Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΕυρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Live o τελικός του Τεντόγλου

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Live o τελικός του Τεντόγλου

Στις 21:30 (ΕΡΤ2) ξεκινά ο τελικός στο μήκος ανδρών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Μόναχο, με τον Μίλτο Τεντόγλου να είναι το μεγάλο φαβορί για το χρυσό

Αν και στον πρωϊνό προκριματικό της Δευτέρας ήταν εκτός ρυθμού κι οι επιδόσεις του μακριά από τα συνηθισμένα, ο Μίλτος Τεντόγλου πέρασε ως δεύτερος στον τελικό και τώρα θέλει να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί και να διατηρήσει τον τίτλο που κατέκτησε το 2018 στο Βερολίνο.

«Στο μήκος, όταν δεν βρεις την φόρα σου, μπορεί να είσαι και μισό μέτρο πίσω, εύκολα. Τώρα θα… αράξω και θα περιμένω την αυριανή (σημερινή) ημέρα», είπε μετά την πρόκριση του, με τον αυθορμητισμό που τον διακρίνει και όλοι περιμένουμε να διορθώσει τις όποιες ατέλειες για να χαρίσει στην Ελλάδα το δεύτερο χρυσό της ημέρας (μετά τον θρίαμβο της Ντρισμπιώτη).

Ο μόνος που πέρασε με όριο (8.05) του προκριματικού ήταν ο βασικός του αντίπαλος, ο Τομπίας Μόντλερ (8.06μ.) με τον Σουηδό να προσπαθεί να βάλει δύσκολα στον Γρεβενιώτη, αλλά μέχρι στιγμής σε όλους τους τελικούς δεν έχει καταφέρει να τον απειλήσει σοβαρά…

Ο Σουηδός θα προσπαθήσει να του βάλει δύσκολα αλλά ο Τεντόγλου σε όλους του μεγάλους τελικούς τον έχει αφήσει πίσω του. Για τα μετάλλια θα παλέψει ο Ισπανός Εουσέμπι Κάσερες, 4ος στο Τόκιο, ο οποίος προκρίθηκε τρίτος με 7.93μ (+0,1).

Αναλυτικά η 8αδα του τελικού (σε παρένθεση η επίδοση τους στον προκριματικό)
Τομπίας Μόντλερ (8.06μ., Σουηδία),
Μίλτος Τεντόγλου (7.94., ΕΛΛΑΔΑ)
Εουσέμπιο Κάθερες (7.93μ., Ισπανία),
Τζέϊκομπ Φίνχαμ-Ντιουκς (7.86μ., Μ. Βρετανία)
Λάζαρ Ανιτς (7.86μ., Σερβία)
Ζιλ Ρομερί (7.83μ., Γαλλία)
Ράντεκ Γιούσκα (7.80μ, Τσεχία)
Μάρκο Τσέκο (7.74μ., Κροατία)
Ινγκαρ Κίπλεσουντ (7.74μ., Νορβηγία)
Χένρικ Φλάτνες (7.79μ., Νορβηγία)
Ρέϊνολντ Μπανιγκό (7.75μ., Μ. Βρετανία)
Εκτορ Σάντος (7.75μ., Ισπανία).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ