Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΟλυμπιακοί Αγώνες: Πάντα ανοικτό το ενδεχόμενο ακύρωσης της διοργάνωσης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πάντα ανοικτό το ενδεχόμενο ακύρωσης της διοργάνωσης

Το ορόσημο των 100 ημερών πριν από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ήταν χθες (14/04). Παρ΄ όλα αυτά παραμένει πάντα ανοικτό το ενδεχόμενο ακύρωσης της διοργάνωσης, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ως μία επιλογή που μπορεί να εξεταστεί σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων. Θεωρεί ο Τοσιχίρο Νικάι, γενικός γραμματέας του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (ΦΔΚ), το ενδεχόμενο ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτό μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, παραθέτοντας τις δηλώσεις του Νικάι:

«Εάν η αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 σημάνει πως είναι αδύνατον» να διεξαχθούν οι Αγώνες. Τότε θα πρέπει να εγκαταλείψουμε», φέρεται να είπε το κορυφαίο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος. Στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης που δεν έχει μεταδοθεί ακόμη, όπως μετέδωσε το Kyodo.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί η Ιαπωνία είναι αντιμέτωπη με «τέταρτο κύμα» της πανδημίας. Καθώς την Τετάρτη (14/04) καταγράφηκαν σε εθνική κλίμακα πάνω από 4.300 κρούσματα του ιού.

Η Περιφέρεια της Οζάκα, επίκεντρο της κρίσης, καταγράφει το ένα αρνητικό ρεκόρ πίσω από το άλλο. Μιας και παρουσίασε 1.130 κρούσματα, αριθμός πρωτόγνωρος.

Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα του υπουργείου υγείας. Η Ιαπωνία έχει καταγράψει περίπου 9.500 θανάτους εξαιτίας του Covid-19 επί συνόλου περίπου 510.000 κρουσμάτων.

Η κυβέρνηση της «χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου», πάντως, συνεχίζει τις εντατικές προετοιμασίες για τη διεξαγωγή των Αγώνων. Με αυστηρά μέτρα προστασίας και κοινωνικής απόστασης και περιορισμούς για τους θεατές.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις αναφέρουν ότι υπάρχει ένα πολύ μικρό ποσοστό των κατοίκων που τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής της διοργάνωσης εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας.

Η φράση «ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων» ήταν μία από τις δημοφιλέστερες ανάμεσα στους πολίτες της χώρας που χρησιμοποιούν το Twitter για να εκφράσουν την αντίθεσή του, με πάνω από 20.000 αναφορές.

Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων δεν απάντησε όταν της ζητήθηκε σχόλιο από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, επιμένοντας πως η διοργάνωση θα διεξαχθεί κανονικά και με ασφάλεια.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ