Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΟλυμπιακοί Αγώνες 2021/Εμμανουήλ Καραλής: Ο πρωτάρης ζει το όνειρο του

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021/Εμμανουήλ Καραλής: Ο πρωτάρης ζει το όνειρο του

Ο Εμμανουήλ Καραλής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας ήταν τεσσάρων ετών. Θυμάται τους αγώνες σαν όνειρο. Το 2012 βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έκανε την πρώτη του ευχή να αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Μετά από 9 χρόνια το όνειρο του έγινε πραγματικότητα: “Είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Eίμαι πολύ ευτυχισμένος που θα έχω το εθνόσημο στο στήθος και θα εκπροσωπήσω την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα μπω να το ευχαριστηθώ, να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και ότι είναι να έρθει θα είναι ευπρόσδεκτο”.

«Στα 5.80 θα κριθεί η πρόκριση»

Οπως είπε είναι έτοιμος για άλματα στα 5.80 που θα του δώσουν την πρόκριση στον τελικό: “Η πρόκριση στον τελικό θα κινηθεί στα 5 μέτρα και 80 εκατοστά. Είναι στις δυνατότητες μου αυτό το ύψος. Στόχος μου είναι να καταφέρω να περάσω στον τελικό και να ευχαριστηθώ τον αγώνα”.

“Έχουμε καλούς προπονητές”

Για το “φαινόμενο” του ελληνικού επί κοντώ είπε: “Στο επικοντώ δεν είμαστε μόνο δύο αθλητές αλλά είναι και οι τρεις συμμετοχές των γυναικών στο αγώνισμα. Είμαστε πέντε άτομα στο επί κοντώ. Είναι άθλος αυτό για το αγώνισμα. Εχουμε εξαιρετικούς αθλητές, εξαιρετικούς προπονητές και θέλουμε να δώσουμε το έναυσμα στις μικρότερες ηλικίες να μπουν στο επί κοντώ και να ασχοληθούν με το άθλημα”.

«Κάθε μετάλλιο βοηθάει»

Ο Καραλής πριν από λίγες ημέρες κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Κ23, σημειώνοντας άλμα στα 5,65 μέτρα: “Το πρόσφατο μετάλλιο με βοηθάει. Όλα τα μετάλλια βοηθάνε. Εκανα καλή εμφάνιση μετά από δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας αλλά και λόγω ενός τραυματισμού που είχα στο πόδι. Μου δίνει ψυχολογία για να πετύχω κάτι καλό στο Τόκιο”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ