπουλου
panosproti@gmail.com
Μεγάλη νίκη για τον Ξενοφώντα Κρεστένων στον πρώτο ημιτελικό των πλέι –οφ του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας καθώς κέρδισε τον Αστέρα Αμαλιάδας με σκορ 1-0, με τους «κόκκινους» να βρίσκονται μια ανάσα από την πρόκριση στον τελικό καθώς τους αρκεί μια ισοπαλία πλέον. Όσον αφορά τον Αστέρα ήταν ανταγωνιστικός ειδικά στο πρώτο μέρος, αλλά μετά την ήττα το τοπίο δυσκολεύει καθώς θέλει μόνο δυο νίκες για να περάσει αυτός στον τελικό.

Πολύς κόσμος στο γήπεδο
Ο χθεσινός αγώνας στα Κρέστενα συγκέντρωσε τα βλέμματα περίπου 500 θεατών, με τον Ξενοφώντα ν’ απειλεί πρώτος όταν στο 19’ ο Τσίγκρηλας έκανε ωραία προσπάθεια αλλά το σουτ έδιωξε δύσκολα ο Θεοδωρόπουλος, ενώ στ 15’ σέντρα του Μπακατσέλου έδιωξε αμυντικός. Ο Αστέρας προσπάθησε να απειλήσει στο 23’ έγινε λάθος στην άμυνα του Ξενοφώντα αλλά ο Τσάκος από καλή θέση σούταρε άουτ, με τους «βυσσινί» στο 36’ να χάνουν σημαντική ευκαιρία όταν μετά από κόρνερ του Γκρίλλα ο Ανδρεόπουλος έπιασε κεφαλιά που βρήκε το εξωτερικό δοκάρι του Κουτρουμπή, με τον Ξενοφώντα στο 40’ να έχει κεφαλιά με τον Μπέριο που πέρασε λίγο άουτ. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους οι δυο μονομάχοι είχαν από μια καλή φάση ο καθένας με τον Μπατζακόπουλο στο 44’ να σουτάρει με τον Κουτρουμπή να διώχνει δύσκολα, ενώ στο 45’ προβολή του Τσίγκρηλα έδιωξε αμυντικός στη γραμμή.
Ο Πάρης το γκολ της νίκης
Σε ότι έχει να κάνει με το δεύτερο μέρος, ο Ξενοφών ήταν πιο πιεστικός κόντρα στον Αστέρα που έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα στο χώρο του κέντρου. Στο 48’ οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Κωνσταντόπουλο ο οποίος από καλή θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Θεοδωρόπουλο, με τον τερματοφύλακα του Αστέρα να αντιδρά και σε σουτ του Τσίγκρηλα στο 65΄. Με τη συμπλήρωση 79’ αγώνα ο Αστέρας προσπάθησε να απειλήσει με τον Μπατζακόπουλο αλλά το σουτ κόντραρε σε αμυντικούς, με τον Ξενοφώντα στο 83’ να χάνει μεγάλη φάση αλλά το σουτ του Μπακατσέλου τράνταξε το δοκάρι του Θεοδωρόπουλου. Το γκολ για την ομάδα των Κρεστένων ήρθε στο 89’ όταν ο Σκοζάι εκτέλεσε κόρνερ και ο Κωνσταντόπουλος με ασύλληπτο σουτ δεν αστόχησε κάνοντας το 1-0 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς για την ομάδα των Κρεστένων. Ο Αστέρας διαμαρτυρήθηκε για μια φάση στις καθυστερήσεις, τονίζοντας πως έπρεπε ν’ αποβληθεί ο Μπέριος για χτύπημα στον Γκρίλλα.
Ξενοφών: Κουτρουμπής, Γαλανόπουλος, Γκότσης, Μπέριος, Κολόκας, Αστερόπουλος(60’ Διονυσόπουλος), Κωνσταντόπουλος, Διαμαντόπουλος(70’ Δρακόπουλος), Σκοζάι, Τσίγκρηλας(70’ Κρίκος), Μπακατσέλος(92’ Τ. Κουτσογιαννάκης)
Αστέρας: Θεοδωρόπουλος, Ι. Κασσιανός, Δαλαβούρας, Δ. Κασσιανός, Κυριαζής, Τσίτσος(90’ Μαργαρώνης), Γκρίλλας, Ανδρεόπουλος, Χαραλαμπόπουλος(63’ Κούντουρας), Τσάκος, Μπατζακόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ