Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΑΟΛΑΠ: Με επισημότητα ο αγιασμός και η κοπή της πίτας

ΑΟΛΑΠ: Με επισημότητα ο αγιασμός και η κοπή της πίτας

Του Πάνου Ηλιόπουλου

panosproti@gmail.com

Ξεχωριστή ήταν η χθεσινή ημέρα για την  ΑΟΛΑΠ, καθώς στην αίθουσα του «Liris Lounge Bar» στον Άγιο Ανδρέα, στο Κατάκολο, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός αλλά και η  κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Πλήθος επισήμων  καθώς και λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού έδωσαν το παρών, ενώ από όλους τονίστηκε πως η λέσχη αυτή είναι ταυτόσημη  με την ανάπτυξη και την προβολή του τόπου.

«Η προβολή της Ηλείας μας..»

 Στη χθεσινή πετυχημένη εκδήλωση, τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΑΟΛΑΠ Μιχάλης Αποστολόπουλος, ένας άνθρωπος που έχει βάλει τη σφραγίδα του στην ανάπτυξη της Λέσχης όλα αυτά τα χρόνια.  «Σας καλωσορίζω σε μια ιδιαιτέρως σημαντική για μας συνάντηση, που είναι και η ΠΡΩΤΗ για το έτος 2023. Ο Αγιασμός και η κοπή της φετινής βασιλόπιτας ήταν μόνο η αφορμή. Η χρονιά που περάσαμε ήταν μιά πολύ δύσκολη χρονιά για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό , με πολύ εσωστρέφεια με την αποχή μερίδας οδηγών από τους αγώνες. Το οποίο είχε αποτέλεσμα να διεξαχθούν μόνο τέσσερις αγώνες χωμάτινοι στην Ελλάδα, (Ράλλυ Ακρόπολις, ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, το δικό μας 29ο Ράλλυ Σπρίντ Πύργου και το Σπρίντ στα Σκούρτα). Ελπίζω όμως ότι φέτος θα επιστρέψουμε, επιτέλους, στην κανονικότητα μας.  Παρ΄ όλα που γενικώς ήταν δύσκολη, νομίζω, ήταν μια γόνιμη ακόμη χρονιά για το Σωματείο μας, προσπαθώντας μέσω του αθλητικού τουρισμού να προβάλλουμε την όμορφη Ηλεία μας» , δήλωσε ο κ. Αποστολόπουλος.   Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η ΑΟΛΑΠ το 2022 και μετά τόνισε : « Το ότι βρισκόμαστε εδώ είναι σημαντικό. Μέσα σ’ αυτές τις αντίξοες συνθήκες που ζούμε, με  την συνέχιση της πανδημίας και την οικονομική δισπραγία που βιώνουμε , εμείς εδώ σήμερα  τα αφήσαμε όλα  στην άκρη,  γιατί μας συνδέει όλους μας κάτι κοινό. Το ενδιαφέρον για τον αθλητισμό αυτού του τόπου. Όλοι μας, πιστεύω, είμαστε άτομα με όνειρα και ευαισθησίες. Σε ένα κοινωνικό- πολιτικό περιβάλλον που καταρρέει γύρω μας, μόνο ο αθλητισμός και ο πολιτισμός μπορεί και πρέπει να μείνει αλώβητος, ώστε να μας βοηθήσει να αντέξουμε… την κατάρρευση. 

Πρόγραμμα για το 2023

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Αποστολόπουλος παρουσίασε το νέο πρόγραμμα για το 2023 που έχει ως εξής:

1 ον ) Τρίτη 31 Ιανουαρίου έναρξη των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια του

μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ηλεία. Η κατάθεση στο Πρωτοδικείο του

Πρώτου Ιδρυτικού Καταστατικού.

2ον) 29-30 Απριλίου, ιδιαίτερη στιγμή και για φέτος το 43 ο Ολυμπιακό Ράλλυ,

Πρώτος Αγώνας του 58 ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ελλάδος, που πρέπει με

όλες τις δυνάμεις να γράψει με χρυσά γράμματα ιστορία.

3 ον ) 19 Ιουνίου, Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης στην ειδική διαμορφωμμένη

διαδρομή στο Δ.Δ. Γρύλλο στο Δήμο Σκιλλούντος .

4 ον ) 22Οκτωβρίου, Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης στην ειδική

διαμορφωμμένη διαδρομή στο Δ.Δ. Γρύλλο στο Δήμο Σκιλλούντος .

5 ον ) 18-19 Νοεμβρίου, 30ο Ράλλυ Σπίντ Πύργου, 4ος Γύρος του Κυπάλλου

Χώματος Ελλάδος .

6 ον )Προγραμματίζονται ημερίδες με θέμα την «οδική ασφάλεια», με την

Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την περιφέρεια

δυτικής Ελλάδος και τον Δήμου Πύργου, ιδιατέρος αξιοποίηση του Πάρκου

Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πύργου.

7 ον ) Συμμετοχή σε όλες τις αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις που θα μας

ζητηθεί βοήθεια.

Όλες αυτές οι εκδηλώσεις για να πραγματοποιηθούν, χρειαζόμαστε δίπλα μας

συμπαραστάτες μας την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, την ΠΕΔ, τους Δήμους 

της Ηλείας, την Αστυνομική Διεύθυνση, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ,

το Δασαρχείο, και φυσικά τους χορηγούς μας και όλους εσάς τους πιστούς μαςφίλους. Μην σας κουράζω άλλο, τελειώνοντας, Θέλω να ευχηθώ, προσωπικά και εκ μέρους του Δ.Σ, σε όλες και όλους σας χρόνια πολλά, με υγεία και στη νέα χρονιά να ικανοποιηθούν όλες οι προσδοκίες σας. Σας ευχαριστούμε που τιμάτε σήμερα με την παρουσία σας την εκδήλωσή μας αυτή. Θεωρούμε μεγάλη τιμή την παρουσία σας εδώ.  Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς της εκδήλωσης»

Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμα οι Βουλευτές Ανδρέας Νικολακόπουλος, Διονύσης Κααματιανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος , επικεφαλείς Δημοτικών παρατάξεων και άλλοι.  Την κοπή της πίτας αλλά και τον αγιασμό πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος, ενώ το παρών  έδωσαν πέρα από τους προαναφερθέντες  ο Αντιπεριφερειάρχης Θοδωρής Βασιλόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής,  Αντιδήμαρχοι και φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ