Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΘλίψη στο ελληνικό μπάσκετ: Πέθανε ο Ζαχαρίας Αλεξάνδρου

Θλίψη στο ελληνικό μπάσκετ: Πέθανε ο Ζαχαρίας Αλεξάνδρου

Την απώλεια του επίτιμου προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), Ζαχαρία Αλεξάνδρου, σε ηλικία 97 ετών, θρηνεί το ελληνικό μπάσκετ.

Ο Ζαχαρίας Αλεξάνδρου υπήρξε εκ των ιδρυτικών στελεχών της ΕΟΚ, εξελέγη για πρώτη φορά το 1977 και παρέμεινε στη διοίκηση της Ομοσπονδίας μέχρι το 1998. Διετέλεσε και πρόεδρος της ΕΟΚ, ενώ συνέχισε να ασχολείται με το ελληνικό μπάσκετ και μετά το 1998.

Στη συλλυπητήρια ανακοίνωσή της η ΕΟΚ αναφέρει:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και το ελληνικό μπάσκετ συνολικά, πληροφορήθηκαν με αίσθημα βαθιάς θλίψης την είδηση της απώλειας του Ζαχαρία Αλεξάνδρου, σε ηλικία 97 ετών.

Ο εκλιπών υπήρξε εκ των ιδρυτικών στελεχών της Ομοσπονδίας, την οποία υπηρέτησε επί δεκαετίες από διάφορες θέσεις, έχοντας διατελέσει και πρόεδρος, ενώ του είχε αποδοθεί και ο τίτλος του «επίτιμου».

Στην ΕΟΚ είχε εκλεγεί για πρώτη φορά το 1977 και παρέμενε στη διοίκηση μέχρι το 1998, χωρίς όμως και στη συνέχεια να σταματήσει την ενασχόλησή του με τα κοινά.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος και τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του. Η παρακαταθήκη που άφησε στο άθλημα η ενασχόλησή του με αυτό είναι πολύ σημαντική και η αφοσίωσή του σε αυτό, αξιομνημόνευτη.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ