42ο Ολυμπιακό Ράλι: Σπουδαίο αθλητικό γεγονός

Μεθαύριο στις 8 το βράδυ η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία του Πύργου

Συνέντευξη τύπου  χθες από τους διοργανωτές

Του Πάνου Ηλιόπουλου

panosproti@gmail.com

Στους ρυθμούς του 42ου Ολυμπιακού Ράλι, κινούνται άπαντες στην αθλητική Ηλεία και ειδικότερα οι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού.  Η πανηγυρική εκκίνηση θα γίνει αύριο στις  8 το  βράδυ στην κεντρική πλατεία του Πύργου και ο  τερματισμός πάλι στον ίδιο χώρο την Κυριακή στις 4 το απόγευμα, ενώ δυο ώρες αργότερα θα έχουμε την απονομή των βραβείων.  Το 42ο Ολυμπιακό Ράλλυ  θα διεξαχθεί , από το αθλητικό Σωματείο, Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου(ΑΟΛΑΠ) και πραγματοποιείται  σε συνδιοργάνωση με την ΠεριφέρειαΔυτικής Ελλάδος (Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας), την Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Πύργου και τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας,με την θεσμική υποστήριξη της ΔΗΚΕ Πύργου, του Επιμελητηρίου Ηλείας και του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου καθώς και την οικονομική ενίσχυση 110 χορηγών.  Για  τον σημαντικό αθλητικό θεσμό που αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων θεατών και επισκεπτών έδωσαν από κοινού συνέντευξη Τύπου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου  ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού, Ολυμπιακών Θεμάτων και Διεθνών Σχέσεων Αρχαίας Ολυμπίας Χάρης Σπηλιόπουλος, ο εκπρόσωπος του ΔΣ της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας Γιάννης Αργυρόπουλος, ο πρόεδρος της ΑΟΛΑΠ Μιχάλης Αποστολόπουλος και ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Δήμου Πύργου Μαρίνος Αχτύπης, ενώ χαιρετισμό απέστειλε-λόγω απουσίας του- ο Αντιπεριφερειάρχης  Αθλητισμού Εθελοντισμού Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος.

Τάκης Αντωνακόπουλος : «Εκδήλωση- θεσμός για την περιοχή…»

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου  πρώτος πήρε τον λόγο ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «  «Το 42ο Ολυμπιακό Ράλλυ ξεκινά και πάλι,  δίνοντας τη δυνατότητα στους συμπολίτες να απολαύσουν μοναδικές στιγμές του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Είναι μια εκδήλωση θεσμός στην περιοχή και εμβληματική είναι η παρουσία της «ψυχής» αυτή της διοργάνωσης, του Μιχάλη Αποστολόπουλου. Εμείς ως Δήμος Πύργου και οι Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η ΠΕΔ στηρίζουμε έμπρακτα αυτή την προσπάθεια γιατί δίνει τη δυνατότητα την ευκαιρία σε πολίτες απ’ όλη την Ελλάδα μαζί με τα πληρώματα να επισκεφτούν την περιοχή μας, να διαφημιστεί ο τόπος μας και βεβαίως ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι μια μεγάλη συνιστώσα του αθλητικού γίγνεσθαι στη χώρα μας. Και εδώ στην Ηλεία όπου ξεκίνησε ο αθλητισμός και το Ολυμπιακό ιδεώδες, ταιριάζουν τέτοιου είδους αγωνιστικές εκδηλώσεις»

Χάρης Σπηλιόπουλος : «Καταξιωμένο στις συνειδήσεις του κόσμου…»

Από τη  μεριά του ο Χάρης Σπηλιόπουλος  Αντιδήμαρχος Αρχαίας  Ολυμπίας ανέφερ : «Είναι ένας θεσμός που έχει καταξιωθεί στις συνειδήσεις των πολυάριθμων φίλων αυτού του σπορ. Η Ολυμπία δεν δίνει μόνο το όνομα στο Ράλλυ αλλά και ειδικές διαδρομές απαράμιλλης ομορφιάς όπου δυστυχώς φέτος η περιοχή «λαβώθηκε». Οι δύο ειδικές διαδρομές όμως του Λάλα και της Φολόης έχουν μείνει ατόφιες σε ομορφιά. Θεωρώ ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός τα τελευταία χρόνια έχει πάρει άλλη διάσταση, κάτι που διαπιστώθηκε και στο Ράλλυ Ακρόπολις. Θεωρώ ότι σε συνεργασία όλων των φορέων είμαστε σε θέση να προτείνουμε στην πολιτεία να αγκαλιάσει αυτόν τον τόπο, γιατί έχει σηματοδοτήσει το Ολυμπιακό Ράλλυ,  ώστε να έρθει εδώ μια ειδική διαδρομή και του Ράλλυ Ακρόπολις».

Γιάννης Αργυρόπουλος : «Από τα πιο αναγνωρισμένα ράλι στη χώρα μας…»

Το λόγο πήρε αμέσως μετά ο αντιδήμαρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος και ως εκπρόσωπος του  ΔΣ της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας για να δηλώσει πως: «Το Ολυμπιακό Ράλλυ έχει καταξιωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα και τα πιο αναγνωρισμένα ράλλυ στη χώρα μας. Και αυτό οφείλεται στον πρόεδρο της ΑΟΛΑΠ, Μιχάλη Αποστολόπουλο και τα μέλη του ΔΣ που κάθε χρόνο φροντίζουν να γίνεται καλύτερο. Το Ολυμπιακό Ράλλυ συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όχι μόνο των καλύτερων οδηγών της χώρας μας αλλά και χιλιάδων επισκεπτών. Είναι εύλογο λοιπόν η ΠΕΔ να συνδράμει στην καλύτερη διοργάνωση. Το θέμα τέθηκε από κοινού με τον συνάδελφο Πέτρο Γιαννακόπουλο και με ομόφωνη απόφαση η ΠΕΔ είναι συνδιοργανώτρια στον αγώνα».

Μαρίνος Αχτύπης: «Ακόμα πιο ψηλά..»

Για τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας Πύργου στην ομαλότερη διεξαγωγής της έναρξης μίλησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μαρίνος Αχτύπης τονίζοντας: «Η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Πύργου θα βρίσκεται σύσσωμη στην πλατεία ώστε να τηρηθούν όλα τα μέτρα για τον covid για την ασφάλεια όλων. Είναι ένας θεσμός με πρωτεργάτη τον Μιχάλη Αποστολόπουλο και τον συγχαίρουμε που έχει καταφέρει να φτάσει το Ολυμπιακό Ράλλυ τόσο ψηλά».

Μιχάλης Αποστολόπουλος «Θέλουμε έναν ασφαλή αγώνα…»

Στη χθεσινή τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΑΟΛΑΠ Μιχάλης Αποστολόπουλος ανέφερε; «

«Έχουν ληφθεί τεράστια μέτρα ασφαλείας. Λόγω των ατυχημάτων που έχουν γίνει στους τελευταίους αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού και λόγω της επικινδυνότητας του αθλήματος, τόσο οι αθλητές όσο και οι θεατές πρέπει να συμμετέχουν εν γνώσει τους για να το παρακολουθήσουν, και να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες ασφαλείας. Επειδή τα μέτρα είναι αυστηρά, αν οι πολίτες δεν ακολουθήσουν τις οδηγίες θα διακοπούν οι ειδικές διαδρομές όπως έγινε και στο Ράλλυ Ακρόπολης. Έχουμε προβλέψει ένα ενισχυμένο πρόγραμμα προστασίας με 4 ασθενοφόρα, 5 γιατρούς, 3 πυροσβεστικά οχήματα, 6 πλοηγά αυτοκίνητα, 90 κριτές και 40 επιπλέον εμπλεκόμενους σε θέματα ασφαλείας. Θέλουμε έναν ασφαλή αγώνα και ο κόσμος να τον απολαύσει».

Χαιρετισμός Δημήτρη Νικολακόπουλου

Χαιρετισμό απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Εθελοντισμού Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος- ο οποίος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων απουσίαζε- όπου μεταξύ άλλων σημείωσε: “Είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μια ομολογουμένως δύσκολη συγκυρία εξ’ αιτίας της πανδημίας Covid-19 , να μπορούμε να φιλοξενούμε στο τόπο μας δράσεις που προάγουν τον αθλητισμό και παράγουν πολιτισμό. Σε έναν τόπο που έχει έμπρακτα αποδείξει πως αγαπά και σέβεται τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και που σ’ αυτόν δραστηριοποιείται μια από τις πιο γνωστές και ενεργές λέσχες σε όλη την Ελλάδα, η  ΑΟΛΑΠ. Δεν είναι επίσης καθόλου τυχαίο πως αυτός ο αγώνας θεσμός πραγματοποιείται στο τόπο απ’ τον οποίο προέρχονται τα παγκόσμια ιδεώδη του αθλητισμού και του Ολυμπισμού , του ευ αγωνίζεσθε και της ευγενούς άμιλλας”.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ