Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΗ Τσέλσι «καθάρισε» (2-0) τη Ρεάλ και πέρασε στον τελικό

Η Τσέλσι «καθάρισε» (2-0) τη Ρεάλ και πέρασε στον τελικό

Champions League

Η Τσέλσι κέρδισε με 2-0 την Ρεάλ Μαδρίτης στον δεύτερο ημιτελικό του Champions League και προκρίθηκε στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Εκεί που θα αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Σίτι. O τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 29 Μαΐου στο στάδιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης. Θα είναι ο τρίτος καθαρά «αγγλικός» τελικός, στην Ιστορία του Champions League. Μετά το 2008 (Μόσχα: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσέλσι) και το 2019 (Μαδρίτη: Λίβερπουλ-Τότεναμ). Με την ομάδα του Τόμας Τούχελ να επιστρέφει για τρίτη φορά στο καταληκτικό ματς της διοργάνωσης, 9 χρόνια μετά το θρίαμβό της επί της Μπάγερν Μονάχου (2012) στην «Αλιάντς Αρένα» του Μονάχου.

Οι «μπλε» ήταν απολαυστικοί στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Κι αφού είδαν τον Μεντί να σταματάει δύο φορές στα πρώτα λεπτά τον Μπενζεμά με απίστευτες επεμβάσεις. Πήραν «κεφάλι» στο σκορ με τον Βέρνερ στο 28΄ και την κεφαλιά του σε… Κενή εστία, έπειτα από το αρχικό πλασέ του Χάβερτς, που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κουρτουά. Οι Λονδρέζοι έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες με τον Χάβερτς (νέο δοκάρι στο 59΄), τον Μάουντ και τον Πούλισικ. Στο 85΄, ωστόσο, «καθάρισαν» τη νίκη και την πρόκριση στο μεγάλο τελικό. Με το πλασέ του Μάουντ, έπειτα από εξαιρετικό γύρισμα του Πούλισικ.

Τσέλσι (Τούχελ): Μεντί, Τιάγκο Σίλβα, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα (88′ Τζέιμς), Τσίλγουελ, Καντέ, Ζορζίνιο, Μάουντ (88′ Ζίγιεχ), Χάβερτς (90’+3′ Ζιρού), Βέρνερ (68′ Πούλισικ)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζιντάν): Κουρτουά, Σέρχιο Ράμος, Μιλιτάο, Νάτσο, Μεντί (63′ Βαλβέρδε), Καζεμίρο (76′ Ροντρίγκο), Κρόος, Μόντριτς, Βινίσιους (63′ Ασένσιο), Αζάρ (89′ Μαριάνο), Μπενζεμά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ