Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάPaniliakos Academy new age: «Νέα εποχή, νέα σελίδα στις Ακαδημίες του Πανηλειακού»

Paniliakos Academy new age: «Νέα εποχή, νέα σελίδα στις Ακαδημίες του Πανηλειακού»

Πρωτοποριακές αλλαγές στη δομή και οργάνωση των τμημάτων υποδομής σχεδιάζει ο Πανηλειακός, ο οποίος θέλει να γυρίσει σελίδα και βελτιώνοντας τις συνθήκες προπόνησης, να αναδείξει τους παίκτες του μέλλοντος, μέσα από μια διαδικασία, στην οποία θα έρθουν να προστεθούν νέοι καταξιωμένοι προπονητές, αλλά και καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης, με τη συνδρομή της ανάλυσης, της εργοφυσιολογίας, της διατροφολογίας και της ψυχολογίας.

Ο Κώστας Ντάβαρης με το τεχνικό επιτελείο, επεξεργάζονται ιδέες και τρόπους, έτσι ώστε να γίνει καλύτερη η οργάνωση και η αξιοποίηση των ταλέντων τα οποία δουλεύουν στα τμήματα υποδομής του Πανηλειακού. Όπως κάθε μεγάλος σύλλογος, έτσι και στον Πανηλειακό, η συνεργασία, οι οδηγίες, η επίβλεψη και οι κατευθύνσεις του προπονητή της πρώτης ομάδας, θα είναι άμεσα. Και όλα αυτά, θα διαχέονται προς τους υπεύθυνους προπονητές των τμημάτων, οι οποίοι επιθυμία του Κώστα Ντάβαρη είναι να είναι καταξιωμένοι προπονητές σε αυτό τον τομέα.

Η καινοτομία της ανάλυσης με κάμερες

Πρώτη μεγάλη καινοτομία, θα είναι οι κάμερες με τις οποίες θα εξοπλιστούν τα τμήματα υποδομής και θα καταγράφουν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές σε κάθε παιχνίδι. Θα βιντεοσκοπούν το παιχνίδι, εστιάζοντας σε κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά, έτσι ώστε στο τέλος, ο υπεύθυνος αναλυτής της ομάδας, να έχει στα χέρια του την εικόνα, τη βελτίωση, τα αδύναμα σημεία στα οποία θα χρειαστεί περισσότερη δουλειά και βελτίωση ο εκάστοτε ποδοσφαιριστής. Στοιχεία ατομικής τεχνικής κυρίως, αλλά και από την ηλικία των 12 ετών και πέρα, κάποια πρώτα στοιχεία τακτικής, τα οποία οι προπονητές αρχίζουν να εισάγουν στην εκπαίδευση των μικρών ποδοσφαιριστών.

Συνεργασίες με διαιτολόγο και ψυχολόγο

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσης νεαρών ποδοσφαιριστών, θα είναι η συνεργασία με διαιτολόγο, ο οποίος θα φροντίζει να καθοδηγεί τους μικρούς ποδοσφαιριστές σε θέματα διατροφής, βοηθώντας τους να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα της διατροφής τους και να αποφύγουν λανθασμένες μεθόδους διατροφής. Ένα άλλο επίσης στοιχείο, είναι η συνδρομή ψυχολόγου, ο οποίος μέσα από τακτικές συνεδρίες, θα βοηθάει την ομάδα και τους αθλητές, αλλά το κυριότερο, θα βοηθάει τους γονείς, οι οποίοι σε αυτές τις ηλικίες, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του νεαρού ποδοσφαιριστή.

Η εργοφυσιολογία

Και βέβαια, η εργοφυσιολογία, η οποία και αυτή θα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της προετοιμασίας. Η καταγραφή με επιστημονικά μέσα συγκεκριμένων μετρήσιμων στοιχείων, τα οποία θα επεξεργάζεται ο προπονητής φυσικής κατάστασης και ο αρμόδιος προπονητής, με στόχο να βελτιώσουν τη φυσική κατάσταση των παιδιών και να αποφύγουν τραυματισμούς.

Χώρος υποδοχής των γονέων

Μέσα στα άμεσα σχέδια του Πανηλειακού, είναι να εκσυγχρονίσει τις εγκαταστάσεις στη Συντριάδα. Άμεσα θα λειτουργήσει σύγχρονη καφετέρια με οπτική πρόσβαση στον αγωνιστικό χώρο. Μια καφετέρια εξοπλισμένη με δορυφορικά-συνδρομητικά κανάλια για παρακολούθηση ποδοσφαίρου, στην οποία θα μπορούν να κάθονται οι γονείς και να παρακολουθούν ευχάριστα τις προπονήσεις.

Ο τελικός στόχος

Ο τελικός στόχος από την όλη προσπάθεια και διαδικασία, θα είναι ο Πανηλειακός να λειτουργήσει τα πρότυπα των μεγάλων συλλόγων της χώρας και των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Η επίβλεψη και η συνεργασία της πρώτης ομάδας με τα τμήματα υποδομής θα είναι άμεση, με σκαλοπάτι των ποδοσφαιριστών, την προώθηση και αξιοποίησή τους από την πρώτη ομάδα και στη συνέχεια τη μετακίνησή τους ακόμα ψηλότερα, σε ακόμα μεγαλύτερες ομάδες. 

Paniliakos Academy… new age!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ