Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΑπέλαση του Τζόκοβις αποφάσισε ομόφωνα το Δικαστήριο της Μελβούρνης

Απέλαση του Τζόκοβις αποφάσισε ομόφωνα το Δικαστήριο της Μελβούρνης

Απορρίφθηκε η έφεση του Τζόκοβιτς – Ο Σέρβος τενίστας υποχρεώνεται να αποχωρήσει από την Αυστραλία, χάνει το δικαίωμα συμμετοχής στο Australian Open

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στη Μελβούρνη αποφάσισε ομόφωνα το απόγευμα της Κυριακής (τοπική ώρα) να απορρίψει την έφεση του Νόβακ Τζόκοβιτς κατά της απόφασης της αυστραλιανής κυβέρνησης για την απέλασή του. Έτσι, ο Σέρβος τενίστας υποχρεώνεται να αποχωρήσει από την Αυστραλία, χάνοντας το δικαίωμα συμμετοχής στο Australian Open, που ξεκινά τη Δευτέρα.

Ο ανώτατος δικαστής Άλσοπ εξήγησε στα διεθνή μέσα ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν ασκούσε έφεση κατά της απόφασης που είχε λάβει ο υπουργός Μετανάστευσης, αλλά κατέθεσε αίτηση στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο για να ελέγξει τη νομιμότητα της απόφασης.

Το δικαστήριο θα καταθέσει τους λόγους για την απόρριψη της υπόθεσης του Τζόκοβιτς σε εύθετο χρόνο.

«Θα γίνει ήρωας των αντιεμβολιαστών αν τον απελάσετε» είπαν στην εκδίκαση οι συνήγοροί του

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα ενώπιον του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου στη Μελβούρνη η εκδίκαση της έφεσης που έχει ασκήσει ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατά της απόφασης του υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας να ακυρώσει τη βίζα του.

Ο δικηγόρος Alex Lloyd, εκπροσωπώντας τον υπουργό Μετανάστευσης Alex Hawke, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει πλήρη επίγνωση των επιπτώσεων που μπορεί να έχει η ακύρωση της βίζας και η απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς από την Αυστραλία. Επίσης, σε ό,τι αφορά στον Σέρβο πρωταθλητή, ο Lloyd είπε ότι είχε κάθε ευκαιρία να εμβολιαστεί προτού φτάσει στη Μελβούρνη για το Αυστραλιανό Open. Εκείνος όμως δεν έκανε κάτι τέτοιο επειδή είναι ιδεολογικά ενάντιος στον εμβολιασμό.

Η θέση του Alex Hawke ήταν ότι ο Τζόκοβιτς δεν πρέπει να αγωνιστεί στο φημισμένο τουρνουά, όσο έντονα και εάν διαμαρτύρονται οι οπαδοί του, οι αντιεμβολιαστές κ.λπ. Κι αυτό διότι είναι επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία, ενώ το γεγονός ότι αδιαφορεί πλήρως για τους ισχύοντα περιοριστικά μέτρα, επηρεάζει και άλλους ωθώντας τους προς την ανυπακοή, λόγω του status του ως Νο.1 του παγκόσμιου τένις.

Από τη δική τους πλευρά, οι συνήγοροι του Τζόκοβιτς υποστήριξαν ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας διαπράττει μέγα σφάλμα απαγορεύοντάς του να αγωνιστεί. Κυρίως διότι κατ’ αυτό τον τρόπο μετατρέπει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο αντίθετο από αυτό που επιδιώκει, δηλαδή σε ίνδαλμα, ήρωα ή ακόμη και «μάρτυρα» υπέρ του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Κατά την άποψη των συνηγόρων του τενίστα, ο υπουργός Μετανάστευσης δεν αντιλαμβάνεται τις άμεσες και ευρύτερες συνέπειες που έχει η δεύτερη ακύρωση της βίζας.

Είχε προηγηθεί απόφαση του πρωτοβάθμιου εφετείου υπέρ του τενίστα, χάρη στην οποίαν εκείνος απελευθερώθηκε από το ξενοδοχείο προσωρινής φιλοξενίας/κράτησης παράτυπων μεταναστών, το Park Hotel της Μελβούρνης. Μάλιστα, ο Σέρβος είχε αρχίσει προπονήσεις, ώστε να αναπληρώσει τα κενά εξαιτίας της αναγκαστικής απραξίας των προηγούμενων ημερών και να βρεθεί ξανά σε κορυφαία φόρμα.

Στο Αυστραλιανό Open, ένα τουρνουά που συμπεριλαμβάνεται στα «Grand Slam», δηλαδή μεταξύ των πιο σημαντικών στον χώρο του παγκόσμιου τένις, ο Τζόκοβιτς υπερασπίζεται τον τίτλο του ως Νο.1 της κατάταξης, διεκδικώντας τη νίκη που θα τον ανεβάσει στο επίζηλο βάθρο του πιο επιτυχημένου παίκτη αντισφαίρισης όλων των εποχών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ