Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάSuper League 1, Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης 4-1: «Οδοστρωτήρας» Τικίνιο

Super League 1, Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης 4-1: «Οδοστρωτήρας» Τικίνιο

Με πρωταγωνιστή τον Τικίνιο που πέτυχε δυο υπέροχα γκολ (47′-72′), ο Ολυμπιακός που είχε προηγηθεί στο 8′ με γκολ του Μασούρα επικράτησε εύκολα του Απόλλωνα με 4-1 για την εμβόλιμη 3η αγωνιστική της Super League 1 

Γκολ και θέαμα στο γήπεδο Καραϊσκάκη με τον Τικίνιο να βάλει δύο γκολ, τα πρώτα του στον Ολυμπιακό και τους Βρουσάι και Μασούρα να έχουν από ένα στο εμφατικό 4-1 των Πειραιωτών επί του Απόλλωνα. Βρήκε δίχτυα ο Ντάουντα για τους φιλοξενούμενους. Αποθεώθηκε τουλάχιστον 2 φορές από τον κόσμο των πρωταθλητών ο Μαρτίνς.

Πως ξεκίνησαν οι 2 ομάδες, επιστροφή του Μασούρα στην αρχική 11άδα
Ο γηπεδούχος Ολυμπιακός ξεκίνησε με σχήμα 4-2-3-1 και επάνοδο Μασούρα στο αρχικό σχήμα. Ο Βατσλίκ ήταν κάτω από τα δοκάρια και ο Μαρτίνς είχε τον Ανδρούτσο δεξί μπακ και τον Ρέαμπτσιουκ αριστερό, ενώ στόπερ είναι οι Μπα και Σισέ.

Οι Μπουχαλάκης και Κούντε τα αμυντικά χαφ, δεξιά στα φτερά ο Μασούρας, αριστερά ο Ονιεκούρου και πίσω από τον Τικίνιο ο Αγκιμπού Καμαρά.

Οι 11 του Απόλλωνα Σμύρνης από την άλλη ήταν οι: Κότσαρης, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Φλορεντίν Ματέι, Ιωαννίδης, Σλίβκα, Τουτουαρίμα, Κάστρο, Μπρούνο Άλβες, Τσιλούλης και Φαν Λα Πάρα.

Η αρχική διάταξη του Απόλλωνα σε 4-5-1: Κότσαρης τέρμα, άμυνα με Μπαξεβανίδη, Άλβες, Ντομίνγκες και Τουτουαρίμα. Κέντρο με Κάστρο και Σλίβκα, άκρα με Τσιλούλη και Φαν Λα Πάρα και Ματέι πίσω από τον Ιωαννίδη.

Γρήγορο γκολ ο Μασούρας και 1-0 στο πρώτο ημίχρονο
Η παρουσία του Μασούρα έδωσε άλλον… αέρα στον Ολυμπιακό από το ξεκίνημα του αγώνα. Στο πρώτο λεπτό ο Μασούρας έκανε μία σέντρα για τον Τικίνιο με την κεφαλιά του Βραζιλιάνου να φεύγει έξω. Στο 7′ ο Τικίνιο είδε την κεφαλιά του να μπλοκάρεται μετά από σέντρα του Ρέαμπτσιουκ.

Στο 8ο λεπτό ο Γιώργος Μασούρας από κοντά έκανε το 1-0 μετά από σουτ του Αγκιμπού Καμαρά που αποκρούστηκε. Στο 10′ ο Ονιεκούρου είχε προβολή που αποκρούστηκε δύσκολα μετά από μπαλιά του Μπουχαλάκη.

Στο 12′ ο Μπρούνο Άλβες βρήκε την μπάλα στην περιοχή του Ολυμπιακού μετά από κόρνερ αλλά ο Βατσλίκ μπλόκαρε. Στη συνέχεια του α’ μέρους ο Ολυμπιακός έβγαλε και άλλες φάσεις με σουτ του Αγκιμπού, Ονιεκούρου και Μασούρα, ωστόσο 2ο γκολ δεν βρήκε ενώ φάνηκε να ζητάει πέναλτι σε φάση με τον Ανδρούτσο αλλά και για χέρι μες στην περιοχή, δύο φάσεις όπου μετά τη συνδρομή και του VAR αξιολογήθηκαν αλλά δεν δόθηκε παράβαση σε βάρος του Απόλλωνα.

Το… πάρτι του Τικίνιο με δύο γκολ, σκόραρε και ο Ντάουντα
Το β’ μέρος είχε ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Τικίνιο με δύο γκολ. Στο 47′ μετά από κόρνερ του Κούντε έκανε με κεφαλιά το 2-0. Ο Ολυμπιακός πίεσε ξανά και βρήκε και 3ο γκολ. Φάουλ του Κούντε που αποκρούστηκε προσωρινά αλλά ο Τικίνιο πήρε τη μπάλα, έκανε εξαιρετική ντρίμπλα και με σουτάρα αρχικά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα.Ο Απόλλων κατάφερε να μειώσει στο 79′. Η μπάλα έμεινε στην περιοχή του Ολυμπιακού και ο Μπα έδιωξε άτσαλα πάνω στον Βατσλίκ, ο Τσέχος μπόρεσε και την έβγαλε όμως ο Ντάουντα από κοντά έκανε το 3-1.Στο 87′ ήταν η σειρά του Βρουσάι να βάλει γκολάρα με σουτάρα μετά από σόλο και πάσα Καρμπόβνικ ενώ ένα λεπτό μετά ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Απόλλωνα. Παρότι ο Ολυμπιακός είχε και άλλες φάσεις το 4-1 έμεινε μέχρι τέλους.

MVP: Τικίνιο μαζί με Κούντε. Ο Βραζιλιάνος έβαλε δύο γκολ και ο Αφρικανός έκανε ένα πραγματικά καλό παιχνίδι, έχοντας και 1 ασίστ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Γιώργος Μασούρας. Στην επιστροφή του στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού σκόραρε κάνοντας το 1-0.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αμυντική τακτική και προσέγγιση του Απόλλωνα που πήγε λάθος.

Η ΓΚΑΦΑ: Μπορεί να τη βρούμε στη φάση του 1-0, όπου ο Μασούρας εξέθεσε την άμυνα του Απόλλωνα Σμύρνης.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Στο α’ μέρος με τη συνδρομή του VAR ο διαιτητής Κουτσιαύτης αποφάσισε ότι δεν υπήρχε παράβαση για πέναλτι ούτε πάνω στον Ανδρούτσο ούτε για το χέρι Άλβες στην περιοχή του Απόλλωνα. Για τη φάση με το χέρι – που όντως έκανε ο Άλβες – δόθηκε φάουλ του Μπα στον Ιωαννίδη. Επίσης με τη βοήθεια του VAR ακυρώθηκε γκολ του Απόλλωνα ως οφσάιντ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός ήταν βελτιωμένος και ανεβασμένος και σε ένα χορταστικό επιθετικά ματς βρήκε 4 γκολ και μπορούσε να βάλει και άλλα. Αυτό το 4-1 του δίνει ώθηση για τη συνέχεια. Μία πειστική εμφάνιση στο πιο μεγάλο μέρος της που τη χρειαζόταν ο Ολυμπιακός.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Μπουχαλάκης (76′ Σουρλής), Ονιεκούρου (76′ Βρουσάι), Κούντε, Ανδρούτσος, Μασούρας (67′ λ.τρ. Λόπες), Α. Καμαρά, Μπα, Τικίνιο, Ρέαμπτσιουκ (67′ Καρμπόβνικ) και Σισέ (76′ Αβραάμ).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Κότσαρης, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης (67′ Ντεντάκης), Ματέι (82′ Σαχλί), Ιωαννίδης (57′ Ντάουντα), Σλίβκα, Τουτουαρίμα (67′ Βιτλής), Κάστρο, Μπρούνο Άλβες, Τσιλούλης (57′ Παμλίδης) και Φαν Λα Πάρα.

Πηγή:www.gazzetta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ