Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΠαναθηναϊκός - Απόλλων Σμύρνης 4-0: Λάτιν πρεμιέρα με τεσσάρα και σόου από...

Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης 4-0: Λάτιν πρεμιέρα με τεσσάρα και σόου από Βιτάλ – Καρλίτος

Ο Παναθηναϊκός με μαέστρο τον Ματέους Βιτάλ και σκόρερ τον Καρλίτος που πέτυχε δύο γκολ έδειξε ωραία πράγματα στην πρεμιέρα του στη φετινή Super League Interwetten επικρατώντας 4-0 του Απόλλωνα Σμύρνης.

Με κορυφαίο τον Ματέους Βιτάλ που είχε συμμετοχή και στα τρία γκολ και με τον Καρλίτος να σκοράρει δύο φορές ο Παναθηναϊκός μπήκε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα επικρατώντας του Απόλλωνα Σμύρνης με 4-0.

Οι πράσινοι μπορεί να μην έπιασαν εξαιρετική απόδοση σε όλο το 90λεπτο καθώς και πάλι είχαν κενά διαστήματα στην αρχή κάθε ημιχρόνου αλλά έδειξαν όμως πως πλέον απέκτησαν ποιότητα μεσοεπιθετικά η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να καθαρίζουν τέτοια παιχνίδια που τα προηγούμενα χρόνια αποτελούσαν πρόβλημα για το τριφύλλι. Και επίσης με την προσθήκη των νέων παικτών γίνονται καλύτεροι και όσοι ήταν ήδη στο ρόστερ των “πράσινων”.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε τέσσερα γκολ, είχε δύο δοκάρια και μερικές ακόμη φάσεις για να σκοράρει και άλλα τέρματα. Από την άλλη βέβαια ο Απόλλων προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο στη Λεωφόρο και δικαιούταν ένα γκολ με τον Διούδη δύο φορές να έχει σωτήριες επεμβάσεις κρατώντας το μηδέν στην εστία του. Το τριφύλλι μάλιστα για πρώτη φορά επί Γιοβάνοβιτς δεν δέχτηκε γκολ καθώς σε όλα τα φιλικά είχε δεχτεί έστω ένα τέρμα.

Ο Σέρβος προπονητής ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην αρχική ενδεκάδα τους πέντε από τους οκτώ νεοαποκτηθέντες ενώ επέλεξε να χρησιμοποιήσει στο 4-2-3-1 με το οποίο ξεκίνησε το ματς τους παίκτες με τους οποίους δούλεψε όλη την εβδομάδα. Συγκεκριμένα κάτω από τα γκολποστ ήταν ο Διούδης με τον Κώτσιρα να παίζει δεξιά και τον Χουάνκαρ αριστερά ενώ στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Σάρλια – Βέλεθ. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Πέρεθ-Μαουρίσιο με τον Αϊτόρ να παίζει στο δεξί άκρο της επίθεσης, τον Βιτάλ στα αριστερά και τον Λούντκβιστ στο κέντρο. Ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Καρλίτος.

Θύμισε κάτι από πέρυσι στην αρχή

Το ματς ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να θυμίζει κάτι από πέρυσι και να δίνει μπάλα στους φιλοξενούμενους οι οποίοι είχαν μια ανούσια κατοχή χωρίς να απειλούν την εστία του Διούδη. Από την άλλη οι πράσινοι του Γιοβάνοβιτς έδειχναν να προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους χωρίς όμως και αυτοί να μπορούν να διασπάσουν το πρες των ποδοσφαιριστών του Γιάννη Πετράκη.

Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα είχαν και την πρώτη καλή στιγμή στο ματς με τον Ντάουντα με τον Διούδη να αποκρούει. Αυτή η φάση αφύπνισε το τριφύλλι που άρχισε μετά το 25′ να παίζει καλύτερα, να απειλεί και εν γένει να δείχνει ωραία πράγματα στο γήπεδο.

Ανέβηκε μετά το 25′ με δοκάρια και γκολ

Οι πράσινοι απείλησαν αρχικά με τους Πέρεθ και Αϊτόρ που είδαν όμως το οριζόντιο δοκάρι να τους στερεί το γκολ. Αρχικά στο 26′ ο Ισπανός μέσος έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε και πήγε στο δοκάρι ενώ στην ίδια φάση σε ενέργεια του Λούντκβιστ ο Αϊτόρ έκανε την κεφαλιά ο Βέρχουλστ βρήκε τη μπάλα και την έστειλε εκ νέου στο δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός πήρε μέτρα στο γήπεδο και άρχισε να έχει περισσότερο τη μπάλα στην κατοχή του. Ο Βιτάλ άρχισε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του και να παίρνει περισσότερες ενέργειες στα πόδια του. Από τον Βραζιλιάνο ξεκίνησε το 1-0 όταν έκανε το σουτ εκτός περιοχής ο Βέρχουλστ σωστά έδιωξε πλάγια αλλά ο Μαουρίσιο που είχε ακολουθήσει τη φάση πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 1-0.Το ημίχρονο έκλεισε με ένα ακόμη γκολ για τον Παναθηναϊκό, ένα τέρμα που φάνηκε να διώχνει και το άγχος. Ο Καρλίτος έδωσε στον Βιτάλ, αυτός έκανε ωραία ενέργεια και την κατάλληλη στιγμή την πάσα στον Χουάνκαρ που γύρισε για τον Ισπανό φορ ο οποίος έκανε το κοντρόλ και το ωραίο πλασέ για το 2-0 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.Στο πρώτο μέρος ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός χτύπησε από τη μικρή περιοχή την ώρα που ο Απόλλωνας είχε περισσότερες ενέργειες μέσα στη μικρή περιοχή χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα “έπρεπε” να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Αλλαγές ο Παναθηναϊκός, κόκκινη ο Απόλλων

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Γιοβάνοβιτς πέρασε στο παιχνίδι τους Αλεξανδρόπουλο, Ιωαννίδη αντί των Μαουρίσιο που είχε κάρτα και Λούντκβιστ με τον Καρλίτος να πηγαίνει δεκάρι και τον Έλληνα φορ στην κορυφή της επίθεσης.

Όπως και στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στα πρώτα λεπτά αλλά καθοριστική ήταν η φάση του 54′ λεπτού όταν ο Απόλλων έμεινε με δέκα παίκτες σωστά μετά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα που είδε ο Φατιόν. Ο Παναθηναϊκός με παίκτη παραπάνω κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα, είχε περισσότερους χώρους και μπορούσε να ελέγξει καλύτερα το ματς.

Βέβαια και πάλι για να αφυπνιστεί ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε να απειλήσει ο Απόλλων με τον Διούδη να λέει όχι σε δύο φάσεις αρχικά σε κεφαλιά από κοντά του Παμλίδη και εν συνεχεία σε μια πάσα παράλληλη από τα δεξιά.

Πατήστε στο “Πραγματικός σχηματισμός” για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Στο 73′ ήρθε το 3-0 από τον Παναθηναϊκό όταν ο Βιτάλ και πάλι έκανε την ενέργεια και την ασίστ στον Καρλίτος που έφυγε τετ α τετ με τον Βέρχουλστ. Ο Ισπανός πέρασε τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων και με πλασέ σε κενή εστία πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Κεράσακι στην τούρτα η γκολάρα του Αλεξανδρόπουλου

Το κερασάκι στην εμφατική νίκη του Παναθηναϊκού ήρθε στο 83′ όταν ο Αλεξανδρόπουλος είχε τη μπάλα στην κατοχή του, σήκωσε το κεφάλι και έκανε ένα τρομερό σουτ με το οποίο έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παράθυρο του Βέρχουλστ διαμορφώνοντας το 4-0 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ