Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΜπότας: «Δεν υπάρχουν φαβορί στην F1 φέτος»

Μπότας: «Δεν υπάρχουν φαβορί στην F1 φέτος»

Σύμφωνα με την οπτική του Βαλτέρι Μπότας, στη χρονιά του 2021 δεν θα δούμε καμία ομάδα να κυριαρχεί σε απόλυτο βαθμό, όπως έχουμε… συνηθίσει από τη Mercedes στις προηγούμενες σεζόν. 

Στους πρώτους αγώνες του 2021 έχουμε δει δυνατές μάχες στη Formula 1, κυρίως ανάμεσα στη Mercedes και τη Red Bull. Δύσκολα προβλέπεις ποιος θα κερδίσει τον αγώνα και αυτό γιατί ο Μαξ Φερστάπεν με το μονοθέσιο που έχει στα χέρια του, καταφέρνει να πάρει πάρα πολύ καλά αποτελέσματα. 

Η Mercedes γνωρίζει καλά ότι φέτος, δεν έχει σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού. Αυτό όμως μόνο καλό μπορεί να είναι για τους φίλους του σπορ αφού ο ανταγωνισμός φέτος, αναμένεται να είναι αυξημένος. Ο ίδιος ο Βαλτέρι Μπότας λέει ότι για το 2021, δεν βλέπει κανένα φαβορί. 

«Μπορούμε να φτάσουμε τη Red Bull» 

«Νομίζω φέτος η κυριαρχία μιας ομάδας σε ένα Γκραν Πρι είναι πολύ δύσκολη. Ποτέ δεν ξέρεις, όμως έχουμε δει αλλαγές από πίστα σε πίστα. Δεν μπορώ να δω ξεκάθαρα κάποιο φαβορί, μια ομάδα που θα κυριαρχεί φέτος» είπε ο πιλότος της Mercedes. 

Στη συνέχεια, μίλησε πιο συγκεκριμένα. «Πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε τη Red Bull. Το πιστεύω ακόμη, από την αίσθηση που έχω από το μονοθέσιο. Μπορούμε να ισορροπήσουμε. Αν κάνουμε το αυτοκίνητο πιο εύκολο και τη συμπεριφορά στις στροφές πιο αξιόπιστη μέσα από μικρές αλλαγές στο set up, τότε θα έρθουν πολλά στο μέλλον. Οι 23 αγώνες είναι πολλοί, πρέπει να είμαστε πιο αποδοτικοί από τις υπόλοιπες ομάδες. Ξέρουμε ότι στη Red Bull είναι καλοί στην εξέλιξη του μονοθεσίου μέσα στη χρονιά. Χρειαζόμαστε να τους ξεπεράσουμε» ήταν τα λόγια του. 

Πηγή: gazzetta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ