Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΠαγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι η 11χρονη Αναστασία Σίσκου- Αγωνίστηκε σε υψηλότερη ηλικιακά...

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι η 11χρονη Αναστασία Σίσκου- Αγωνίστηκε σε υψηλότερη ηλικιακά κατηγορία

Mε ελληνικό θρίαμβο ολοκληρώθηκαν τα Παγκόσμια Σχολικά Πρωταθλήματα Σκακιού της Fide, στα πλαίσια του 4ου Σκακιστικού Φεστιβάλ Ρόδου, από τις 13 έως 23 Απριλίου 2023, στο Rodos Palace Resort Hotel.

Η Αναστασία Σίσκου είναι 11 ετών, μαθήτρια της 5ης τάξεως του Δημοτικού. Το σχολείο της είναι η Αδαμάντιο Σχολή στην Θεσσαλονίκη και σύλλογος της, ο ΑΜΟ Γαλαξίας.

Η Αναστασία Σίσκου «πρωτογνώρισε» το σκάκι σε ηλικία 4 ετών!

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου «Ιππότης» διοργάνωσε μια τεράστια γιορτή στην τελετή λήξης γεμάτη μουσική, χρώματα και άπειρα χαμόγελα. Η αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων “Jupiter” ξεχείλισε από συναισθήματα χαράς, συγκίνησης δείγμα μιας άψογα εκτελεσμένης διοργάνωσης.

Γύρω στα μισά των απονομών, ήχησε δυνατά και ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας, στην απονομή της κατηγορίας G13, όπου η Ευαγγελία στέφθηκε Πρωταθλήτρια κόσμου ανεβάζοντας τη χώρα μας στο υψηλότερο βάθρο».

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η Ευαγγελία Σίσκου επέλεξε να αγωνιστεί σε υψηλότερη ηλικιακά κατηγορία.

Τα πρωταθλήματα ήταν μια συνδιοργάνωση του Σκακιστικού Ομίλου «ΙΠΠΟΤΗΣ ΡΟΔΟΥ» με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου, μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΔΟΠΑΡ) υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ)».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ