Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΠοδόσφαιρο: Επεισόδιο με μαχαιρώματα σε αγώνα Γ’ Εθνικής - Στο νοσοκομείο δύο...

Ποδόσφαιρο: Επεισόδιο με μαχαιρώματα σε αγώνα Γ’ Εθνικής – Στο νοσοκομείο δύο παράγοντες

Η ομάδα ΑΕ Λευκίμμης καταγγέλλει εκτός από διαιτητική «σφαγή», με τρία εις βάρος της πέναλτι και πέντε αποβολές, πως οπαδοί του Μ. Αλεξάνδρου Τρικάλων Ημαθίας επιτέθηκαν σε παράγοντές της

Νέες καταγγελίες για βία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μάλιστα στη Γ’ Εθνική.

Συγκεκριμένα, η ΕΠΣ Κέρκυρας καταγγέλλει ότι συνέβησαν τρομερά επεισόδια στο ντέρμπι παραμονής της Γ’ Εθνικής ανάμεσα στον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων Ημαθίας και την ΑΕ Λευκίμμης στην Αλεξάνδρεια.

Συγκεκριμένα στο ντέρμπι παραμονής υπάρχουν έντονα παράπονα από τη διαιτησία από τους φιλοξενούμενους, διότι ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων Ημαθίας νίκησε με 2-1 μεν, όμως ο ρέφερι Κώστας Σιδηρόπουλος (Πέλλα) είχε δώσει τρία πέναλτι στους γηπεδούχους, οι οποίοι σκόραραν το ένα.

Ωστόσο, εκτός από τα τρία πέναλτι, ο διαιτητής του ματς έδωσε πέντε αποβολές στην κερκυραϊκή ομάδα (παίκτες-παράγοντες και τον προπονητή της ΑΕ Λευκίμμης), με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή των ανθρώπων της ομάδας που εξέδωσαν επιθετική ανακοίνωση καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων και υβριστική συμπεριφορά του διαιτητή προς τους ποδοσφαιριστές.

Η ΕΠΣ Κέρκυρας στην οποία ανήκει η ΑΕ Λευκίμμης έστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και έκανε αναφορά για «ντου» από την κερκίδα, εκτεταμένα επεισόδια και μαχαιρώματα από κουκουλοφόρους, ενώ η Λευκίμμη τονίζει στην ανακοίνωση της ότι δύο παράγοντες της ομάδας μετέβησαν στο νοσοκομείο από τα επεισόδια.

Η επιστολή της ΕΠΣ Κέρκυρας:

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας εκφράσουμε τον αποτροπιασμό μας, για τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα χθες Κυριακή 3.04.2022 στον ποδοσφαιρικό αγώνα για το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής Κατηγορίας, μεταξύ των σωματείων Μ .ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ -ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ, με την ανοχή της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα του ΑΤ Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο του Νομού, δυο διοικητικοί παράγοντες του σωματείου ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ και παρακαλούμε να διερευνήσετε για τυχόν ευθύνες των σοβαρών τραυματισμών των συγκεκριμένων κυρίων.

Επίσης θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι προς το τέλος περίπου του αγώνα, ομάδα ροπαλοφόρων της γηπεδούχου ομάδας (Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ) εισήλθε στο τμήμα της κερκίδας όπου καθόταν οι οπαδοί της ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ, και υπήρξαν συμπλοκές σώμα με σώμα καθώς και μαχαιρώματα από αυτούς τους ροπαλοφόρους με την ανοχή των αστυνομικών δυνάμεων που περιφρουρούσαν τον χώρο.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ γνωρίζουμε την ευαισθησία σας για τέτοιου είδους γεγονότα και επειδή το Ελληνικό Ποδόσφαιρο δεν αντέχει άλλους νεκρούς, σας παρακαλούμε θερμά να διερευνήσετε για την βασιμότητα των θλιβερών αυτών γεγονότων και να μας ενημερώσετε.

Η απάντηση από τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων Ημαθίας

Με έκπληξη σήμερα (Δευτέρα 4-4-2022) πληροφορηθήκαμε για την ανάρτηση στον ηλεκτρονικό τύπο «καταγγελίας από ανθρώπους» της Α.Ε. Λευκίμμης για υποτιθέμενα επεισόδια (;) μετά το τέλος του αγώνα με την ομάδα μας στο γήπεδο της Αλεξάνδρειας.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και προστασία του ονόματος του σωματείου μας, σας αναφέρουμε ότι ως γηπεδούχοι τους παρείχαμε την καλύτερη δυνατή φιλοξενία όπως αναγνώρισε – και μας το δήλωσαν – το σύνολο της αποστολής της ομάδας τους. Οι δε παράγοντες της Λευκίμμης και μετά το τέλος του αγώνα δήλωναν ότι δεν είχαν κανένα παράπονο από την ομάδα του Μ. Αλεξάνδρου.
Τα όσα καταγγέλλονται από τους παράγοντες της Λευκίμμης σε αθλητικά sites σχετικά με επίθεση σε βάρος τους με λοστούς και μαχαίρια από το σωματείο μας κατά την μεταξύ μας αθλητική αναμέτρηση της Κυριακής 3-4-2022, αυτά είναι παντελώς ψευδή αβάσιμα και αναπόδεικτα.

Ως γηπεδούχοι ακολουθήσαμε πιστά και εφαρμόσαμε σε κάθε περίπτωση τις οδηγίες – εντολές της Αστυνομίας σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Σε όλη δε την διάρκειά του υπήρχε στο στάδιο ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία και έκανε το καθήκον της στο έπακρο. Μάλιστα, γνωρίζοντας ότι στο γήπεδο θα υπήρχαν και φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας που θα έρχονταν από την Κέρκυρα, με υπόδειξη της αστυνομίας τους παραχωρήθηκε η αριστερή πλευρά της κερκίδας δίπλα από τις θέσεις των επισήμων. Οι φίλαθλοι-οπαδοί της ομάδας μας τοποθετήθηκαν στη δεξιά πλευρά, ώστε να υπάρχει απόσταση μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων και στο κέντρο της κερκίδας η πρόβλεψη της αστυνομίας αφορούσε την τοποθέτηση των επισήμων (σκεπαστή κερκίδα) και των ουδέτερων φιλάθλων από την περιοχή που προσήλθαν στο γήπεδο να παρακολουθήσουν τον αγώνα λόγω του ενδιαφέροντος αλλά και της βαθμολογικής του κρισιμότητας.
Τα όποια μεμονωμένα επεισόδια δημιουργήθηκαν ουσιαστικά από φιλάθλους της Λευκίμμης -μετά την επίτευξη του δεύτερου γκολ από την ομάδας μας – οι οποίοι πετώντας μπουκάλια και εξυβρίζοντας χυδαία, προκαλούσαν συνεχώς τους ουδέτερους – κατ’ ουσία – φιλάθλους που βρίσκονταν στο μέσον της κερκίδας όπως προαναφέρθηκε.

ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΕΙΣΌΔΙΑ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ή ΕΜΠΛΟΚΗ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι ποδοσφαιριστές της Λευκίμμης από το 1ο λεπτό της αναμέτρησης επέδειξαν εριστική συμπεριφορά, προκαλώντας και εξυβρίζοντας τόσο τους ποδοσφαιριστές μας όσο και τον διαιτητή.

Το παιχνίδι ήταν αγωνιστικός μονόλογος της ομάδας μας, με πάνω από 70% στην κατοχή της μπάλας, με πολλές ευκαιρίες – μεταξύ των οποίων και 3 δοκάρια και από τύχη το σκορ παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα.

Για την προκλητική τους συμπεριφορά (ποδοσφαιριστών και παραγόντων) ο διαιτητής αναγκάστηκε να προβεί στη χρήση αρκετών καρτών. Από αυτές, τρείς κόκκινες κάρτες τους δόθηκαν στον πάγκο γιατί επιτέθηκαν στον διαιτητή χειροδικώντας και για εξύβριση του ενός βοηθού (επόπτη) και μια για αντιαθλητικό παιχνίδι (2 κίτρινες) .

Αισθανόμαστε και δηλώνουμε περήφανοι γιατί η ομάδα μας το παιχνίδι αυτό το κέρδισε στο γήπεδο.

Όσο δε αναφορικά με την προσπάθεια από την πλευρά της Λευκίμμης για διόγκωση του θέματος, αφού ενεπλάκησαν με δηλώσεις – καταγγελίες βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου από την περιφέρεια της Κέρκυρας, οι οποίοι δεν παραβρέθηκαν στο γήπεδο για να έχουν εικόνα των γεγονότων, θα τους παρακαλούσαμε να απευθυνθούν και να ρωτήσουν τον συνάδελφο τους βουλευτή Ημαθίας κύριο Μπαρτζώκα Αναστάσιο που ήταν παρών και παρακολούθησε την ποδοσφαιρική αναμέτρηση των δύο σωματείων .

Τέλος δηλώνουμε ότι το σωματείο «Μέγας Αλέξανδρος» επιφυλάσσεται για την άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων του ενώπιον κάθε αρμόδιας αρχής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ