Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΟ Παναθηναϊκός πάντα πρώτος, 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Παναθηναϊκός πάντα πρώτος, 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Με 3-0 νίκησε ο Παναθηναϊκός τον ΠΑΣ Γιάννινα, έκανε το «5 στα 5» και βρίσκεται πάντα πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League 1.

Χατ τρικ από τον Αϊτόρ, που εκμεταλλεύτηκε την απειρία του νεαρού τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννινα, Αθανασίου, ο οποίος μπήκε στο παιχνίδι στο 22’, μετά τον τραυματισμό του Σούλη.

Την πέμπτη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στη φετινή Super League πέτυχε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε εντός έδρας του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-0.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για το Τριφύλλι ήταν ο Αϊτόρ, με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό να σημειώνει το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του και να οδηγεί τους Πράσινους στο «5X5».

Ο Ιβηρας εκμεταλλεύτηκε την απειρία του νεαρού τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννινα, Βασίλη Αθανασίου, ο οποίος μπήκε στο παιχνίδι ως αλλαγή στο 22’, μετά τον τραυματισμό του Σούλη.
Ο 23χρονος πορτιέρο δεν κατάφερε να αποβάλλει το άγχος, με αποτέλεσμα να υποπέσει σε σοβαρά λάθη και να έχει ευθύνη στα δύο από τα τρία γκολ του Παναθηναϊκού.

Φάσεις καρμπόν το πρώτο και το δεύτερο γκολ του Τριφυλλιού, με τον Αθανασίου να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του, μετά από ισάριθμες εκτελέσεις φάουλ του Αϊτόρ, με τον Ισπανό εξτρέμ στο 70’ να βγαίνει απέναντι από τον νεαρό τερματοφύλακα και να τον πλασάρει για το 3-0 του Παναθηναϊκού.

Πλέον οι «πράσινοι» πηγαίνουν στην διακοπή του πρωταθλήματος γεμάτοι ψυχολογία, αλλά και με την απαραίτητη ηρεμία, ώστε να προετοιμαστούν για το μεγάλο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Το πρώτο crash test για το σύνολο, του Ιβάν Γιοβάνοβιτς το οποίο μετρά μέχρι στιγμής τέσσερις εντός έδρας νίκες και μια εκτός, αυτή στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ.
Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με σύστημα 4-3-3. Ο Μπρινιόλι στο τέρμα, με τους Σάντσες, Σάρλια, Πούγγουρα και Γκάνεα στην άμυνα. Ρούμπεν, Κουρμπέλης και Τσέριν στον άξονα, ο Παλάσιος στην δεξιά πλευρά, ο Αϊτόρ στην αριστερή, με τον Σπόραρ στην κορυφή της επίθεσης.

Η ενδεκάδα που επέλεξε ο Θανάσης Στάικος για τον ΠΑΣ Γιάννινα:

Σούλης, Σόρια, Παντελάκης, Καραχάλιος, Μπιλμπάο, Ροσέρο, Ποζνάσκι, Παμλίδης, Εραμούσπε, Τζίμας, Μπαγκαλιάνης.

Γκάνεα και Αϊτόρ έφτασαν κοντά στο γκολ

Τα πρώτα λεπτά στο ματς οι δύο ομάδες αναλώθηκαν κυρίως σε δυνατές «μονομαχίες» στον χώρο του κέντρου, με την πρώτη καλή στιγμή στο ματς να είναι για τους γηπεδούχους.

Πιο συγκεκριμένα ο Γκάνεα έκανε την σέντρα σουτ από αριστερά με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Σούλη. Δέκα λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός έφτασε ξανά κοντά στο να ανοίξει το σκορ. Ο Αϊτόρ, σούταρε διαγώνια και αριστερά έξω από την περιοχή του ΠΑΣ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Σούλη.

«Σοκ» με Σούλη

Λίγα λεπτά αργότερα η Λεωφόρος «πάγωσε». Ο κίπερ του ΠΑΣ είχε σύγκρουση με τον Σπόραρ, με αποτέλεσμα να πέσει αναίσθητος στον αγωνιστικό χώρο.

Τα ιατρικά τιμ των δύο ομάδων επενέβησαν άμεσα και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να μεταφέρεται με φορείο εκτός αγωνιστικό χώρου κερδίζοντας το χειροκρότημα από τους φίλους των «πράσινων». Στην θέση του πέρασε ο Αθανασίου.

Προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό με την «ζωγραφιά» του Αϊτόρ

Μετά το περιστατικό η Λεωφόρος είχε σιγάσει, με τον Αϊτόρ να έρχεται να της δώσει ξανά… παλμό. Στο 34′ ο Παλάσιος κέρδισε το φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή του ΠΑΣ, με τον Αϊτόρ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να νικά τον Αθανασίου με υπέροχο τρόπο για το 1-0 που ήταν και το σκορ της ανάπαυλας.

Περισσότερα σε λίγο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ