Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάO πρόεδρος Super League: Το κάνουμε για να σώσουμε το ποδόσφαιρο

O πρόεδρος Super League: Το κάνουμε για να σώσουμε το ποδόσφαιρο

Την απόφαση των 12 κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων να αποσχιστούν και να δημιουργήσουν τη δική τους κλειστή λίγκα υπερασπίστηκε ο πρόεδρός της, Φλορεντίνο Πέρεθ, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση που προκάλεσε «σεισμό» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ο Πέρεθ, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, είπε μιλώντας στην ισπανική τηλεόραση El Chiringuito TV: «Το κάνουμε για να σώσουμε το ποδόσφαιρο, το οποίο βρίσκεται σε μια κρίσιμη στιγμή».

Το βράδυ της Κυριακής με ανακοίνωση τους 12 ομάδες (Μίλαν, Άρσεναλ, Ατλέτικο, Τσέλσι Μπαρτσελόνα, Ίντερ, Γιουβέντους, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ και Τότεναμ) ενημέρωσαν για τη δημιουργία της European Super League.

Παράλληλα, όπως γνωστοποίησαν, η νέα διοργάνωση θα ξεκινήσει τον Αύγουστο και πρώτος πρόεδρος της θα είναι ο Φλορεντίνο Πέρεθ, με τον Τζόελ Γκλέιζερ (πρόεδρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) να είναι ο αντιπρόεδρος.

Η απόφαση προκάλεσε την άμεση αντίδραση φιλάθλων, πρώην ποδοσφαιριστών αλλά και πολιτικών, πολλοί από τους οποίους κατηγόρησαν τους δώδεκα συλλόγους για απληστία και προειδοποίησαν ότι ο νέος ανταγωνισμός θα ζημιώσει το άθλημα.

UEFA, μέσω κοινής δήλωσης με την FA, την Premier League, τη La Liga και τη Serie A, επέκρινε τα σχέδια των ομάδων αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για νομική δράση.

Επιπλέον, απείλησε να απαγορεύσει τη συμμετοχή των παικτών σε εγχώριο, ευρωπαϊκό ή και παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που σημαίνει ότι ίσως τους απαγορευτεί να πάρουν μέρος στις εθνικές τους ομάδες.

Ωστόσο, ο Πέρεθ επέμεινε ότι «το ποδόσφαιρο πρέπει να εξελιχθεί, όπως εξελίσσεται η ζωή. Πρέπει να αλλάξει και να συνεχίσει να προσαρμόζεται στους καιρούς που διανύουμε».

πηγη: gazzetta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ