Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΜάριος Γιαννάκου για «κατάκτηση» του Έβερεστ: «Αν σε κάνει κάτι ευτυχισμένο μην...

Μάριος Γιαννάκου για «κατάκτηση» του Έβερεστ: «Αν σε κάνει κάτι ευτυχισμένο μην ακούς κανέναν»

Η κορυφή του Έβερεστ αποτελούσε πάντοτε το όνειρό του, από τότε που ήταν μικρό παιδί. Ένας στόχος γεμάτος δυσκολίες. Σχεδόν ακατόρθωτος. Η προετοιμασία; Σκληρή και πειθαρχημένη. Ο Μάριος Γιαννάκου κατάφερε να ανέβει στο υψηλότερο σημείο στον πλανήτη, άντεξε σε μία δύσκολη αποστολή και «κατέκτησε» και το Έβερεστ.

του Μίλτου Σακελλάρη

Κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του Έβερεστ στα 8.848 μέτρα στα Ιμαλάια. Ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο enikos.gr έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλους τους ανθρώπους «να μην το βάζουν κάτω, να μην τα παρατάνε ποτέ και να παλεύουν για τον στόχο τους και αυτό που τους κάνει ευτυχισμένους».

Πώς ήταν να φτάνει στο υψηλότερο σημείο;

«Ήταν έντονη, συγκινητική και συναισθηματική στιγμή. Ήταν στόχος ζωής. Οπότε το να φτάνεις και να βλέπεις τον κόσμο από το υψηλότερο σημείο ήταν ιδιαίτερη στιγμή για μένα».

Πόσο δύσκολη ήταν η προετοιμασία αλλά και η παραμονή σου στο Έβερεστ;

«Μία τέτοια αποστολή διαρκεί δύο μήνες. Και η προετοιμασία και κατά τη διάρκεια της αποστολής ήταν δύσκολη περίοδος που έπρεπε να μείνεις προσηλωμένος στον στόχο. Αν κάτι το θέλεις πάρα πολύ και αποτελεί το παιδικό σου όνειρο νομίζω ότι μπορείς να αντέξεις οποιοδήποτε τίμημα».

Ποιος είναι ο στόχος από εδώ και πέρα;

«Θέλω να ξεκουραστώ να περάσω χρόνο με την οικογένειά μου και να χαρώ αυτή την ανάβαση στο Έβερεστ. Προς το παρόν πρέπει να δω λίγο και τα κρυοπαγήματα που έχουν πάθει τα πόδια. Πρέπει να αναρρώσω».

Ποιο είναι το μήνυμά σου στα νέα παιδιά; 

«Αν ένας άνθρωπος βρει αυτό που τον κάνει ευτυχισμένο δεν πρέπει να ακούει τίποτα άλλο και κανέναν παρά μόνο τον ίδιο του τον εαυτό. Δεν θα είναι εύκολος ο δρόμος αλλά αν τον κάνει ευτυχισμένο μπορεί να αντέξει οποιαδήποτε δυσκολία τού εμφανιστεί σε αυτόν τον δρόμο».

Δείτε τις φωτογραφίες που έστειλε ο Μάριος Γιαννάκου στο enikos.gr από το ταξίδι του στην κορυφή του κόσμου

enikos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ