Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΣπύρος Χρυσικόπουλος: Κολύμπησε από τη Ρόδο στο Καστελόριζο σε 64 ώρες χωρίς...

Σπύρος Χρυσικόπουλος: Κολύμπησε από τη Ρόδο στο Καστελόριζο σε 64 ώρες χωρίς διακοπή

O Xρυσικόπουλος πέτυχε κάτι που, ακόμη και για τον ίδιο, θεωρείτο ακατόρθωτο έως πρόσφατα, καθώς κάλυψε πάνω από 130 χιλιόμετρα

Νέος, απίστευτος άθλος από τον γνωστό κολυμβητή υπερ-αποστάσεων Σπύρο Χρυσικόπουλο. Μετά το Ρεκόρ Guinness για τη μεγαλύτερη απόσταση που κολύμπησε ποτέ άνθρωπος σε πισίνα (358.2 χλμ. σε μια εβδομάδα), ο Χρυσικόπουλος κατόρθωσε κάτι που, ακόμη και για τον ίδιον, θεωρούνταν ακατόρθωτο έως πρόσφατα: Πέρασε κολυμπώντας από τη Ρόδο στο Καστελόριζο, διανύοντας συνολικά 130 χλμ -και πλέον, σε διάστημα περίπου τριών 24ωρων.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι τα 130 χλμ είναι η θεωρητική απόσταση Ρόδου-Καστελόριζου, σε απόλυτη ευθεία γραμμή. Επομένως, είναι σαφές ότι ο Σπύρος Χρυσικόπουλος στην πραγματικότητα κολύμπησε πολύ παραπάνω από 130 χλμ, γεγονός που καθιστά το εγχείρημά του ακόμη πιο αξιοθαύμαστο -αν όχι αξιοπερίεργο, για τα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

Θα πρέπει να σημειωθεί, επίσης, ότι η συγκεκριμένη διαδρομή, την οποίαν ο Χρυσικόπουλος είχε θέσει από χρόνια σαν συμβολικό στόχο ζωής, είναι μία από τις δυσκολότερες για κολύμβηση. Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος κολύμπησε στο Αιγαίο, κόντρα στο ισχυρότερο ρεύμα της Μεσογείου και στο πλέον αφιλόξενο περιβάλλον.

Μετά από την επιτυχία του, ο Σπύρος Χρυσικόπουλος δήλωσε ότι «ήταν το πιο δύσκολο εγχείρημα της ζωής μου, αλλά ταυτόχρονα και το πιο σημαντικό. Κατάφερα να πραγματοποιήσω το μεγάλο μου όνειρο, για το οποίο δούλευα σκληρά επί πολλά χρόνια. Κολύμπησα σε ένα αρκετά αφιλόξενο περιβάλλον, προς το οποίο όμως επέδειξα τον απαιτούμενο σεβασμό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ