Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΣτον ΠΑΟΚ δυο Νοτιοκορεάτισσες αθλήτριες του βόλεϊ που κατηγορούνται για bullying

Στον ΠΑΟΚ δυο Νοτιοκορεάτισσες αθλήτριες του βόλεϊ που κατηγορούνται για bullying

Οι δίδυμες αθλήτριες του βόλεϊ, Lee Jae-yeong και Lee Da-yeong, είναι «κόκκινο πανί» στη χώρα τους, καθώς κατηγορούνται για bullying σε βάρος συμμαθητριών τους

Στην πατρίδα τους, οι δίδυμες αθλήτριες του βόλεϊ, Lee Jae-yeong και Lee Da-yeong, είναι «κόκκινο πανί».

Έχουν κατηγορηθεί από συμμαθήτριές τους για bullying, όμως οι άριστες επιδόσεις τους στο φιλέ , έκαναν πολλά «στόματα» να σωπάσουν.

Εν μέσω σκανδάλου για ψυχολογική εκφοβισμό σε βάρος συμμαθητριών τους στο σχολείο, οι δύο Νοτιοκορεάτισσες πήραν μεταγραφή στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το CNN, οι δίδυμες αθλήτριες έχουν ήδη υπογράψει συμβόλαιο.

Οι Lee Jae-yeong και Lee Da-yeong, ενσωματώθηκαν στο δυναμικό του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, λίγους μήνες μετά την απομάκρυνσή τους από την εθνική ομάδα βόλεϊ της χώρας ύστερα από καταγγελίες για εκφοβισμό.

Οι δίδυμες είχαν επιτυχημένες καριέρες στο βόλεϊ και είχαν εκπροσωπήσει τη χώρα τους σε διεθνείς διοργανώσεις, έως ότου κατηγορήθηκαν ανωνύμως για σχολικό εκφοβισμό.

Αφότου έγιναν οι πρώτες καταγγελίες τον Φεβρουάριο, ζήτησαν δημόσια συγγνώμη μέσω των λογαριασμών τους στο Instagram, οι οποίοι έκτοτε έχουν διαγραφεί.

Και οι δύο εξέφρασαν επίσης ότι την επιθυμία να συναντηθούν με τις πρώην συμμαθήτριές τους και να ζητήσουν συγγνώμη για τις πράξεις τους.

Ωστόσο, τον περασμένο Ιούλιο, οι δίδυμες αθλήτριες έκαναν στροφή 180 μοιρών και σε τηλεοπτική τους συνέντευξη στο κορεατικό δίκτυο «Korean Broadcasting System» (KBS), υποστήριξαν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμιση, με το επιχείρημα ότι οι ισχυρισμοί των συμμαθητών τους εμπεριείχαν ψευδείς πληροφορίες.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η ομάδα βόλεϊ «Pink Spiders» είχαν ανακοινώσει ότι οι αθλήτριες τίθενται σε αναστολή για άγνωστο χρονικό διάστημα, ενώ η Ένωση Βόλεϊ Κορέας (KVA) τους απέκλεισε από την εθνική ομάδα, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Με την ιδιότητα της «ελεύθερης» παίκτριας (χωρίς να ανήκουν σε κάποιον αθλητικό σύλλογο), οι δύο αδελφές αποφάσισαν να συνεχίσουν την καριέρα τους στην Ελλάδα, όπως αναφέρει το CNN.

Οι παίκτριες χρειάστηκαν Διεθνή Πιστοποιητικά Μετεγγραφών (ITC) που εκδίδονται από την Ένωση Βόλεϊ Κορέας για την μεταγραφή τους σε διεθνή σύλλογο, αλλά η ένωση αρνήθηκε κατηγορηματικά να τους τα χορηγήσει, επικαλούμενη τον δικό της κανονισμό που περιορίζει τις διεθνείς μεταγραφές εκείνων που έχουν βλάψει σοβαρά την κοινότητα του βόλεϊ.

«Ενημέρωσαμε την Ομοσπονδία Διεθνούς Βόλεϊ (FIVB) και την ελληνική ομάδα ότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με τη διεθνή μεταγραφή των διδύμων, σύμφωνα με τον κανονισμό μας, καθώς οι παίκτριες έχουν προκαλέσει διεθνή καταγραυγή και δεν μπορούν να κάνουν μετεγγραφή», δήλωσε η KVA στο CNN. Τελικά, με παράμβαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Βόλεϊ (FIVB), προχώρησε η μετακίνηση των αθλητριών στον ΠΑΟΚ.

Ένα από τα φερόμενα θύματα είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη στον κορεατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό MBC ότι ένιωθε ανίσχυρη που οι δίδυμες βρίσκονται στην Ελλάδα, ενώ το σκάνδαλο εκφοβισμού παραμένει άλυτο.

Στη χώρα τους, πάντως πολλοί χρήστες των social media εξοργίστηκαν όταν άκουσαν τα νέα.

«Ήταν τόσο δύσκολο να ζητήσουν ειλικρινά συγγνώμη;» διερωτάται ένας χρήστης στο Twitter. «Μπορούμε απλά να τους απαγορεύσουμε να επιστρέψουν στην πατρίδα;», έγραψε ένας άλλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ