Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΜουντιάλ 2022, Γκάνα - Ουρουγουάη 0-2: Πικρή νίκη και αποκλεισμός για τους...

Μουντιάλ 2022, Γκάνα – Ουρουγουάη 0-2: Πικρή νίκη και αποκλεισμός για τους δύο

Η Ουρουγουάη νίκησε ξανά την Γκάνα σε Μουντιάλ, αλλά αυτήν τη φορά η πρόκριση δεν εξαρτήθηκε από εκείνη. Η νίκη της Νότιας Κορέας επί της Πορτογαλίας άφησε και τις δύο εκτός συνέχειας του τουρνουά. Η Ουρουγουάη βρήκε την ύστατη στιγμή την πρώτη νίκη της στον 8ο όμιλο του Μουντιάλ 2022 αλλά το 2-0 επί της Γκάνας με τα δύο γκολ του Χιορχιάν ντε Αρασκαέτα δεν ήταν αρκετή. Η νίκη της Νότιας Κορέας κόντρα στην Πορτογαλία άφησε τη “σελέστε” στην 3η θέση και τους Αφρικανούς στην τελευταία. Η “σελέστε” ισοβάθμησε με τους Ασιάτες, όμως είχε χειρότερη επίθεση κι έτσι δεν κατάφερε να συνεχίσει, σε ένα πιθανό τέλος της “χρυσής φουρνιάς” του Λουίς Σουάρες και του Έντινσον Καβάνι. Οι Γκανέζοι υποχώρησαν από τη 2η θέση στην τελευταία, όμως πήραν μία μίνι εκδίκηση για το 2010 και τον αποκλεισμό από τους Ουρουγουανούς στα προημιτελικά.

ΓΚΑΝΑ: Ατί Ζιγκί, Σεϊντού, Αμαρτέι, Σαλισού, Μπαμπά, Πάρτεϊ, Αμπντούλ Σαμέντ (73′ Κιερέ), Κουντούς (90+8′ Φαταβού), Α. Αγιού (46′ Μπουκαρί), Ζ. Αγιού, Γουίλιαμς (72′ Σεμενιό)

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Ροσέτ, Βαρέλα, Χιμένες, Κοάτες, Ολιβέρα, Πελίστρι (65′ Ντε λα Κρους), Βαλβέρδε, Μπεντανκούρ (34′ Βεσίνο), Ντε Αρασκαέτα (80′ Κανόμπιο), Σουάρες (65′ Καβάνι), Νούνιες (80′ Γκόμες)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ