Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΠανηλειακός – Ξενοφών 3-0: Πρωταθλητής Ηλείας ο Πανηλειακός

Πανηλειακός – Ξενοφών 3-0: Πρωταθλητής Ηλείας ο Πανηλειακός

Α1 DUOMO/MONK- 2ος Tελικός Πλέι Οφ

*Οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν την κούπα και βάζουν πλώρη για την  άνοδο στη Γ’ Εθνική

*Η απουσία τουΜιλοσέσκι στοίχισε στην ομάδα των Κρεστένων

Του Πάνου Ηλιόπουλου

panosproti@gmail.com

Την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ηλείας πανηγυρίζει ο Πανηλειακός, ο οποίος στο δεύτερο τελικό των πλέι – οφ κέρδισε τον Ξενοφώντα Κρεστένων με σκορ 3-0. Σε μια αναμέτρηση που συγκέντρωσε τα βλέμματα περίπου 1000 θεατών εκ των οποίων  200 περίπου από τα Κρέστενα, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν δίκαια και πλέον ετοιμάζονται για την τελική μάχη για την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Σε ότι έχει να κάνει με τον Ξενοφώντα, η  απουσία του  Μιλοσέσκι επηρέασε σημαντικά με την  ομάδα των Κρεστένων να παρουσιάζεται κατώτερη του αναμενομένου.

Με δυο πέναλτι του Τσαγκάρη

Οι «ερυθρόλευκοι» του Πύργου ξεκίνησαν δυνατά το χθεσινό παιχνίδι και στο 3’ πέτυχαν γκολ με τον Τσαγκάρη το  οποίο ακυρώθηκε καθώς ο «ερυθρόλευκος»  έκανε χέρι.  Στο 7’ ο Ξενοφώντας απείλησε όταν ο Μπακατσέλος εκτέλεσε φάουλ ο Διονυσόπουλος  έπιασε την κεφαλιά  αλλά ο Καπετανάκης έδιωξε. Με τη συμπλήρωση 9’ αγώνα η ομάδα του Πύργου πήρε προβάδισμα στο σκορ 1-0 με πέναλτι του Τσαγκάρη, με την παράβαση να καταλογίζεται για  σπρώξιμο στον Κακόγιαννο από τον Μούτσο. Το γκολ αυτό ανέβασε και ψυχολογικά τον Πανηλειακό, ο οποίος στο  42΄ είχε μια επικίνδυνη σέντρα με τον Κακόγιαννο που  πέρασε ανεκμετάλλευτη. Η ομάδα των Κρεστένων που στο πρώτο μέρος ήταν μέτρια στο  43’ είχε σουτ με τον Διονυσόπουλο που πέρασε άουτ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (46’ ) ο Πανηλειακός σημείωσε και δεύτερο τέρμα. Ειδικότερα σε σέντρα του Τζανέτου και κεφαλιά του Τσαγκάρη η μπάλα βρήκε το χέρι του Κύτταρη μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Ο Τσαγκάρης έκανε το 2-0 βάζοντας στέρεες τις βάσεις για μεγάλη νίκη τη στιγμή που το «Χαράλαμπος Βιλαέτης» έπαιρνε φωτιά, σε μια κρίσιμη στιγμή του ματς.

Έξαλλα πανηγύρια στο φινάλε

Σε ότι έχει να κάνει με το δεύτερο μέρος, ο Ξενοφώντας ανέβασε στροφές στα πρώτα λεπτά  και στο 62’ απείλησε άμεσα αλλά το σουτ του Αναμουρλίδη  έδιωξε δύσκολα ο Καπετανάκης, ενώ η ομάδα των Κρεστένων στο  57’ διαμαρτυρήθηκε ζητώντας πέναλτι για ανατροπή του Π. Κωνσταντόπουλου από τον Κολόκα.  Ένα τέταρτο πριν τη συμπλήρωση του 90’ ο Πανηλειακός έκανε το 3-0 σφραγίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ειδικότερα μετά από φάουλ του Τζανέτου η μπάλα βρήκε  σε κεφάλι αμυντικού του Ξενοφώντα και κατέληξε στα δίχτυα. Ο Πανηλειακός θα μπορούσε να σημειώσει και τέταρτο τέρμα στο 86’ όταν ο Μπάλλας εκτέλεσε φάουλ και ο Τζανέτος έπιασε κεφαλιά με τη μπάλα να βρίσκει το κάθετο δοκάρι. Το φινάλε της αναμέτρησης έδωσε το έναυσμα για ξέφρενα πανηγύρια. Άπαντες πανηγύρισαν με τους οργανωμένους φιλάθλους, ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε στα μπαράζ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Πανηλειακός: Καπετανάκης, Γαλανόπουλος, Κανάνι, Κολόκας, Δ. Τσίγκρηλας, Δημάκης, Τζανέτος, Μπάλλας, Κακόγιαννος (62′ Π. Τσίγκρηλας), Έλιοτ (74′ Τριανταφύλλης), Τσαγκάρης (56′ Γκρίλλας).

Ξενοφών: Κουτρουμπής, Βαγγόπουλος, Αναμουρλίδης, Κύτταρης (50′ Θ. Καλαντζής), Τσίτσος, Γ. Καλαντζής, Διονυσόπουλος (78΄ Πεσκελίδης), Π. Κωνσταντόπουλος (78΄ Τσιγκούνης), Κιάμος (50′ Παναγόπουλος), Μούτσος (78΄ Κουής), Μπακατσέλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ