ΑΟΛΑΠ/42ο Ολυμπιακό Ράλι: Νικητές οι Παπαδημητρίου-Πετρόπουλος

Με νικητή τον Γιάννη Παπαδημητρίου με Skoda Fabia Rally2 Evo, έχοντας στο μπάκετ του συνοδηγού τον Νίκο Πετρόπουλο της Α.Ο.Λ.Α.Π. ολοκληρώθηκε χθες το 42ο Ολυμπιακό Ράλι στις ειδικές διαδρομές της Αλφειούσας, του Λάλα και της Φολόης, που έριξε την αυλαία του 57ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Δεύτερος ήταν ο Γιάννης Μπαντούνας της Α.Ο.Λ.Α.Π. με συνοδηγό στο Mitsubishi Lancer Evo VI τον Κώστα Σούκουλη της Α.Λ.Α.Κορίνθου και τρίτοι ήταν οι νικητές της F2 Νώντας Καρανικόλας- Γιώργος Βασιλάκης με Ford Fiesta Rally4.

Οι φετινοί Πρωταθλητές Ελλάδας, Αλέξανδρος Τσουλόφτας-Στέλιος Ηλία, με VW Polo GTi R5, είχαν μια έξοδο και εγκατέλειψαν νωρίς τον αγώνα.

Οικοδεσπότης ο Δήμος Πύργου

Φαντασμαγορική τελετή εκκίνησης του 42ου Ολυμπιακού Ράλι

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι θεσμός για την πόλη»

Με μια φαντασμαγορική τελετή έναρξης, όπως αρμόζει στην διαχρονική του αξία  και μεγάλης σημασίας αθλητικής διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου η παρουσίαση των πληρωμάτων του 42ου Ολυμπιακού Ράλι στην κεντρική πλατεία του Πύργου.

Πλήθος κόσμου, λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού ήταν εκεί για να καλωσορίσουν κορυφαίους αθλητές και να υποδεχτούν τα 43 πληρώματα, αριθμό ρεκόρ στα χρονικά της διοργάνωσης. Ο Δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος σήκωσε τη σημαία σε ένα από τα πληρώματα, συνεχάρη την “ψυχή” της διοργάνωσης, τον πρόεδρο της ΑΟΛΑΠ Μιχάλη Αποστολόπουλο και ευχήθηκε καλή επιτυχία και ασφάλεια σε όλους τους συμμετέχοντες, δηλώνοντας: “Συνεχίζουμε την παράδοση δεκαετιών. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι θεσμός για την πόλη. Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στους πρωταγωνιστές του 42ου Ολυμπιακού Ράλι, στον Μιχάλη Αποστολόπουλο την “ψυχή” του αθλήματος και σε όλους όσοι συμμετέχουν και βοηθούν στην διεξαγωγή αυτού του σπουδαίου αθλητικού γεγονότος. Ο Δήμος Πύργου, ενεργά και αποτελεσματικά, συμμετέχοντας, στηρίζει τη διοργάνωση”.

 Στην ράμπα της εκκίνησης, από την δημοτική αρχή, ανέβηκαν επίσης για να παρουσιάσουν πληρώματα ο αναπληρωτής δήμαρχος Πύργου, Γιάννης Αργυρόπουλος εκπροσωπώντας το ΔΣ της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Κοτσώνης, ο  αντιδήμαρχος Παιδείας & Δια βίου Μάθησης και Εθελοντισμού Γιάννης Πλεμμένος, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Πύργου Γιάννης Βαρελάς, ενώ από τις πρώτες σειρές το παρών έδωσαν αρκετοί συνεργάτες του Δήμου μεταξύ των οποίων και η άμισθη σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού Φλώρα Παπαγιαννάκη,

Το 42ο Ολυμπιακό Ράλι διεξάγεται (13-14 Νοεμβρίου) , από το αθλητικό Σωματείο, Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ) και πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας), την Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Πύργου και τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, με την θεσμική υποστήριξη της ΔΗΚΕ Πύργου, του Επιμελητηρίου Ηλείας και του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου καθώς και την οικονομική ενίσχυση 110 χορηγών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα συγχαρητήρια όλων των συνδιοργανωτών όπως και συμμετεχόντων εισέπραξε ο πρόεδρος της ΑΟΛΑΠ Μιχάλης Αποστολόπουλος για την άρτια φετινή διοργάνωση αλλά και την προσφορά του τόσα χρόνια στο “τιμόνι” του σωματείου . Επίσης καταλυτική ήταν η συμβολή της Αγγελικής Τσετσοπούλου Αλέρτα στην άψογη διεκπεραίωση όλων των θεμάτων της διοργάνωσης, όπως και την τήρηση των μέτρων ασφαλείας στο χώρο της παρουσίασης των πληρωμάτων, φροντίζοντας όλες τις λεπτομέρειες.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ