Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΒάρδα –Αίας 3-1 στην παράταση: Κυπελλούχος η «Μπάρτσα»

Βάρδα –Αίας 3-1 στην παράταση: Κυπελλούχος η «Μπάρτσα»

ΚΥΠΕΛΛΟ ΗΛΕΙΑΣ  ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ

Δίκαια οι «πράσινοι» κατέκτησαν το κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία τους

Ο ΠΑΟ Βάρδας επικράτησε στον τελικό του κυπέλλου Ηλείας του Αίαντα Γαστούνης  με σκορ  3-1 στην παράταση (κανονικός αγώνας 1-1) και στέφθηκε κυπελλούχος για πρώτη  φορά στην ιστορία του. Επιτυχία δίκαιη για την ομάδα της Βουπρασίας κόντρα στον Αίαντα που αν και παρατάχθηκε με ελλείψεις παρουσίασε αρκετά καλά στοιχεία σ’  έναν τελικό που  διεξήχθη στην Ανδραβίδα και συγκέντρωσε τα βλέμματα περίπου  500 θεατών.

Προηγήθηκε ο Αίας

Στο πρώτο  ημίχρονο ο Αίας ήταν ανταγωνιστικός, η πρώτη καλή φάση, όμως, ήταν για τον ΠΑΟΒ. Στο 15΄ ο Λαθύρης έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Κουλούρη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, αλλά το πλασέ του έφυγε λίγο άουτ.  Στο 21′ είχαμε την πρώτη σπουδαία φάση του Αίαντα, όταν ο Σταθάτος βγήκε τετ-α-τετ και πλάσαρε πάνω στον Βορρύλλα. Δύο λεπτά μετά έγινε το 0-1 για τον Αίαντα. Ο Θεοδωρόπουλος έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και ο Σταθάτος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα (0-1).  Στο 26΄ το σουτ του Βράπι μέσα από την περιοχή, πέρασε ξυστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στο επόμενο λεπτό, σουτ του Τσιρίκου δεν βρήκε στόχο.  Ο ΠΑΟΒ στη συνέχεια πίεσε για την ισοφάριση και στο 33′  ισοφάρισε. Ο Θεοδωρόπουλος ανέτρεψε τον Περικλή Πολίτη, ο οποίος ευστόχησε στο πέναλτι (1-1).

Δυο δοκάρια η Βάρδα

Στο  δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΒ μπήκε πιο δυνατά και στο 53΄ είχε σουτ του Λαθύρη από πλάγια στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 55΄ ο Κουλούρης σούταρε άουτ. Στο 60΄ οι «πράσινοι» είχαν και δεύτερο δοκάρι σε δυνατό σουτ του Μαυρόπουλου έξω από την μεγάλη περιοχή. Στο 70΄ μια κεφαλιά του Παπασπηλιόπουλου από εκτέλεση φάουλ του Σταυρόπουλου, έφυγε άουτ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Αίας έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες. Στο 83′ από σέντρα του Στανή από δεξιά, κεφαλιά του Καράμπελα, απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ  ο Βορύλλας και στο 89΄ ο Βορύλλας έχασε την μπάλα, αυτή κατέληξε στον Δούλο, ο οποίος σούταρε από δεξιά, αλλά ο Βορύλλας προέβη σε άλλη μια σπουδαία απόκρουση σε κόρνερ.

Με  «σφραγίδα» Πυρρή

Στην παράταση η ομάδα της Βάρδας ήταν καλύτερη. Στο 93΄ από σέντρα του Πολίτη, ο Πυρρής με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καρακίτσου (2-1). Στο 97΄ φάουλ από πλάγια θέση του Σταυρόπουλου, κεφαλιά του Φερεκίδη έφυγε άουτ και στο 100΄ ο Καρακίτσος απέκρουσε σωτήρια πλασέ του Πυρρή, ύστερα από μπαλιά του Κουλούρη. Στο 105΄ σουτ του Δούλου πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.  Στο 107΄, ο ΠΑΟΒ σφράγισε τη νίκη του με το 3-1, ξανά με τον Πυρρή, από ασίστ του Κουλούρη. Στο 115΄ σουτ του Σταθάτου, απέκρουσε ο Βορύλλας, νέο σουτ του Καράμπελα σταμάτησε στο δοκάρι, τρίτο σουτ του Σταθάτου από κοντά, απέκρουσε ο Βορύλλας, σε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για τον Αίαντα.

ΠΑΟ Βάρδας: Βορύλλας, Πολίτης, Διονυσόπουλος, Παπασπηλιόπουλος, Σακελλαρόπουλος, Λιόσης, Μαυρόπουλος (80΄ λ.τρ. Φερεκίδης), Τσιρίκος (65΄ Σταυρόπουλος), Λαθύρης (106΄ Νικολακόπουλος), Πυρρής, Κουλούρης (113΄ Παλούμπης).

Αίας Γαστούνης: Καρακίτσος, Στανής, Βασιλικόπουλος (118΄ Μουτσάι), Ρίλντι, Βατσής, Τσακοπιάκος, Σταθάτος (118΄ Μαργαρίτης), Δούλος, Θεοδωρόπουλος, Βράπι (118΄ Παπασωτηρίου), Γιαννακόπουλος (68΄ Καράμπελας-118΄ Λαγανόπουλος).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ