Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΟλυμπιακός: Τα πλάνα του Μαρτίνς ενόψει του πρώτου αγώνα με τη Μακάμπι...

Ολυμπιακός: Τα πλάνα του Μαρτίνς ενόψει του πρώτου αγώνα με τη Μακάμπι Χάιφα

Ολοκληρώθηκαν η προετοιμασία και οι φιλικοί αγώνες, ό,τι δοκιμές είχε να κάνει ο Πέδρο Μαρτίνς τις έκανε τον τελευταίο ένα μήνα και πλέον ο Ολυμπιακός μπαίνει στη μάχη της Ευρώπης διεκδικώντας τον πρώτο μεγάλο στόχο της σεζόν, που είναι η είσοδος του στους ομίλους του Champions League με πρώτο αντίπαλο την Μακάμπι Χάιφα (20/07, 20.00, Cosmote Sport1, LIVE από το SPORT24).

Ο Πορτογάλος τεχνικός γνωρίζει καλά ότι οι ερυθρόλευκοι είναι το φαβορί στις δύο αναμετρήσεις με την ισραηλινή ομάδα αλλά και (εφόσον πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης) στα δύο παιχνίδια με τον Απόλλωνα Λεμεσού. Προπονητής και ποδοσφαιριστές αντιλαμβάνονται πως έχουν μία μεγάλη ευκαιρία να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό στα playoffs του Champions League, την οποία δεν θέλουν να αφήσουν να πάει χαμένη.

Αν η πειραϊκή ομάδα δεν περάσει το εμπόδιο της Μακάμπι Χάιφα, θα συνιστά αποτυχία. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 38η θέση στην ειδική βαθμολογία των ομάδων της UEFA με 38.500 βαθμούς, ενώ η πρωταθλήτρια Ισραήλ είναι 129η με 9.500 βαθμούς.

Το ρόστερ των ερυθρόλευκων αποτιμάται στα 122 εκατομμύρια, τη στιγμή που αυτό της Μακάμπι Χάιφα ανέρχεται στα 20 εκατ. ευρώ.

Όσο κοστολογούνται μόνο ο Μαντί Καμαρά (11 εκατ. ευρώ) και ο Μασούρας (10 εκατ. ευρώ) αποτιμώνται συνολικά όλοι οι παίκτες της ισραηλινής ομάδας.

Ο Ολυμπιακός είναι πιο ποιοτικός, πιο δυνατός και πιο έμπειρος

Θα πει κάποιος ότι δεν κρίνονται όλα από το μπάτζετ στο ποδόσφαιρο. Ναι, όμως, είναι ένα δεδομένο, δίνει ένα στίγμα, είναι ενδεικτικό που στοχεύει και τι μπορεί να καταφέρει μία ομάδα. Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός είναι πιο ποιοτικός, πιο δυνατός και πιο έμπειρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από την Μακάμπι Χάιφα.

Ο Μαρτίνς με τους ποδοσφαιριστές είναι λογικό να νιώθουν την πίεση για να οδηγήσουν την πειραϊκή ομάδα στα playoffs του Champions League. Άλλωστε, όταν μία ομάδα έχει ως στόχο την είσοδο της στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, τότε χρειάζεται να είναι αυτή που πρέπει στα προκριματικά, προσπερνώντας αντιπάλους σαν τη Μακάμπι Χάιφα και τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Στα αγωνιστικά, κατόπιν απόφασης του Πορτογάλου κόουτς, η τελευταία προπόνηση των ερυθρόλευκων θα γίνει την Τρίτη (18/7) στις 10 το πρωί στο Ρέντη -και όχι το βράδυ στο “Σάμι Οφέρ”- και η αποστολή της πειραϊκής ομάδας θα αναχωρήσει στις 3 το μεσημέρι για το Ισραήλ. Στόχος του Ολυμπιακού είναι να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα, να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στην επίθεση και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Διάταξη 4-3-3 και δίλημμα στα στόπερ

Σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις, τον πρώτο λόγο αυτή τη στιγμή φέρεται να έχει το σύστημα 4-3-3. Ο Ολυμπιακός αναμένεται να παραταχθεί με τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, τον Βρσάλικο και τον Ρέαμπτσιουκ στα άκρα της άμυνας, τους Σισέ, Παπασταθόπουλο ή Μανωλά στα στόπερ, τους Εμβιλά, Μαντί Καμαρά και Αγκιμπού Καμαρά στα χαφ και τους Μασούρα, Ζινκερνάγκελ και Ελ Αραμπί στην επίθεση.

Σε περίπτωση που ο Μαρτίνς επιλέξει σχήμα 4-4-2, όπως έπραξε η Χάποελ Μπερ Σεβά στο β΄ ημίχρονο του αγώνα με τη Μακάμπι Χάιφα στο Σούπερ Καπ το περασμένο Σάββατο και έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου, τότε η πιθανότερη ενδεκάδα θα είναι με τους Βατσλίκ, Βρσάλικο, Σισέ, Παπασταθόπουλο ή Μανωλά, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Αγκιμπού Καμαρά ή Μαντί Καμαρά, Μασούρα, Ζινκερνάγκελ και στην επίθεση τον Αμπουμπακάρ Καμαρά και τον Ελ Αραμπί.

Θέση στην ενδεκάδα, ανεξαρτήτου σχήματος, διεκδικεί ο Κανέ. Περισσότερα ίσως φανούν στην τελευταία δοκιμή που θα γίνει σήμερα στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ