Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΣτίβος: Ανοδική η πορεία του στον Πύργο

Στίβος: Ανοδική η πορεία του στον Πύργο

Αναγνωρισμένα από τη Γεν.  Γραμματεία Αθλητισμού και τα τέσσερα σωματεία

Κατατίθεται φάκελος για τη διεξαγωγή Πανελληνίων Σχολικών Αγώνων  Κλασσικού Αθλητισμού

Του Πάνου Ηλιόπουλου

panosproti@gmail.com

Αξιόλογη είναι η προσπάθεια που γίνεται στον Πύργο και έχει σχέση με τον Στίβο, με την πορεία να είναι ξεκάθαρα ανοδική. Ειδικότερα στις εγκαταστάσεις  του Δημοτικού Σταδίου «Χαράλαμπος Βιλαέτης» το παρών δίνουν τέσσερα σωματεία με  τις ακαδημίες, κάνοντας λόγο για  δύναμη περίπου   400 αθλητών.  Παράλληλα όπως τονίστηκε και από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Αθλητισμού Γιάννη Αργυρόπουλο, είναι προχωρημένες οι επαφές και θα κατατεθεί φάκελος για τη διεξαγωγή Πανελλήνιων Σχολικών  αγώνων κλασικού Αθλητισμού

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιάννης Αργυρόπουλος(Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού – Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου)

«Καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια…»

Ο Γιάννης Αργυρόπουλος  Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού – Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου, αναφέρθηκε στην όλη προσπάθεια που γίνεται στις εγκαταστάσεις στο «Χαράλαμπος Βιλαέτης», έχοντας στο πλευρό του και τον Κώστα Σκαρτσιάρη   Υπάλληλο του Δήμου και Υπεύθυνο σε θέματα αθλητισμού. «Καταρχήν πρέπει να τονιστεί πως είμαστε ενωμένοι  όλοι μαζί.  Δήμος, Δημοτικοί Υπάλληλοι και Αθλητικά Σωματεία. Μόνο έτσι μπορούμε να πάμε μπροστά. Σε ποιο επιμέρους στοιχεία τώρα, στον Πύργο υπάρχουν τέσσερα σωματεία στον Στίβο που έχουν στη διάθεση τους περίπου  400 παιδιά. Οι δραστηριότητες γίνονται σε καθημερινή βάση  και τηρούνται όλα τα μέτρα αλλά και οι διαδικασίες λόγω του κορωνοϊου», δήλωσε ο κ. Αργυρόπουλος.

«Αναγνωρισμένα από τη Γ.Γ.Α τα σωματεία»

Σε ερώτησή μας για τους όρους που πρέπει να τηρούν τα σωματεία  προκειμένου να χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ο κ. Αργυρόπουλος ήταν ξεκάθαρος. «Τα σωματεία  πρέπει να είναι αναγνωρισμένα από την Ομοσπονδία και  κατ’ επέκταση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για να μπορούν να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του Σταδίου. Αν συμβαίνει αυτό κάνουν αίτηση χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων για έναν χρόνο». Όσον αφορά τις οικονομικές υποχρεώσεις που έχουν οι Σύλλογοι ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού του Δήμου ανέφερε: «Τα σωματεία με βάση τους κανονισμούς λειτουργίας που έχουν ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, υποχρεούνται να καταβάλουν  ένα αντίτιμο στον Δήμο. Λόγω κορωνοϊου όμως το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφασή του αποφάσισε να γίνει αναστολή του αντιτίμου. Τώρα που η πανδημία δείχνει να υποχωρεί και να επιστρέφουμε σε κανονικούς ρυθμούς, θα περιμένουμε  νεώτερη ενημέρωση»

«Οι αθλητικές εγκαταστάσεις…»

Όσον αφορά το επίπεδο και την κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων, ο Γιάννης Αργυρόπουλος ανέφερε: «Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από  όλους και οι εγκαταστάσεις είναι σε καλό επίπεδο. Φυσικά υπάρχουν και παραλείψεις, αλλά αλάνθαστος δεν είναι κανένας. Προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε, ενώ  για τους χειμερινούς μήνες υπάρχει αίθουσα κοινή κλειστή, όπου γίνονται εκεί ορισμένες προπονήσεις.» Η συζήτηση με τον κ. Αργυρόπουλο στράφηκε και στο θέμα φύλαξης αλλά και της ιατρικής φροντίδας. Ο ίδιος ανέφερε: «Υπάρχει υπηρεσία φύλαξης  κατά τη διάρκεια που γίνονται δραστηριότητες. Σε ότι έχει να κάνει με το θέμα της ιατρικής περίθαλψης, για το θέμα αυτό είναι υπεύθυνα τα σωματεία»

«Θέλουμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς»

Σε ότι έχει  τα επόμενα βήματα και τις κινήσεις από πλευράς Δήμου σε θέματα Αθλητισμού, ο κ. Αργυρόπουλος ανέφερε: «Προσπαθούμε και θα προσπαθούμε  να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Ήδη επεξεργαζόμαστε και θα καταθέσουμε φάκελο για τους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασικού Αθλητισμού. Είναι ένα πολύ σημαντικό  αθλητικό γεγονός που θα γίνει το καλοκαίρι και θα προσπαθήσουμε να το φέρουμε στον Πύργο», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Αργυρόπουλος

Σάκης Καίσαρης (Απόλλων Πύργου)

Ο Απόλλων Πύργου είναι το παλιό σωματείο του Πύργου, καθώς ιδρύθηκε το 1994. Με τον Σάκη Καίσαρη στο τιμόνι του όλα αυτά τα χρόνια έχει να επιδείξει σημαντικές επιτυχίες.   Αποκορύφωμα ο Εμμανουήλ Καραλής, που στους Ολυμπιακούς Αγώνες του περασμένου καλοκαιριού κατέλαβε την 4η θέση στον τελικό του επί κοντώ. «Υπάρχουν 35 αθλητές περίπου, με τα τμήματα Παμπαίδων, Παίδων, Κορασίδων, Εφήβων, Νεανίδων, Νέων Ανδρών- Νέων Γυναικών – Ανδρών – Γυναικών-. Όσον αφορά την ακαδημία απαρτίζεται περίπου από 20 άτομα», δήλωσε ο κ. Καίσαρης  πο προχωρώντας ακόμα περισσότερο δήλωσε : «Σαν σύλλογος παίρνουμε μέρος σε πολλούς αγώνες με καλές παρουσίες .   Η αθλήτρια Νικολία Ποϊραζίδη   ήλθε πέμπτη στο μήκος με άλμα 5.83μ. στους Βαλκανικούς, ενώ διέπρεψε ως μέλος της σκυταλοδρομίας που κατέκτησε την τρίτη θέση (χάλκινο μετάλλιο) στα 4Χ100, ενώ  υπάρχει φυσικά και ο Εμμανουήλ Καραλής που κατέκτησε την τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες, κάνοντας όλους υπερήφανους», επεσήμανε ο κ. Καίσαρης

Γιάννης Παλαιολόγος (ΑΓΕ  Πύργου)

Έχοντας ιδρυθεί το  2013 η Αθλητική  Γυμναστική Ένωση Πύργου(ΑΓΕΠ), δίνει και αυτή κανονικά το παρών στις εγκαταστάσεις στο «Χ. Βιλαέτης» κάνοντας τη δική της προσπάθεια στην ανάπτυξη του Στίβου. Το προπονητικό τιμ απαρτίζεται από τον Γιάννη Παλαιολόγο, Χαρά Κουτσούνη και Κύριλλο Παλαιολόγο, με τον πρώτο να επισημαίνει σε δηλώσεις του: «Στο σωματείο γίνεται μια αξιόλογη προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια. Ειδικότερα υπάρχει η ακαδημία που έχει περίπου  50 παιδιά από 5 μέχρι 12 ετών, ενώ  υπάρχει ακόμα το προαγωνιστικό, το αθλητικό τμήμα του σωματείου,  καθώς και τμήμα για προετοιμασία ΤΕΦΑ και στρατιωτικών σχολών. Συνολικά κάνουμε λόγο για περίπου 100 άτομα», ανέφερε ο  Γιάννης Παλαιολόγος που έκανε γνωστό ακόμα πως το σωματείο είναι αναγνωρισμένο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.  Όσον αφορά τα μέτρα λόγω του κορωνοϊου  τηρούνται κατά κανόνα, ενώ στο οικονομικό σκέλος τα άτομα της ακαδημίας πληρώνουν μηνιαία συνδρομή προς το σωματείο»

Παναγιώτης Παυλόπουλος(Άθληση Πύργου)

Όσον αφορά την Άθληση Πύργου, είναι ένα σωματείο που ιδρύθηκε το 2015. Υπεύθυνος είναι ο  Καθηγητής Παναγιώτης Παυλόπουλος, ενώ στο τιμ  είναι ακόμα τόσο η Γωγώ   Γιαμπαστή καθώς και ο Γιώργος Χαρίτος. Ο κ. Παυλόπουλος με πλούσια δράση στο χώρο του στίβου ανέφερε μεταξύ άλλων. «Έχουμε στη δύναμη μας 200 άτομα, από 4 μέχρι 62 χρονών. Λειτουργούν τμήματα μίνι- παιδικού – προαγωνιστικού – αγωνιστικού    – ενηλίκων καθώς και υποψηφίων για τις στρατιωτικές σχολές.  Οι υποχρεώσεις ξεκίνησαν στις 13  Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται κατά μεγάλο βαθμό στις 31 Ιουνίου», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος που τοποθετήθηκε και για το θέμα της ιατρικής περίθαλψης.  «Οι γυμναστές έχουμε κάνει σεμινάρια, ενώ ο σύλλογος έχει και ιατρικό εξοπλισμό. Αυτά βοηθούν σε κάποια περιστατικά αν υπάρξουν, αλλά γιατρός στις εγκαταστάσεις του Σταδίου δεν υπάρχει σε μόνιμη βάση». Όσον αφορά τα κριτήρια  σχετικά με τη δομή και τη νομιμότητα, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε. «Σαν σωματείο έχουμε αποκτήσει οικονομική και φορολογική ενημερότητα και έχουμε αναγνωριστεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Όλα τα παραπάνω μας δίνουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε τις εγκαταστάσεις του Σταδίου. Από κει και πέρα οι Αθλητές πληρώνουν μια μηνιαία   συνδρομή στο σωματείο,  ενώ πριν τον κορωνοϊο εμείς σαν Σύλλογος δίναμε  κάποιο κόμιστρο στο Δήμο», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Παυλόπουλος.

Θανάσης Παπαγρηγορίου(Αναγέννηση Πύργου)

Με έτος  ίδρυσης το 2018, η Αναγέννηση Πύργου είναι το νεότερο από τα τέσσερα σωματεία. Η δουλειά που γίνεται είναι εξαιρετική , ενώ υπεύθυνοι είναι οι κ.κ  Θανάσης Παπαγρηγορίου, Μάκης Κόκκαλης και Δημήτρης Ζαφειρόπουλος. Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαγρηγορίου ανέφερε μεταξύ άλλων σχετικά με τη λειτουργία : «Λειτουργεί τόσο  ακαδημία, ενώ υπάρχει ακόμα προαγωνιστικό, αγωνιστικό τμήμα καθώς και τμήμα  για προετοιμασία υποψηφίων στις Πανελλήνιες. Κάνουμε  λόγο για 80 – 90 άτομα. Οι υποχρεώσεις στις ακαδημίες ολοκληρώνονται περίπου με τη λήξη του σχολικού έτους, ενώ όσον αφορά το αγωνιστικό τμήμα ανάλογα με τους αγώνες», επεσήμανε ο  κ.  Παπαγρηγορίου που τοποθετήθηκε και για το θέμα της ιατρικής  περίθαλψης. «Εμείς οι γυμναστές έχουμε πάρει μέρος σε κάποια σεμινάρια και σε απλά περιστατικά μπορούμε να αντιδράσουμε. Από κει και πέρα όμως θα ήταν προτιμότερο να υπήρχε στο Στάδιο  ένα αυτοκίνητο του ΕΚΑΒ, εξειδικευμένο προσωπικό. Άλλωστε η  χιλιομετρική απόσταση του Σταδίου από το Νοσοκομείο είναι ελάχιστη»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ