Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΕΠΣ Ηλείας: Η προκήρυξη για την Α’ PLAYSPORTS

ΕΠΣ Ηλείας: Η προκήρυξη για την Α’ PLAYSPORTS

Η ΕΠΣ Ηλείας ανάρτησε τις προκηρύξεις της σεζόν 2023-2024. Στην μεγάλη κατηγορία, την Α΄ PLAYSPORTS, θα υπάρχουν πλέι-οφ  για την ανάδειξη του πρωταθλητή και πλέι-άουτ για τον υποβιβασμό, αν όμως υπάρχει βαθμολογική διαφορά μεταξύ των εμπλεκόμενων ομάδων. Από την Α΄ PLAYSPORTS θα υποβιβαστούν τρεις ομάδες, η τελευταία απευθείας και οι άλλες δύο μέσω πλέι-άουτ. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 23-24 Σεπτεμβρίου. Η δήλωση συμμετοχής είναι μέχρι τις 18 Αυγούστου και η κλήρωση του πρωταθλήματος έχει οριστεί για την Δευτέρα 28 Αυγούστου.

Ανάδειξη Πρωταθλητή Α΄ Κατηγορίας PLAY OFFS

Μετά το πέρας της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας θα διεξαχθούν αγώνες playoff μεταξύ των τεσσάρων (4) πρώτων σωματείων της βαθμολογικής κατάταξης.

– Σε περίπτωση που η πρώτη (1η) ομάδα του βαθμολογικού πίνακα στην κανονική περίοδο έχει διαφορά πάνω από επτά (7) βαθμούς από τη δεύτερη (2η) ομάδα, δεν θα πραγματοποιηθούν αγώνες play offs μεταξύ των δύο σωματείων της γενικής κατάταξης και η πρώτη (1η) ομάδα ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια ομάδα περιόδου 2023-2024.

– Σε περίπτωση που η πρώτη (1η) ομάδα του βαθμολογικού πίνακα στην κανονική περίοδο έχει διαφορά πάνω από εννέα (9) βαθμούς από τη τέταρτη (4η) ομάδα, δεν θα πραγματοποιηθούν αγώνες play offs μεταξύ των δύο σωματείων και ο πρώτος (1ος) της βαθμολογικής κατάταξης περνάει απευθείας στην τελική φάση ανάδειξης πρωταθλητή.

– Σε περίπτωση που η δεύτερη (2η) ομάδα του βαθμολογικού πίνακα στην κανονική περίοδο έχει διαφορά πάνω από επτά (7) βαθμούς από τη τρίτη (3η) ομάδα, δεν θα πραγματοποιηθούν αγώνες play offs μεταξύ των δύο σωματείων και ο δεύτερος (2ος) της βαθμολογικής κατάταξης περνάει απευθείας στην τελική φάση ανάδειξης πρωταθλητή.

– Με διαφορές μικρότερες των προαναφερθέντων θα πραγματοποιούνται αγώνες playoff ως εξής: Συγκεκριμένα θα αγωνιστεί ο πρώτος (1ος) με τον τέταρτο (4ο) και ο δεύτερος (2ος) με τον τρίτο (3ο) της βαθμολογικής κατάταξης των ομάδων. Ο πρώτος αγώνας play offs θα γίνει στην έδρα των σωματείων με την υψηλότερη βαθμολογία. Ο δεύτερος αγώνας play offs θα γίνει στην έδρα των σωματείων με την χαμηλότερη βαθμολογία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα διεξαχθεί και τρίτος (3ος) αγώνας στην έδρα των σωματείων με την υψηλότερη βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Η ανώτερη βαθμολογικά ομάδα χρειάζεται τέσσερις (4) βαθμούς, η δε κατώτερη βαθμολογικά ομάδα χρειάζεται πέντε (5) βαθμούς για να προκριθεί. Σε περίπτωση τριών (3) ισοπαλιών ευνοείται η ανώτερη βαθμολογικά ομάδα της γενικής κατάταξης της κανονικής περιόδου.

Οι νικητές των παραπάνω αγώνων θα δώσουν νέους αγώνες play offs μεταξύ τους για την ανάδειξη του πρωταθλητή, με τους ίδιους όρους όπως και οι προηγούμενοι αγώνες και με πλεονέκτημα έδρας της βαθμολογικά ανώτερης ομάδας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Υποβιβασμός

Διεξαγωγή αγώνων PLAY OUTS

Υποβιβάζεται απευθείας το τελευταίο σωματείο και τα άλλα δύο (2) σωματεία μέσα από αγώνες play outs ως εξής: Ο δέκατος (10ος) με τον δέκατο τρίτο (13ο) εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των επτά (7) βαθμών και ο ενδέκατος (11ος) με τον δωδέκατο (12ο) εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των έξι (6) βαθμών. Οι ηττημένοι των αγώνων αυτών υποβιβάζονται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία. Οι νικητές των αγώνων παραμένουν στην κατηγορία. Σε διαφορές μεγαλύτερες, οι ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία παραμένουν στην κατηγορία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ