Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάBasket League: Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ "κλείδωσε" το πρωτάθλημα των 12...

Basket League: Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ “κλείδωσε” το πρωτάθλημα των 12 ομάδων

Με δώδεκα (12) ομάδες θα διεξαχθεί το επόμενο πρωτάθλημα της Basket League, όπως αποφασίστηκε από τον ΕΣΑΚΕ στη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου της Τετάρτης 20 Ιουλίου. Συζητήθηκε η wild card για το επόμενο καλοκαίρι. Δώδεκα (12) ομάδες θα περιλαμβάνει το επόμενο πρωτάθλημα της Basket League, αυτό για το 2022/23, όπως αποφασίστηκε από τον ΕΣΑΚΕ στη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου της Τετάρτης 20 Ιουλίου. Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε, οι ομάδες αποφάσισαν να εγκρίνουν τη συμμετοχή της Καρδίτσας, η οποία πληροί όλες τις προϋποθέσεις (θυμίζουμε ότι το Ψυχικό αποφάσισε να μην κατέβει), αλλά και να μην περιμένουν άλλο για το ενδεχόμενο να προκύψει ομάδα που θα αντικαταστήσει το Ψυχικό (ή τη Λάρισα).

Παρεμπιπτόντως, στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο Θοδωρής Ριζούλης (πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Λάρισα και νυν αφεντικό της ΚΑΕ Ηρακλής) ζήτησε να παρέμβει και να τοποθετηθεί, αίτημα που όμως δεν έγινε αποδεκτό από τον ΕΣΑΚΕ αφού ουδεμία εκ των δύο ομάδων έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Διοικητικό Συμβούλιο (ως μη έχουσες επίσης δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα).

Εξάλλου, συζητήθηκε το θέμα της wild card και της δυνατότητας αυτής να υπάρχει, με ορίζοντα να είναι εφικτή η χρησιμοποίησή της από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ό,τι αποφασίστηκε σε προφορικό επίπεδο θα επικυρωθεί γραπτώς στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Ιουλίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ