Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΜακάμπι Χάιφα - Ολυμπιακός 1-1: Μόνο νίκη θέλουν οι ερυθρόλευκοι στο Φάληρο...

Μακάμπι Χάιφα – Ολυμπιακός 1-1: Μόνο νίκη θέλουν οι ερυθρόλευκοι στο Φάληρο μετά το “τυφλό” γκολ στο 92′

Ο Ολυμπιακός έφυγε με την ισοπαλία από το Ισραήλ με το παιχνίδι κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα να λήγει 1-1. Πλέον, η πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League θα παιχτεί στο Γεώργιος Καραϊσκάκης την επόμενη εβδομάδα. Ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ άνοιξε το σκορ στο 7′, ωστόσο ο Χαζίζα ισοφάρισε με ένα αδιανόητο γκολ στο 90+2′. Ο Ολυμπιακός έφυγε από το Στάδιο Σάμι Όφερ με την ισοπαλία. Οι ερυθρόλευκοι ήρθαν 1-1 κόντρα Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ και πλέον η πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League θα παιχτεί στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Ο Ζινκερνάγκελ έβαλε σε θέση οδηγού τους Πειραιώτες στο 7′. Οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς έδειχναν να κρατούν το προβάδισμα παρά την πίεση των γηπεδούχων, όμως στο 90+2′ ο Χαζίζα ισοφάρισε με ένα τυχερό γκολ. Η ρεβάνς είναι μία εβδομάδα αργότερα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (27/7, 22:00, COSMOTE TV, LIVE SPORT24). Θυμίζουμε πως αν οι ερυθρόλευκοι προκριθούν θα αντιμετωπίσουν τον Απόλλωνα Λεμεσού στην επόμενη προκριματική φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Σε διαφορετική περίπτωση θα “υποβιβαστούν” στον 3ο προκριματικό του Europa League που θα παίξουν με τον ηττημένο του ζευγαριού Φερεντσβάρος – Σλόβαν.

Ιδανικό  ξεκίνημα

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν ιδανικό για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πήρε κεφάλι στο σκορ μόλις στο 7ο λεπτό. Ο Τικίνιο σήκωσε για τον Μασούρα, όμως οι Ισραηλινοί έδιωξαν προς στιγμή. Για την ακρίβεια έστρωσαν στον Βραζιλιάνο επιθετικό που σούταρε εκτός περιοχής. Η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, στρώθηκε στον Ζινκερνάγκελ κι αυτός συνδύασε το ντεμπούτο του με γκολ, στη δεύτερη του μόλις ενέργεια με την μπάλα.

Στα αμέσως επόμενα λεπτά η Μακάμπι προσπάθησε να πιέσει, κρατώντας περισσότερο την μπάλα. Όσο κυλούσαν τα λεπτά οι ερυθρόλευκοι περίμεναν στο μισό γήπεδο και αμύνονταν με 4-5-1, με τον Αγκιμπού να γυρίζει πίσω. Σε αυτά τα λεπτά οι Ισραηλινοί δεν ήταν ικανοί να γίνουν απειλητικοί ουσιαστικά, πέρα από κάποια σουτ εκτός περιοχής.

Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις με απίθανο γκολ

Στο 76′ ο Ολυμπιακός επιχείρησε να δείξει την επιθετική του παρουσία με σουτ του εκτός περιοχής, αλλά διάρκεια δεν υπήρξε. Στο 78′ οι γηπεδούχοι έχασαν κορυφαία ευκαιρία. Έπειτα από κόντρες με παρέμβαση του Βατσλίκ, η μπάλα έφτασε στον Πιερό, ο οποίος από κοντά σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε ξεκάθαρη πρόθεση να κρατήσει το μηδέν. Στο 81′ πέρασε τους Άβιλα και Παπασταθόπουλο αντί των Μασούρα και Βρσάλικο, έχοντας τρεις κεντρικούς αμυντικούς στον αγωνιστικό χώρο. Οι ερυθρόλευκοι φάνηκαν να κρατούν το προβάδισμά τους, ωστόσο οι γηπεδούχοι πέτυχαν την ισοφάριση σε μία αδιανόητη φάση.

Στο 90+2′ ο Χαζίζα από δεξιά και μέσα στην περιοχή προσπάθησε, η μπάλα κόπηκε από τον Σισέ και σηκώθηκε, ο παίκτης της Μακάμπι με πλάτη στο τέρμα έκανε ένα τυφλό γύρισμα – σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Βρσάλικο (80′ Παπασταθόπουλος), Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (72′ Μπουχαλάκης), Κανέ, Μασούρας (80′ Άβιλα), Αγκιμπού Καμαρά (46′ Μαντί Καμαρά), Ζινκερνάγκελ (46′ Αμπουμπακάρ Καμαρά), Τικίνιο

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ: Κοέν, Σούντγκρεν, Πλάνιτς, Γκόλντμπεργκ, Κόρνουντ (79′ Μεναχέμ), Μοχάμεντ, Τσέρικ, Λαβί (61΄ Φανί), Ατζίλι (50′ Ρουκαβίτσια), Ντάβιντ (60′ Πιερό), Χαρίζα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ