Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΘρίαμβος της Εθνικής νέων, 13-8 την Ουγγαρία και τελικός

Θρίαμβος της Εθνικής νέων, 13-8 την Ουγγαρία και τελικός

Οι επιτυχίες συνεχίζονται για το ελληνικό πόλο και στις μικρότερες ηλικίες. Με μία εξαιρετική εμφάνιση η Ελλάδα (και) των πατρινών Μπιτσάκου, Ζαφειράκη, Ραμικντζή επικράτησε 13-8 της Ουγγαρίας και πήρε την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων Γυναικών. 

Η Εθνική μπήκε δυνατά και στην πρώτη περίοδο κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με 4-2 δείχνοντας μία πάρα πολύ καλή εικόνα. Στο δεύτερο οκτάλεπτο η Ελλάδα είχε την ίδια ένταση και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 6-3, ενώ το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με σκορ 7-3, Η Ελλάδα είχε ένα σοβαρό προβάδισμα ενόψει της συνέχειας.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική ξεκίνησε ξανά με φόρα, σκοράροντας δύο γκολ, με την Ουγγαρία να απαντά κάνοντας το 8-5. Η ελληνική ομάδα όμως αντεπιτέθηκε και η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με την Εθνική να βρίσκεται μπροστά με σκορ 11-7 σ’ ένα οκτάλεπτο που… άνοιξε. Η Ελλάδα κράτησε το προβάδισμά της μέχρι και το φινάλε, όπου πήρε τη νίκη με 13-8.

Η Εθνική θα αντιμετωπίσει στον τελικό το Σαββατο (16/10), μια εκ των Ισπανία και Ιταλία.
Οκτάλεπτα 4-2, 3-1, 4-4, 2-1
Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Τριχά 2, Σιούτη 2, Κανετίδου 3,, Νίνου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Κατσιμπρή 2, Κοντονή 1. Ουγγαρία (Τάμας Βάργκα): Περεστέζι-Νάγκι 3, Βαλεντίν 1, Μπάκσα 1, Σεγκέντι 1, Ντομσόντι 2.
Η MVP του παιχνιδιού ήταν η Ελένη Κανετίδου από την Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ