Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΠαναθηναϊκός : Μέτριο πρόσωπο στο φιλικό με Βόλο

Παναθηναϊκός : Μέτριο πρόσωπο στο φιλικό με Βόλο

Στο ισόπαλο 0-0 έμεινε ο Παναθηναϊκός με το Βόλο στο «Απόστολος Νικολαΐδης»Αυτό ήταν το πρώτο εν Ελλάδι καλοκαιρινό φιλικό του, δέκα μέρες πριν από τον πρώτο αγώνα με τη Σλάβια στην Πράγα για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Κακή, ασύνδετη κι «ακίνδυνη» επιθετικά η εικόνα των «πράσινων» στο πρώτο ημίχρονο, απέναντι στον άριστα οργανωμένο Βόλο, με την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να ανεβαίνει σημαντικά στο β΄ μέρος μετά την είσοδο του Άνταμ Τσέριν στο «τριφύλλι», χωρίς ωστόσο να βρίσκει γκολ, δείχνοντας για άλλη μία φορά αδυναμία στη δημιουργία και στην εκτέλεση. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι με τους Φαν Βέερτ και Ιωαννίδη.

Απείλησε πρώτος στο 3ο λεπτό ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός δημιούργησε τη μοναδική καλή στιγμή του στο πρώτο ημίχρονο μόλις στο 3΄, όταν από πολύ καλή συνεργασία ανάμεσα στους Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Παλάσιος και Καρλίτος, ο Ισπανός σούταρε άουτ. Στο 37΄ ο Βόλος έφτασε για πρώτη φορά σε θέση βολής, όμως το καλοτραβηγμένο φάουλ του Μπαριέντος βρήκε σε ετοιμότητα τον Μπρινιόλι που μπλόκαρε σταθερά στη γωνία του. Οι Βολιώτες συνέχισαν να είναι πολύ πιο απειλητικοί στο πρώτο ημίχρονο και στο 44΄ ο Μπρινιόλι έκανε άλλη μία εξαιρετική επέμβαση στο πλασέ του Φερνάντες. Στην εξέλιξη της φάσης, με την εκτέλεση του κόρνερ, ο Ιταλός απέκρουσε την κεφαλιά του Μεταξά, ενώ αμέσως μετά ο Φαν Βέερτ έπιασε νέα κεφαλιά που χτύπησε στο δοκάρι.

Βελτιωμένοι οι «πράσινοι» στο β’ μέρος

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με διάθεση να παίξει λίγο πιο γρήγορα, κερδίζοντας πολλά σε δημιουργία και παραγωγικότητα φάσεων με την είσοδο του Άνταμ Τσέριν στη θέση του αρνητικού Καρλίτος και την αλλαγή του συστήματος σε καθαρό 4-3-3. Στο 52΄ από φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή και γυριστό του Αλεξανδρόπουλου, η μπάλα κατέληξε στον Ιωαννίδη που έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Κλέιμαν απέκρουσε εντυπωσιακά στη γωνία του. Η τρίτη αλλαγή συστήματος σε 4-4-2, με τον Παλάσιος στην επίθεση δίπλα στον Καμπετσή, στέρησε απ’ τους «πράσινους» την καλή κυκλοφορία της μπάλας που είχαν για περίπου 20 λεπτά, με το Βόλο να χάνει την πρώτη καλή ευκαιρία του στο β΄ μέρος στο 78΄ με το πλασέ του Τσέλιου από καλή θέση που έφυγε πολύ άουτ.  

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι (66΄ Λοντίγκιν), Κώτσιρας (66΄ Σάντσες), Σένκεφελντ (66΄ Σάρλια), Μάγκνουσον (66΄ Πούγγουρας), Χουάνκαρ (66΄ Γκάνεα), Ρούμπεν (79΄ Ηλιάδης), Αλεξανδρόπουλος (66΄ Βαγιαννίδης), Παλάσιος (79΄ Σαρδέλης), Καρλίτος (46΄ Τσέριν), Αϊτόρ (79΄ Φρόκου), Ιωαννίδης (66΄ Καμπετσής).

Βόλος (Οσβάλντ Τανσό): Κλέιμαν, Σιέλης, Εσκοβάλ, Γιούχα, Τάχατος (70΄ Τσέλιος), Μπαριέντος, Μεταξάς (85΄ Παπαθανασίου), Ροντρίγκεζ (78΄ Λυμπεράκης), Μεζκίδα (57΄ Β. Φερνάντεθ), Φερνάντες (85΄ Ουεντραόγκο), Φαν Βέερτ (78΄ Σταμένκοβιτς).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ