Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάPlay – offs, η βαθμολογία της 9ης αγωνιστικής: Η ΑΕΚ αγκάλιασε το...

Play – offs, η βαθμολογία της 9ης αγωνιστικής: Η ΑΕΚ αγκάλιασε το πρωτάθλημα στο +3 από τον Παναθηναϊκό!

Μια στροφή πριν το φινάλε της σεζόν, η ΑΕΚ βρίσκεται… μισή ανάσα από τον τίτλο που θα κατακτήσει την Κυριακή με νίκη επί του Βόλου μετά το «διπλό» στη Θεσσαλονίκη και την ήττα του Παναθηναϊκού στο Φάληρο.

O

Παναθηναϊκός πήγε στο Φάληρο μόνο για ένα αποτέλεσμα. Ήθελε μόνο τους τρεις βαθμούς της νίκης προκειμένου να κρατάει την τύχη στα χέρια του στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ήταν όμως κατώτερος των περιστάσεων στο παιχνίδι της χρονιάς και μια αγωνιστική πριν από το φινάλε επί της ουσίας λέει… αντίο πρωτάθλημα αφού έχει πια μόνο μαθηματικές ελπίδες. Η κόπωση από την περιπέτεια του κορονοϊού διακρίνονταν στις προσπάθειες των παικτών του Παναθηναϊκού που ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο χωρίς επί της ουσίας να κάνουν την παραμικρή επικίνδυνη φάση μπροστά στην εστία του Τζολάκη.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο 2ο ημίχρονο και άγγιξε το γκολ στο δυνατό του Εμβιλά που… σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Μπρινιόλι. Ο Παναθηναϊκός πήρε μέτρα στο γήπεδο γνωρίζοντας και το αποτέλεσμα της ΑΕΚ, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που στο 68′ βρήκαν γκολ με τον Ρέαμπτσουκ σε μια επικίνδυνη αντεπίθεση. Από κει και πέρα το «τριφύλλι» είχε να ανέβει ένα… βουνό που έγινε ακόμη μεγαλύτερο όταν στο 72′ το σουτ του Μπερνάρ σταμάτησε στο δοκάρι. Ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε τα 2 γκολ που ζητούσε και κάπως έτσι… αποχαιρετά το πρωτάθλημα, αφού πλέον ζητά νίκη του Βόλου στην… καυτή Νέα Φιλαδέλφεια.

το «Κλεάνθης Βικελίδης» η ΑΕΚ ήθελε μόνο νίκη κόντρα στον Άρη, έχοντας όμως τα… αυτιά ανοιχτά και προς το Φάληρο καθώς επιθυμούσε και απώλεια βαθμών του Παναθηναϊκού για να πάρει… κεφάλι στο νήμα και να αγκαλιάσει το πρωτάθλημα. Και τα κατάφερε αφού πλέον με νίκη την Κυριακή επί του Βόλου θα κατακτήσει ακριβώς την τελευταία αγωνιστική τον τίτλο.Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Άρη με το γκολ – πέναλτι του Γκρέι, η ΑΕΚ δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να… φέρει τούμπα του ματς πριν καν βγει το πρώτο ημίχρονο και με τα δύο γκολ – καρμπόν των Φαν Βέερτ και Τσούμπερ προηγήθηκε με 2-1 και άνοιξε διάπλατα τον δρομο προς τη ιστοριική νίκη που ισοδυναμεί με πρωτάθλημα μετά και την γκέλα του Παναθηναϊκού στο Φάληρο.Στο παιχνίδι με το μικρότερο αγωνιστικό ενδιαφέρον, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που ήθελε τη νίκη ώστε να πάει χωρίς απώλειες στον… τελικό της 3ης θέσης με τον Ολυμπιακό και τα κατάφερε. Πέρασε νικητής από το Πανθεσσαλικό επικρατώντας με 2-0 του Βόλου, που έπαιζε από τη λήκξη του πρώτου ημιχρόνου με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πιρές. Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν καλύτερος και λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου βρήκε γκολ με τον Ζίφκοβιτς, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπράντον… κλείδωσε τη νίκη.

Τα αποτελέσματαAρης – ΑΕΚ 1-2Βόλος – ΠΑΟΚ 0-2Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAYOFFS (9η αγωνιστική)1.A.E.K. 802.ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 773. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 704. Π.Α.Ο.Κ. 675. ΑΡΗΣ 506. ΒΟΛΟΣ 40H επόμενη αγωνιστική (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ)Κυριακή 14 ΜαϊουΑΕΚ – Βόλος (8μμ)ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός (8μμ)Παναθηναϊκός – Αρης (8μμ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ