Γιάννης Ιωαννίδης: Οι ατάκες του που έγραψαν ιστορία – Το «Γκαλόσημο», οι «τυφλοί» που… είδαν και η σερβική μαφία

662

Οξύθυμος, αθυρόστομος, εκρηκτικός και από τους ανθρώπους που δεν φοβόταν να εκφέρει δημόσια άποψη για όσα πίστευε – Εκτός από τις επιτυχίες του, θα τον θυμόμαστε και για τις  επικές ατάκες του, συνήθως μετά τους αγώνες

Οξύθυμος, αθυρόστομος, εκρηκτικός και από τους ανθρώπους που δεν φοβόταν να εκφέρει δημόσια άποψη για όσα πίστευε, ο Γιάννης Ιωαννίδης πέρασε στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του.

Εκτός από τις επιτυχίες του, θα τον θυμόμαστε και για τις επικές ατάκες του -συνήθως μετά το τέλος των αγώνων- κάποιες από τις οποίες έγραψαν ιστορία, δυναμώνοντας ακόμη περισσότερο τον μύθο γύρω από το πρόσωπό του.

– Αναφερόμενος στο χαμένο τελικό του Ολυμπιακού στο Τελ Αβίβ το 1994: «Τι να μας πει τώρα ο Ομπράντοβιτς; Κοιμήθηκε ο Θεός και πήρε αυτό το Κύπελλο. Αυτά δεν γίνονται ούτε στο σινεμά, αλλά όταν σκηνοθετεί ο Θεός δεν μπορεί να αλλάξεις το σενάριο».

– Απαντώντας στις φήμες για τα… χαλασμένα νερά που έστειλαν πέντε παίκτες της ΤΣΣΚΑ στο νοσοκομείο με στομαχικές διαταραχές το 1995: «Αφήστε τους Ρώσους να λένε… Ρωτήστε τους τι κάνανε το προηγούμενο βράδυ! Η νύχτα της Αθήνας είναι πολύ γλυκιά και βρίσκεις ότι επιθυμείς».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο protothema.gr