Δημήτρης Νικολακόπουλος: Παραβρέθηκε στην έναρξη του Δ.Σ. του Διεθνούς Στρατιωτικού Συμβουλίου Αθλητισμού CISM

Το παρόν έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος στην τελετή έναρξης του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Συμποσίου Στρατιωτικού Αθλητισμού, το πρωί της Τρίτης 2 Νοεμβρίου 2021, στην Αρχαία Ολυμπία.

Πρόκειται για ένα συμπόσιο παγκοσμίου βεληνεκούς με σκοπό την ανταλλαγή επιστημονικών πληροφοριών και γνώσεων γύρω από την επιστήμη της φυσικής αγωγής και την παρατήρηση αυτής ως μέσο αλληλεπίδρασης μεταξύ των ανθρώπων, το οποίο αναδεικνύει την σπουδαιότητα του αθλητισμού.

Ο κ. Νικολακόπουλος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την φιλοξενία του Διεθνούς Επιστημονικού Συμποσίου του Διεθνούς Συμβούλιου  Στρατιωτικού Αθλητισμού στην Αρχαία Ολυμπία. «Αποτελεί τιμή μετά από ένα μακρό χρονικό διάστημα αναγκαστικής αναστολής και αδράνειας, λόγω της πανδημίας, να βλέπουμε τη γενέτειρα του Ολυμπισμού, την Αρχαία Ολυμπία, να αποτελεί ξανά σημείο αναφοράς για το παγκόσμιο αθλητικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι , όπως έγινε πρόσφατα με την αφή της φλόγας για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο», σημείωσε μεταξύ άλλων. Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τους συντελεστές και εκ μέρους του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, για την επιλογή της Ολυμπιακής γης για το φετινό Συμπόσιο.

Επιπλέον ο κ. Νικολακόπουλος αναφέρθηκε στη συμβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να παρέχει αμέριστα την υποστήριξή της σε σημαντικές διοργανώσεις που προάγουν τον πολιτισμό και τον αθλητισμό και αναδεικνύουν το ευ αγωνίζεσθαι, την ευγενή άμιλλα , την ειρήνη και την  εκεχειρία των λαών.

Τέλος, δήλωσε ότι είναι στόχος της Περιφερειακής Αρχής, η Αρχαία Ολυμπία να γίνει ο μόνιμος οικοδεσπότης τόσο μεγάλων γεγονότων και να αναδειχθεί το αξιακό όνομα της         Αρχαίας Ολυμπίας ως παγκόσμιο κέντρο θεσμών και αξιών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Πλοίαρχος, Σπυρίδων Ανδριόπουλος ΠΝ, ο Πρόεδρος του CISM, Ταξίαρχος Herve Piccirillo και ο Αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Χάρης Σπηλιόπουλος.

Xαιρετισμός Γεωργιόπουλου

Στην τελετή έναρξης το παρών έδωσε και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος,  οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το Ολυμπιακό ιδεώδες, από τον Ιερό αυτό Τόπο, από την αρχαιότητα έως σήμερα διδάσκει το μέτρο, την έννοια των ορίων. Ο κόσμος μας σήμερα, περνά μια πολύ δύσκολη φάση. Η πανδημία, οι συγκρούσεις, οι μετακινήσεις πληθυσμών, η κλιματική αλλαγή, δημιουργούν μιαν εύθραυστη ισορροπία στον πλανήτη. Σ’ αυτό το αβέβαιο περιβάλλον είναι αναγκαία όσο ποτέ η ευρεία μετάδοση στους ανθρώπους όλου του κόσμου των ευγενών αξιών του Ολυμπισμού, του Ευ Αγωνίζεσθαι, της Ειρήνης και της Άμιλλας, αξίες που πηγάζουν από την Ολυμπία. Παραφράζοντας τον ποιητή,   θέλω να πω ότι “μπροστά στη ράχη του Κρόνιου, όταν ανεβαίνει ο ήλιος, τα πυροβόλα των μεγάλων κοσμοθεωριών παθαίνουν αφλογιστία”. Είμαι βέβαιος ότι το συμπόσιό σας στον όμορφο χώρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας θα εμποτιστεί με τις αξίες αυτές για να σηματοδοτήσει μια νέα αντίληψη στον στρατιωτικό αθλητισμό».

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ