Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΣτο Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου «Γ. Βασιλακόπουλος»: Τα παιδιά έβαλαν «τρίποντα στα σχολεία»

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου «Γ. Βασιλακόπουλος»: Τα παιδιά έβαλαν «τρίποντα στα σχολεία»

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τη συνδιοργάνωση του Δήμου και του τμήματος Παιδείας

Με πρωταγωνιστή το μπάσκετ και όλες τις όμορφες συγκινήσεις που προσφέρει, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα «Τρίποντα στα σχολεία» που διοργάνωσε για όλα τα Δημοτικά σχολεία της χώρας η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

 Στην Ηλειακή πρωτεύουσα το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Πύργου και του τμήματος Παιδείας, με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Γιάννη Πλεμμένο και την άμισθη σύμβουλο δημάρχου σε θέματα αθλητισμού-προπονήτρια Μαρία Μοσχοπούλου, να συμβάλλουν τα μέγιστα για μια άρτια διοργάνωση.

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου «Γ. Βασιλακόπουλος» τα παιδιά του δημοτικού σχολείου Καράτουλα και του 3ου δημοτικού σχολείου Πύργου (η επιλογή των σχολείων έγινε από την Ε.Ο.Κ.) είχαν την ευκαιρία να μάθουν “μυστικά” της καλαθοσφαίρισης από τον Ομοσπονδιακό προπονητή Παναγιώτη Ανδρουτσόπουλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης όλης της χώρας, για το σχολικό έτος 2021-2022 και περιελάμβανε ελεύθερο παιχνίδι μπάσκετ (3Χ3), ψυχοκινητικά παιχνίδια και αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες εξοικείωσης με το παιχνίδι του μπάσκετ (ντρίπλα, πάσα, σουτ, άμυνα, ριμπάουντ), ενώ πλαισιώθηκε κι από ένα θεωρητικό μέρος που απευθυνόταν προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ