Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάEuro 2020: Στους «4» η Ιταλία - Απέκλεισε το Βέλγιο και έδωσε...

Euro 2020: Στους «4» η Ιταλία – Απέκλεισε το Βέλγιο και έδωσε ραντεβού με την Ισπανία στον ημιτελικό

Η Ιταλία πήρε (2-1) το ντέρμπι με το Βέλγιο, συμπλήρωσε 32 ματς αήττητη και πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η «Σκουάντρα Ατζούρα» σε ένα «χορταστικό» ματς ήταν ανώτερη, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των «κόκκινων διαβόλων» και πάει στο Wembley για να διεκδικήσει το τρόπαιο.

Οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι πέτυχαν δύο πολύ όμορφα γκολ κι όταν χρειάστηκε έκαναν αυτό που ξέρουν καλά! Έπαιξαν άμυνα και διατήρησαν το προβάδισμα που είχαν από το πρώτο μέρος. Γενικότερα, πραγματοποίησαν μια πειστική εμφάνιση που τους επιτρέπει να κάνουν όνειρα ότι θα φτάσουν ως το τέλος του δρόμου.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το ματς είχε πολύ ωραίο ρυθμό από το ξεκίνημα του με την Ιταλία να προσπαθεί να πάρει το πάνω χέρι και το Βέλγιο να επιδιώκει να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Το γκολ του Μπονούτσι δεν μέτρησε στο 14′ μετά την παρέμβαση του VAR για οφ σάιντ, ενώ οι «κόκκινοι διάβολοι» απείλησαν με Ντε Μπρόινε και Λουκάκου. Ο πρώτος έκανε ωραίο σουτ έξω από την περιοχή στο 22′, με τον Ντοναρούμα να διώχνει εντυπωσιακά, ενώ εξίσου όμορφη απόκρουση έκανε και στο πλασέ του παίκτη της Ίντερ τέσσερα λεπτά αργότερα.

Οι παίκτες του Μαντσίνι ήταν, τελικά, αυτοί που άνοιξαν το σκορ, καθώς έπαιξαν γρήγορα κι έβαλαν την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή κι ο Μπαρέλα με ωραίο σουτ έκανε το 1-0 στο 31′. Μάλιστα, μετά από μια στιγμή έμπνευσης του Ινσίνιε βρέθηκαν μπροστά με δύο γκολ στο 44′. Ο παίκτης της Νάπολι «άδειασε» τον Τίλεμανς και με πολύ όμορφο σουτ πέτυχε το 17ο γκολ της διοργάνωσης που μπήκε έξω από την περιοχή.

Οι Βέλγοι, που είχαν αρκετά κενά στην άμυνα, βρήκαν άμεση απάντηση, καθώς ο Ντι Λορέντζο έσπρωξε τον Ντοκού σε προσπάθεια του μέσα στην περιοχή κι ο Βίντσιτς καταλόγισε πέναλτι, κάτι που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των Ιταλών. Η απόφαση δεν άλλαξε ούτε με VAR κι ο Λουκάκου από την άσπρη βούλα, μείωσε σε 2-1 στο 45′ κι έβαλε ξανά την ομάδα του στο ματς.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Ιταλία να έχει κλείσει στην περιοχή του το Βέλγιο, το οποίο περίμενε κάποια ευκαιρία για να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση. Την ευκαιρία αυτή τη βρήκε στο 61ο λεπτό, όταν Ντε Μπρόινε έκανε από αριστερά την παράλληλη πάσα στον Λουκάκου, ο οποίος πλάσαρε, αλλά ο Σπινατσόλα ως από μηχανής θεός απέτρεψε την ισοφάριση! Οι αλλαγές του Μαρτίνεθ βοήθησαν τους «κόκκινους διαβόλους» να γίνουν πιο επιθετικοί και να πιέσουν, ενώ οι «Ατζούρι» έχασαν με τραυματισμό τον Σπινατσόλα. Ο παίκτης της Ρόμα τραυματίστηκε στο 77′ την ώρα που έτρεχε μόνος του κι αποχώρησε με κλάματα πάνω στο φορείο.

Το τέμπο του αγώνα παρέμεινε υψηλό, ο Ντοκού αποτελούσε «πονοκέφαλος» για την Ιταλία, η οποία, πάντως, έδειχνε να έχει υπό έλεγχο την κατάσταση, παρά την πίεση των αντιπάλων της και το σοκ του τραυματισμού του Σπινατσόλα που ήταν από τους καλύτερους. Στο τέλος, οι «Ατζούρι» έκαναν αυτό που ξέρουν καλά, έπαιξαν άμυνα και διατήρησαν το προβάδισμα, πανηγυρίζοντας μια μεγάλη πρόκριση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ