Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΠαναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-0: Πράσινο ατσάλι λύγισε τον πρωταθλητή στη Λεωφόρο

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-0: Πράσινο ατσάλι λύγισε τον πρωταθλητή στη Λεωφόρο

Με γκολ του Αϊτόρ στο 42′ ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό σε ντέρμπι με αγωνία μέχρι το τελευταίο λεπτό, έμεινε αήττητος στα play offs – σε τρία ματς από τους Ερυθρόλευκους εφέτος – και διατηρήθηκε σε σταθερή «ευρωπαϊκή» τροχιά.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος θριαμβευτής της βραδιάς! Σε ένα ντέρμπι γεμάτο πάθος και ένταση, με σημαντικό κίνητρο για τους «πράσινους» (βλέπε έξοδος στην Ευρώπη) αλλά και λόγους γοήτρου για τον Ολυμπιακό, που δεν ήθελε να φύγει ηττημένος από τη Λεωφόρο.

Τελικά το «τριφύλλι» όντας ανώτερο από τον αντίπαλό του, βρήκε το γκολ με τον Αϊτόρ και πήρε σε ένα κατάμεστο γήπεδο ένα σπουδαίο τρίποντο που το φέρνει ακόμη πιο κοντά στον στόχο του!

Έτσι έπαιξαν
Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε την αναμέτρηση με τον Μπρινιόλι στην υπεράσπιση της εστίας. Αριστερός μπακ ο Σάντσες, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Βέλεθ με τον Σένκεφελντ οι δύο στόπερ. Ρούμπεν, Γκατσίνοβιτς, Μαουρίσιο η τριάδα στην μεσαία γραμμή. Αϊτόρ στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ο Παλάσιος στο δεξί και ”φουνταριστός” ο Ιωαννίδης.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια. Παπασταθόπουλος και Σισέ οι δύο στόπερ, Ρέαμπτσουκ σε ρόλο αριστερού μπακ και στο δεξί άκρο της άμυνας ο Λαλά. Εμβιλά, Κανέ και Αγκιμπού Καμαρά στον άξονα του κέντρου. Ροντρίγκες, Μασούρας στα δύο ”φτερά” και στην κορυφή ο Ελ Αραμπί.

Το ντέρμπι που είχε εξαιρετικό ρυθμό μέχρι και το 30′, ξεκίνησε με δύο σπουδαίες ευκαιρίες που είχαν ως κοινό χαρακτηριστικό τις λάθος αποφάσεις των δύο επιθετικών. Ο Μασούρας στο 4′ μετά την έξοχη μεταβίβαση του Ροντρίγκες δεν τελείωσε την φάση με την μία από το ύψος της μικρής περιοχής και έδωσε την ευκαιρία στους Βέλεθ, Σάντσεθ και Μπρινιόλι να… σβήσουν την φωτιά ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Αϊτόρ μετά την βαθιά μπαλιά του Βέλεθ βγήκε απέναντι από τον Βατσλίκ αλλά αντί να σιγουρέψει το γκολ, πλάσαρε και έδωσε την ευκαιρία στον Τσέχο πορτιέρε να διώξει σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός είχε μια ανούσια κατοχή της μπάλας, καθώς ο Ολυμπιακός ήταν άριστα τακτοποιημένος πάνω στο χορτάρι, όταν έχανε την μπάλα είχε εξαιρετικές επιστροφές, κάτι που δεν είχαν οι ”πράσινοι” και σε πολλές μεταβάσεις των ”ερυθρολεύκων” οι παίκτες του Μαρτίνς έβρισκαν χώρους και προϋποθέσεις αλλά όχι σωστές επιλογές στα τελευταία μέτρα

απόλυτα ισορροπημένος. Στο 41′, όμως, μία καταπληκτική συνεργασία του Παναθηναϊκού από δεξιά έφερε το 1-0.

Ο εξαιρετικός απόψε Κώτσιρας συνεργάστηκε με τον Κώτσιρα, η μπάλα ”έσπασε” δεξιά στον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος γύρισε την μπάλα εκεί που έπρεπε. Διαγώνια και προς τα πίσω στο ύψος του πέναλτι. Ο Αϊτόρ ακολούθησε την φάση και με εξαιρετικό τελείωμα άνοιξε το σκορ! Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός… το έκανε ξανά, όπως το είχε κάνει και κόντρα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στη διαδικασία των playoffs.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ