Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάConference League, Σλάβια Πράγας - Παναθηναϊκός 2-0: Έγκλημα και τιμωρία

Conference League, Σλάβια Πράγας – Παναθηναϊκός 2-0: Έγκλημα και τιμωρία

Ο Γάλλος ρέφερι Ρουντί Μπουκέ απέβαλε αδίκως για «θέατρο» τον Παλάσιος στο 40′, ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τα αμυντικά λάθη του και θα τα παίξει όλα για όλα στη ρεβάνς της 11ης Αυγούστου στην Αθήνα 

Με εχθρική διαιτησία αλλά και με πολλά λάθη της άμυνας ο Παναθηναϊκός έφυγε ηττημένος με 2-0 από την Πράγα στον 1ο αγώνα της 3ης προκριματικής φάσης του Conference League και δυσκόλεψε την υπόθεση πρόκριση στη ρεβάνς της 11ης Αυγούστου στην Αθήνα. 

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που είχε να διαχειριστεί σημαντικές απουσίες(Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος) αλλά και την μετ’ εμποδίων προετοιμασία λόγω αρκετών κρουσμάτων ίωσης(Χουάνκαρ, Αϊτόρ, Παλάσιος, Ιωαννίδης) παρατάχθηκε με μία απολύτως πειραματική ενδεκάδα που είναι απίθανο να την ξαναδούμε σε άλλο επίσημο φετινό παιχνίδι.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Μπρινιόλι. Αριστερός μπακ ο Γκάνεα, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Μάγκνουσον με τον Σάρλια οι δύο στόπερ. Ρούμπεν, Κουρμπέλης, Τσέριν η τριάδα στη μεσαία γραμμή. Στο δεξί φτερό ο Παλάσιος, στο αριστερό ο Αϊτόρ και στην κορυφή του 4-3-3 ο Ιωαννίδης. Σε φάση build up των Τσέχων ο Τσέριν για να πιέσει πήγαινε στο πλευρό του Έλληνα φορ σε ένα 4-4-2.

Η Σλάβια Πράγας ξεκίνησε με τον Μαντούς στην υπεράσπιση της εστίας. Ουσού και Σάντος οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, με τον Ντάρλει αριστερό μπακ και τον Ντούντερα δεξί. Χόλες και Τιεχί οι δύο κεντρικοί χαφ, με τον Τραορέ μπροστά τους. Ο Στραντζ δεξιός εξτρέμ, ο Ολαγίνκα αριστερός και… φουνταριστός ο Λινγκρ.Ο Παναθηναϊκός χωρίς να πιάσει την φοβερή και τρομερή απόδοση κατάφερε να κρατήσει σε χαμηλό τέμπο το παιχνίδι, να μην απειληθεί σχεδόν καθόλου από την Σλάβια Πράγας και να μακιγιάρει ιδανικά τις πολλές του ελλείψεις. Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατάφερε από το 25′ και έπειτα να κυκλοφορήσει με μεγαλύτερη ηρεμία την μπάλα και στη πρώτη του καλή ανάπτυξη στο 28′ απείλησε με τον Παλάσιος. Με τον Μάγκνουσον να πραγματοποιεί σπουδαία εμφάνιση και το Τριφύλλι ανασταλτικά να λειτουργεί σε καλό επίπεδο, το ημίχρονο ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της ελληνικής ομάδας.Μέχρι το 40′. Σε εκείνο το λεπτό ο Γάλλος ρέφερι, Ρούντι Μπουκέ αποφάσισε να γίνει ο πρωταγωνιστής του αγώνα. Σε μία φάση όπου ο Παλάσιος εντός περιοχής δέχθηκε ένα καθαρό και δυνατό μαρκάρισμα στην μπάλα, έπεσε στο έδαφος. Δεν ζήτησε τίποτα, δεν έκανε προσπάθεια να εκβιάσει κάτι. Ο διαιτητής της συνάντησης όμως… ανακάλυψε ”θέατρο”, έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Αργεντινό εξτρέμ και άφησε το Τριφύλλι με δέκα παίκτες!Ο Παναθηναϊκός κυριεύθηκε από εκνευρισμό, η Σλάβια πήρε το μομέντουμ και στο 45′ απείλησε με τον Λινγκρ. Ο Μπρινιόλι, όμως, μπλόκαρε και ένα λεπτό αργότερα έβγαλε με σπουδαία επέμβαση το τετ-α-τετ με τον ίδιο ποδοσφαιριστή. Στη τελευταία φάση του ημιχρόνου, όμως, ο Ιταλός έκανε άστοχη έξοδο, ο Γκάνεα πάνω στην γραμμή έδιωξε την κεφαλιά του Στράντζ, ο οποίος στη συνέχεια πήρε το… ριμπάουντ και έγραψε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Ισορρόπησε, ”αυτοκτόνησε” και δεν έβγαλε αντίδραση
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Σπόραρ άλλαξε τον Ιωαννίδη και ο Βαγιαννίδης τον Αϊτόρ. Ο Σλοβένος φορ κατάφερε στο 53′ να γίνει ουσιαστικός για την ομάδα του, καθώς κέρδισε την αποβολή του Σάντος. Ο Παναθηναϊκός έφερε το ματς στο 10-10 αλλά τρία λεπτά αργότερα πλήρωσε πολύ ακριβά μία τραγική ανασταλτική αντίδραση, με τον Εβέρτον να σουτάρει στο δοκάρι και τον Ουσόρ να σημειώνει το 2-0.

Το Τριφύλλι στη συνέχεια δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση και η μόνη φάση του ήταν με τον Βαγιαννίδη στο 59′. Ο Έλληνας άσος δημιούργησε μόνος του την ευκαιρία, μπήκε περιοχή αλλά σούταρε άουτ. Ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα, δεν είχε παίκτες από τον πάγκο που θα μπορούσαν να του αλλάξουν την μοίρα και αναλώθηκε σε πολλές μακρινές μεταβιβάσεις.

Το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος και η Σλάβια είναι το ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση…

MAN OF THE MATCH: Στράντζ. Ο εξτρέμ της Σλάβια ταλαιπώρησε πολύ την άμυνα του Παναθηναϊκού και στο φινάλε του πρώτου μέρους χάρη στην δική του μαχητικότητα και οξυδέρκεια οι Τσέχοι πήραν το προβάδισμα σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Ουσόρ πέρασε στο παιχνίδι στο 46′ και δέκα λεπτά αργότερα δικαίωσε τον προπονητή του για την επιλογή, καθώς σκόραρε το 2-0 και έδωσε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του. Για τον Παναθηναϊκό καλό παιχνίδι έκανε ο Μάγκνουσον στο κέντρο της άμυνες με πολλές και καίριες επεμβάσεις.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Σβόνιμιρ Σάρλια. Ο Κροάτης στόπερ ήταν κάκιστος στο δεύτερο μέρος, έχει ευθύνη στο 2-0, πούλησε πολλές μπάλες και παρά τις οδηγίες από τον πάγκο δεν σταμάτησε να γεμίζει την μπάλα και να μην επιτρέπει στην ομάδα του ορθή ανάπτυξη.

Η ΓΚΑΦΑ: Η ανασταλτική συμπεριφορά του Παναθηναϊκού στο 2-0 είναι για σεμινάριο προς αποφυγή. Σάρλια, Γκάνεα, οι κεντρικοί χαφ, όλοι εκτός τόπου και χρόνου.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ρούντι Μπουκέ απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Σεμπάστιαν Παλάσιος για κάτι που μόνο ο ίδιος… φαντάστηκε. Ο Αργεντινός έπεσε στο έδαφος από την δύναμη του καθαρού μαρκαρίσματος του αμυντικού της Σλάβια, δεν ”βούτηξε”, δεν ζήτησε πέναλτι και συνέχισε το παιχνίδι. Η απόφαση του Γάλλου ρέφερι αλλοίωσε την εικόνα του παιχνιδιού και χάρισε το αριθμητικό πλεονέκτημα στους γηπεδούχους. Στο 53᾽ σωστά έδειξε απευθείας κόκκινη στον Σάντος.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε πολύ ακριβά την λανθασμένη απόφαση του Μπουκέ που τον άφησε με παίκτη λιγότερο αλλά και τα δικά του λάθη στην άμυνα που έδωσαν μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στην Σλάβια, η οποία νίκησε 2-0 και μπήκε σε ρόλο οδηγού για τα playoffs του Conference League.

ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ (Γίντριχ Τρπισόφσκι): Μάντους, Ντούντερα (46’ Ουσόρ), Ούσου, Σάντος, Ντόρλεϊ, Τιεχί (46’ Εβερτον), Χόλες, Σραντς (72’ Μάζοχουστ), Τραορέ (88’ Πρόβοντ), Ολαγίνκα, Λινγκρ (57’ Σεβτσίκ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια (88’ Πούγγουρας), Μάγκνουσον, Γκάνεα, Πέρεθ, Κουρμπέλης (72’ Καμπετσής), Τσέριν, Παλάσιος, Ιωαννίδης (46’ Σπόραρ), Αϊτόρ (46’ Βαγιαννίδης).

Πηγή: www.gazzetta.gr 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ