Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικά«Μέγας» Φώτης, «μάγκας» Παναθηναϊκός!

«Μέγας» Φώτης, «μάγκας» Παναθηναϊκός!

Σπουδαία νίκη σημείωσε ο Παναθηναϊκός στη… ζούγκλα του Περιστερίου, υποτάσσοντας τον Ατρόμητο με σκορ 0-2 στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Stoiximan Super League. Ξανά πρώτο το «Τριφύλλι», απόλυτος πρωταγωνιστής του ματς ο Ιωαννίδης. 

Στους φιλοξενούμενους ανήκε η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης στο Περιστέρι. Μόλις στο 1′, εκδηλώθηκε ωραία κίνηση από τους παίκτες του Παναθηναϊκού, που κατέληξε σε γέμισμα του Παλάσιος, από δεξιά, ώστε να διώξει όπως όπως ο Κεσχρίντα σε πλάγιο.

Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι θέλησαν να απαντήσουν στο 3′, με τον Ρομπάιγ να εκμεταλλεύεται το λάθος του Κώτσιρα, να βγαίνει απέναντι στον Μπρινιόλι, αλλά τον Σάρλια να βάζει την κόντρα και να διώχνει σε κόρνερ!

Στο 9′ το «Τριφύλλι» έφτασε τυπικά στην πρώτη του τελική φάση στο παιχνίδι, με τον Ιωαννίδη να σεντράρε και τον Μαντσίνι να κάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά την μπάλα να περνάει άουτ.

Παρότι η αναμέτρηση είχε ξεκινήσει με πολύ καλό ρυθμό, όλα έμελλε να αλλάξουν. Στο 10′ επήλθε διακοπή στο παιχνίδι εξαιτίας εντάσεων στον αγωνιστικό χώρο. Συγκεκριμένα, μπήκαν οπαδοί του Ατρόμητου μέσα στο γήπεδο, έχοντας εντοπίσει τους περίπου 20-30 φίλους του Παναθηναϊκού που ήταν στην κερκίδα, με αποτέλεσμα να επικρατήσει… χάος.

Τελικά, το ματς ξεκίνησε ξανά μετά από περίπου 25 λεπτά, με τον ρυθμό πια να έχει «σπάσει». Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι το 45′ σημειώθηκαν μονάχα δύο αξιόλογες στιγμές.

Στο 18′ έλαβε χώρα φάση για τον Παναθηναϊκό, με το ξαφνικό σουτ του Κλεϊνχέισλερ, που έδιωξε με δυσκολία ο Γιαννιώτης σε κόρνερ.

Επιπρόσθετα, στο 31′ προέκυψε η τεράστια, διπλή, χαμένη ευκαιρία για το «Τριφύλλι», που βγήκε σε αντεπίθεση με τέσσερις παίκτες, ο Παλάσιος πάσαρε στον επερχόμενο Μαντσίνι, ο οποίος ωστόσο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιαννιώτη με πλασέ αρχικά και προβολή στη συνέχεια της φάσης, προ κενής εστίας!

Στο 2ο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν και πάλι αυτός που απείλησε πρώτος, όταν στο 47′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάγκνουσον ο Γιαννιώτης αναγκάστηκε να διώξει με δυσκολία.

Τελικώς, οι «πράσινοι» όχι μόνο απείλησαν πρώτοι στην επανάληψη, αλλά ευτύχησαν να σκοράρουν και πρώτοι! Ειδικότερα, στο 49′ με εκπληκτική ενέργεια ο Ιωαννίδης προσπέρασε αρχικά τον Κουέν και μετά τον Χατζηισαϊα, για να ολοκληρώσει ιδανικά, εκτελώντας με μια φοβερή βολίδα στο… παραθυράκι της εστίας του Γιαννιώτη για το 0-1!

Πλέον, οι γηπεδούχοι φαίνονταν ανήμποροι να αντιδράσουν, με τον Παναθηναϊκό να αξιοποιεί απόλυτα το μομέντουμ. Έτσι, 10 λεπτά αργότερα, στο 59′ ο Ιωαννίδης μπήκε στην μεγάλη περιοχή με φόρα, όμως ο Μαυρομμάτης τον ανέτρεψε από πίσω, βάζοντας το τζαρτζάρισμα ψηλά, αλλά έχοντας έρθει σε επαφή με τα πόδια του επιθετικού του «Τριφυλλιού». Ο Ευαγγέλου αποφάσισε να δει τη φάση στο VAR, ενώ αρχικά είχε δείξει να παιχτεί το ματς, εντόπισε την παράβαση και έδειξε ορθά την άσπρη βούλα.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Ιωαννίδης στο 63′, που με ωραίο σουτ νίκησε ξανά τον Γιαννιώτη, διαμορφώντας το 0-2 υπέρ της ομάδας του και «κλειδώνοντας» τη νίκη για τους φιλοξενούμενους.

Παρά το σαφές προβάδισμά του, ο Παναθηναϊκός δεν πτοήθηκε. Στο 66′ ΄έφτασε πάρα πολύ κοντά στο γκολ με το πολύ ωραίο, δυνατό, σουτ του Κλεϊνχέισλερ να εξουδετερώνεται εντυπωσιακά από τον Γιαννίωτη.

Στη συνέχεια, για περίπου 20 λεπτά ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά, με την ομάδα του Γιοβάνοβιτς να καταφέρνει να… σβήσει τους διακόπτες. Στο… 85′ ήρθε η πρώτη τελική στο δεύτερο ημίχρονο για τον Ατρόμητο, με το σουτ του Φριτζόνσον να μπλοκάρεται από τον Μπρινιόλι.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός σημείωσε τη 19η νίκη του στη σεζόν, αλλά και την 9η μακριά από τη Λεωφόρο, μπαίνοντας ως πρωτοπόρος στη διαδικασία των Stoiximan Super League PlayOffs.

Σίγουρα, το πρώτο γκολ του Φώτη Ιωαννίδη. Σημειώθηκε σε ένα πολύ κρίσιμο χρονικό σημείο, αμέσως μετά την έναρξη της επανάληψης και έκανε αυτομάτως τα πάντα πολύ πιο εύκολα για τον Παναθηναϊκό. Αν δεν είχε ανοίξει το σκορ εκεί ο επιθετικός των «πράσινων», ενδεχομένως να είχαμε να κάνουμε με ένα εντελώς διαφορετικό ματς.

Σωστή η διαιτησία του Ευαγγέλου στο Περιστέρι. Παρότι δεν είδε το πέναλτι πάνω στον Ιωαννίδη, εν τέλει υπέδειξε την παράβαση με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Παράλληλα, απέσυρε τις ομάδες στα αποδυτήρια όταν διαπίστωσε ότι οι οπαδοί των γηπεδούχων παρεκτράπηκαν εκτός κι εντός αγωνιστικού χώρου. Βέβαια, ας μας επιτραπεί να σημειώσουμε ότι αν κάτι τέτοιο είχε συμβεί στη Λεωφόρο, το παιχνίδι θα είχε διακοπεί οριστικά σε βάρος του Παναθηναϊκού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ