Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικά«Έτρεξε» το Σαββατοκύριακο η Ηλεία: Στους ρυθμούς του 6ου Μαραθωνίου Ολυμπίας

«Έτρεξε» το Σαββατοκύριακο η Ηλεία: Στους ρυθμούς του 6ου Μαραθωνίου Ολυμπίας

Στους ρυθμούς του 6ου Μαραθωνίου Ολυμπίας «έτρεξε» το Σαββατοκύριακο η Ηλεία. Σε Πύργος, Αμαλιάδα και Αρχαία Ολυμπία, είχαμε εκκινήσεις των τριών διαδρομών. Τον Μαραθώνιο Ήλιδα-Ολυμπία των 42.195 χλμ που ενώνει τη διοργανώτρια πόλη, την Αρχαία Ήλιδα, με την πόλη τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων, την Ολυμπία και στον οποίο τρέχουν συνήθως αθλητές μεγάλων αποστάσεων και μαραθωνοδρόμοι , το Ημιμαραθώνιο 21,098 χλμ και την διαδρομή των 5 χλμ.

Το Olympia Marathon, αποτελεί μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Σωματείου Μαραθώνιος Ολυμπίας – Olympia Marathon. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη των Δήμων Ήλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.

Η έναρξη του 6ου Μαραθωνίου Ολύμπιας, δόθηκε το Σάββατο από την Αμαλιάδα, όπου διεξήχθη το απόγευμα αγώνας απόστασης 12,6 χλμ. Σημείο εκκίνησης ήταν ο Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Ήλιδας και τερματισμού η Αμαλιάδα.  Η κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου Ήλιδας-Ολυμπίας ξεκίνησε χθες,  στις 8:30 το πρωί, με αφετηρία την Αμαλιάδα και τερματισμό στην Αρχαία Ολυμπία, με χρονικό όριο τις έξι ώρες. H διαδρομή ξεκίνησε από την πλατεία Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα, συνεχίστηκε περνώντας από τον Πύργο προς Αρχαία Ολυμπία μέσω της ΕΟ Πύργου-Αρχ. Ολυμπίας για να καταλήξει στο αρχαίο Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο δεύτερος σημαντικότερος αγώνας του προγράμματος ήταν ο Ημιμαραθώνιος, με εκκίνηση τον Πύργο και τερματισμό στην Αρχαία Ολυμπία, ο οποίος καθιερώθηκε για να δώσει την ευκαιρία της συμμετοχής σε όσους τρέχουν συστηματικά αλλά δεν είναι ακόμα σε θέση να τερματίσουν σε έναν μαραθώνιο. Επίσης, χθες το πρωί, διεξήχθη και ο αγώνας δρόμου Πύργου, απόστασης 5 χλμ, με σημείο αφετηρίας και τερματισμού την κεντρική πλατεία Πύργου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ