Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΟλυμπιακοί Αγώνες: Mε το εθνόσημο από τον επόμενο γύρο Τσιτσιπάς και Σάκκαρη

Ολυμπιακοί Αγώνες: Mε το εθνόσημο από τον επόμενο γύρο Τσιτσιπάς και Σάκκαρη

Διαβάστε γιατί δεν φορούσαν ως τώρα στους αγώνες τένις των Ολυμπιακών Αγώνων, οι δύο κορυφαίοι τενίστες μας

Αρκετά σχόλια έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ως τώρα στους αγώνες που έχουν δώσει στο Τόκιο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη δεν είχαν εθνόσημα ή διακριτικά σήματα της Ελλάδας πάνω στα μπλουζάκια τους.

Στους αγώνες τένις των Ολυμπιακών Αγώνων, οι αθλητές δεν έχουν υποχρέωση να φορέσουν κάτι συγκεκριμένο. Πρόκειται για παραχώρηση της ΔΟΕ στους επαγγελματίες τενίστας προκειμένου να τους αφήσει ελεύθερο το πεδίο να φορούν τα ρούχα των χορηγών τους και να τους προσελκύσει έτσι στο Ολυμπιακό τουρνουά.

Αρα το τι θα φορέσει ο καθένας, ανήκει αποκλειστικά στις συμφωνίες που έχει κάνει με όλους φυσικά να επιλέγουν τα ρούχα των χορηγών τους.

Από εκεί και πέρα, σχετικά με την ελληνική ομάδα η πραγματικότητα έχει ως εξής: η ΕΟΕ είναι αρμόδια για την επίσημη ενδυμασία της ελληνικής ομάδας στο Ολυμπιακό Χωριό, στις προπονήσεις και στις μετακινήσεις αλλά όχι στην αγωνιστική εμφάνιση. Εκεί υπεύθυνη είναι η αθλητική ομοσπονδία του κάθε αθλήματος που εκπροσωπείται στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Ελληνική Ομοσπονδία τένις δεν ενημέρωσε ποτέ την Σάκκαρη και τον Τσιτσιπά να ζητήσουν από τους χορηγούς τους, να ετοιμάσουν μπλουζάκια με το εθνόσημο ή με την αναγραφή Hellas στο πίσω μέρος και έτσι οι δύο αθλητές κατέβηκαν στους αγώνες μόνο με τα ρούχα των χορηγών τους. Μάλιστα ο Στέφανος επέλεξε μία μπλε μπλούζα για να ταιριάζει με τα χρώματα της Ελλάδας.

Μετά, όμως, τον πρώτο αγώνα του Τσιτσιπά και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η ΕΟΕ ενημέρωσε τους δύο αθλητές να τοποθετήσουν το εθνόσημο και τη λέξη Hellas επάνω στα ρούχα τους.

Και οι δύο, το αποδέχτηκαν αμέσως και ξεκίνησε αγώνας δρόμου με τους χορηγούς τους προκειμένου να δημιουργηθούν έγκαιρα, ρούχα που θα έχουν και το εθνόσημο και τη λέξη Ελλάδα, ώστε να τα φορέσουν στα επόμενα παιχνίδια στο Τόκιο, τα δύο αστέρια του ελληνικού τένις.

Φυσικά το τι θα βάλουν οι τενίστες είναι και θέμα συμφωνίας του κάθε αθλητή με τον χορηγό. Ο Τζόκοβιτς για παράδειγμα που είναι νούμερο 1 στον κόσμο, επέλεξε να φορέσει τη χορηγό εταιρεία της Σερβίας με το εθνόσημο, ενώ αντιθέτως ο Ζβέρεφ φόρεσε μόνο τα ρούχα του χορηγού του και όχι της Γερμανίας.

Πηγή:www.gazzetta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ