Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΜαραντόνα: Πουλήθηκε 8,4 εκατ. ευρώ η φανέλα του Μαραντόνα που φορούσε στο...

Μαραντόνα: Πουλήθηκε 8,4 εκατ. ευρώ η φανέλα του Μαραντόνα που φορούσε στο «Χέρι του Θεού»

Η φανέλα του Ντιέγκο Μαραντόνα από το περίφημο παιχνίδι της Αργεντινής με την Αγγλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 είναι πλέον η πιο ακριβή στον κόσμο των σπορ – Πουλήθηκε 8,4 εκατ. ευρώ και πήρε το ρεκόρ από τον σταρ του μπέιζμπολ, Μπέιμπ Ρουθ

Ιστορία γράφει και μετά τον θάνατο του ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Ο κατά πολλούς καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών έμεινε στην ιστορία για την κατάκτηση του Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό και ιδιαίτερα για το παιχνίδι του απέναντι στην Αγγλία.

Στον προημιτελικό με τους Άγγλους που για τους Αργεντινούς ήταν μια εκδίκηση για τα νησιά Φώκλαντ ο Ντιέγκο είχε πετύχει το περίφημο γκολ με το “Χέρι του Θεού” αλλά σκόραρε ένα απίθανο γκολ αφήνοντας πίσω του όλη την άμυνα της Αγγλίας.

Ένας από τους παίκτες που είχε περάσει για να σκοράρει ήταν ο Στιβ Χοτζ ο οποίος πήρε τη φανέλα του Ντιέγκο από εκείνο το παιχνίδι πριν από ένα μήνα αποφάσισε να την βγάλει σε δημοπρασία. Η φανέλα αυτή είναι η πιο ακριβή στον κόσμο των σπορ αφού πουλήθηκε την Τετάρτη έναντι 7,142,500 λίρες (ήτοι 8,5 εκατομμύρια ευρώ).

Ο Μαραντόνα μέσω της φανέλας του κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ που άνηκε σε μια φανέλα του σταρ του μπέιζμπολ Μπέιμπ Ρουθ από το 1928-1930 η οποία είχε πουληθεί τον Ιούνιο του 2019 για 4.440.000 λίρες.

Την δημοπρασία έκανε ο οίκος Sotheby’s από τις 20 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου.

«Είμαι περήφανος ιδιοκτήτης αυτού του αντικειμένου για περισσότερα από 35 χρόνια, από τότε που ο Ντιέγκο και εγώ αλλάξαμε φανέλες μετά τον διάσημο αγώνα», είπε ο Χοτζ. «Ήταν απόλυτο προνόμιο που έπαιξα απέναντι σε έναν από τους σπουδαιότερους και πιο υπέροχους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.

Ήταν επίσης χαρά να το μοιραστώ με το κοινό τα τελευταία 20 χρόνια στο Εθνικό Μουσείο Ποδοσφαίρου. Η φανέλα αυτή έχει βαθιά πολιτιστική σημασία για τον κόσμο του ποδοσφαίρου, τον λαό της Αργεντινής και τον λαό της Αγγλίας, και είμαι βέβαιος ότι ο νέος ιδιοκτήτης θα έχει τεράστια υπερηφάνεια που έχει την πιο εμβληματική ποδοσφαιρική φανέλα του κόσμου».

Η φανέλα του σπουδαίου Βραζιλιάνου Πελέ από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1970 ήταν η πιο ακριβή φανέλα ποδοσφαίρου που πωλήθηκε σε δημοπρασία, σύμφωνα με το Ρεκόρ Γκίνες. Έπιασε 157.750 λίρες το 2002, τρεις φορές πάνω από την αναμενόμενη τιμή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ