Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΕθνική ομάδα πόλο ανδρών: Κέρδισε την Ιταλία με 10-8 και κατέκτησε το...

Εθνική ομάδα πόλο ανδρών: Κέρδισε την Ιταλία με 10-8 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο

Με το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές της, αλλά και με μία νίκη που αποτελεί μεγάλη ένεση ηθικού ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, θα επιστρέψει από την Τιφλίδα η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών.

Στον «μικρό» τελικό του World League, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 10-8 της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ιταλίας και ανέβηκε για τέταρτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης στο τρίτο σκαλί του βάθρου (2004, 2006 και 2016 οι προηγούμενες), εξασφαλίζοντας παράλληλα το πρώτο μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση μετά από πέντε χρόνια.

Η Ιταλία προηγήθηκε στο ξεκίνημα 3-1 και 4-2, χάνοντας μάλιστα και πέναλτι με τον Φοντέλι (δοκάρι), αλλά η εθνική βρήκε απαντήσεις στον παίκτη παραπάνω και μείωσε με τον Γενηδουνιά στην εκπνοή της πρώτης περίοδου. Στο δεύτερο οκτάλεπτο η ελληνική άμυνα βελτιώθηκε θεαματικά και τα γκολ του Αργυρόπουλου και του Σκουμπάκη έδωσαν προβάδισμα (5-4) στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, όμως ο Μποντεγκά σε παίκτη παραπάνω ισοφάρισε από κοντά σε 5-5, που ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε άσχημα για την εθνική, καθώς ο Παπαναστασίου σούταρε στο δοκάρι σε κόντρα επίθεση και αμέσως μετά ο Ετσενίκε έδωσε προβάδισμα στους «σετεμπέλο». Ομως ο Γενηδουνιάς με μία «οβίδα» από την περιφέρεια απάντησε άμεσα και έδωσε το έναυσμα για ένα εντυπωσιακό σερί 4-0 της ελληνικής ομάδας, που ολοκληρώθηκε με ένα πολύ δύσκολο σουτ του Φουντούλη στα 13΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου (9-6). Στο τελευταίο οκτάλεπτο η εθνική προσπάθησε με την άμυνα να συντηρήσει το προβάδισμα και τα κατάφερε, καθώς πέτυχε να εξουδετερώσει το μεγάλο «αστέρι» των Ιταλών, Φραντσέσκο Ντι Φούλβιο (1/7 σουτ). Αν και ο εξαιρετικός Μποντεγκά μείωσε σε 9-7 με το τέταρτο προσωπικό του τέρμα, η ελληνική ομάδα διατήρησε τον έλεγχο και το γκολ του Φουντούλη, 1΄39΄΄ πριν τη λήξη, «σφράγισε» μία πολύ σημαντική νίκη, τόσο σε επίπεδο ουσίας (αφού ισοδυναμεί με μετάλλιο σε μία διεθνή διοργάνωση), όσο και από πλευράς γοήτρου και ψυχολογίας.

Κάτω από τα δοκάρια αγωνίστηκε και σήμερα ο Μάνος Ζερδεβάς, ενώ ο έτερος τερματοφύλακας, Κώστας Γαλανίδης, αποβλήθηκε για διαμαρτυρία στην τρίτη περίοδο. Να σημειωθεί ότι η Ιταλία είχε δώδεκα παίκτες διαθέσιμους για το σημερινό ματς, λόγω της αποβολής για βιαιοπραγία του Ματέο Αϊκάρντι στον χθεσινό (30/6) ημιτελικό με τις ΗΠΑ.

Ελλάδα-Ιταλία 10-8
Τα οκτάλεπτα: 3-4, 2-1, 4-1, 1-2

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γεννηδουνιάς 3, Σκουμπάκης 2, Καπότσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Καλογερόπουλος, Γαλανίδης.

ΙΤΑΛΙΑ (Σάντρο Καμπάνια): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 1, Λουόνγκο 1, Αλεζιάνι, Φοντέλι, Βελότο, Φιγκάρι, Ετσενίκε 2, Πρεσούτι, Μποντεγκά 4, Ντόλτσε, Νικόζια

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ