Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΟ Προμηθέας δημιουργεί ένα μεγάλο ρήγμα

Ο Προμηθέας δημιουργεί ένα μεγάλο ρήγμα

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για την αθέτηση της συμφωνίας κυρίων μεταξύ των Πατρινών και των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και Περιστερίου.

Χρονιάρες μέρες και στο μπάσκετ έχουν βγει τα ξίφη. Η αναβολή της «μάχης» ελέω Πάσχα είναι παντελώς παροδική καθώς από την επόμενη εβδομάδα προβλέπεται ροντέο. Η διαφαινόμενη απόφαση του Προμηθέα Πάτρας να αθετήσει το μνημόνιο συμφωνίας που ο ίδιος αιτήθηκε πριν την έναρξη του Super Cup. Έβαλε φωτιά στο τελευταίο συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και θα βάλει ακόμη μεγαλύτερη στη συνέχεια. Αφότου ο Προμηθέας ανακοινώσει τη 14η μεταγραφή ξένου αθλητή για την τρέχουσα περίοδο (θα έχει φτάσει τους 13 στις εγχώριες διοργανώσεις όπου δεν είχε δηλώσει τον Νίξον).

Να υπενθυμίσουμε πως τον περασμένο Σεπτέμβριο οι Πατρινοί ζήτησαν από τις υπόλοιπες ομάδες πως πρέπει για τους τέσσερις συμμετέχοντες (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Περιστέρι, Προμηθέας Πάτρας) να ισχύσουν οι κανονισμοί του ΕΣΑΚΕ. Καθώς και το καθεστώς των αλλαγών από την έναρξη του Super Cup. Κι όχι από την πρώτη αγωνιστική της Basket League. Έτσι, λοιπόν, οι τέσσερις ομάδες συνέταξαν ένα μνημόνιο συμφωνίας που υπεγράφη αναμεσά τους στο Μαρούσι. Έτσι τις δέσμευε ηθικά πως θα τηρηθεί η συμφωνία ΚΥΡΙΩΝ.

Για λογαριασμό του Προμηθέα Πάτρας υπέγραψε ο Χρήστος Μήλας. Ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ χθες επικαλέστηκε πως έπρεπε να του υπενθυμίσουν το μνημόνιο πριν αλλάξει δύο παίκτες. Δηλαδή, χρειαζόταν μια υπηρεσία …αφύπνισης από τους υπόλοιπους για ένα μνημόνιο που «ξέχασε». Ούτως ή άλλως, εδώ θα πρέπει να τονιστεί πως το καθεστώς των αλλαγών του πρωταθλήματος ελέγχεται. Μιας και θα πρέπει να μας εξηγήσουν αν υπάρχει παίκτης που αγωνίστηκε στον πρώτο γύρο και χρεώθηκε στον δεύτερο η αλλαγή του.

Κατανοούμε, λοιπόν, πως το πράγμα μυρίζει μπαρούτι με τον Προμηθέα να αθετεί μια συμφωνία ΚΥΡΙΩΝ. Κι ένα μνημόνιο που υπεγράφη πριν από οκτώ μήνες με φόντο το να μην αγωνιστεί στο Super Cup ο Ταϊρίς Ράις. Που είχε συμφωνήσει με την ΑΕΚ με συμβόλαιο μηνιαίας διάρκειας. Στην προκειμένη περίπτωση η Ένωση έχει έναν λόγο παραπάνω να φωνάζει.

ΥΓ: Η πλευρά του Προμηθέα Πάτρας θα πρέπει να μας ξεκαθαρίσει ποιος και γιατί επέμενε για την εμπλοκή του ΕΣΑΚΕ στις διαδικασίες της ΕΟΚ. Την ώρα που ο Παναθηναϊκός έλεγε να μην υπάρξει καμία εμπλοκή μετά την επιστολή ορισμένων σωματείων. Από τη στιγμή που για 15 τουλάχιστον χρόνια δεν υπήρχε ποτέ καμία ανάμειξη.

ΥΓ2: Αφήνουμε στην άκρη πως ο ισχυρός άνδρας μιας ομάδας που διεκδικεί Πρωτάθλημα και Κύπελλο κατεβαίνει ως υποψήφιος για τη διοίκηση του Ελληνικού μπάσκετ και θέτουμε ένα ακόμη ερώτημα. Όταν ξεκινάμε με αθέτηση συμφωνίας που θα πάμε στη συνέχεια;

ΥΓ3: Ο Παναθηναϊκός ένα από τα μεγαλύτερα μπασκετικά κλαμπ της Ευρώπης. Για αυτό πριν από τέσσερα χρόνια αποδέχθηκε να παίξει τον τελικό Κυπέλλου με τον Άρη στην έδρα του αντιπάλου του. Για αυτό και δεν πρόκειται να κάνει κανένα καραγκιοζιλίκι προχωρώντας σε προσπάθεια μιας παραπάνω αλλαγής. Αυτό που υπέγραψε τον Σεπτέμβριο είναι ΝΟΜΟΣ.

ΥΓ4: Ο Νεμάνια Νέντοβιτς διεκδικεί το Όσκαρ ατυχίας για τη φετινή σεζόν. Ο Σέρβος μπόμπερ δεν είναι έτοιμος να επιστρέψει ακόμη μετά την περιπέτεια με τον κορωνοϊό και είναι προφανές πως ο Παναθηναϊκός δεν θα τον έχει στο ματς Κυπέλλου της Τρίτης με το Περιστέρι.

ΥΓ5: Η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός συνέβαλλαν τα μέγιστα ώστε το μπάσκετ να βρει μια κοινή πλεύση, να βρει νέες πηγές εσόδων και να σταθεί όρθιο εν μέσω της πανδημίας. Ο Προμηθέας χθες επέλεξε να επιτεθεί στους κιτρινόμαυρους και τους πράσινους προκαλώντας μεγάλα ερωτηματικά. Κανείς δεν σκέφτεται, ωστόσο, πως Παναθηναϊκός και ΑΕΚ ακόμη δεν μίλησαν παρά μόνο άκουσαν.

πηγη: sdna.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ