Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΤυφώνας Μπαπέ σάρωσε την Βαυαρία! (vid)

Τυφώνας Μπαπέ σάρωσε την Βαυαρία! (vid)

Η Μπάγερν Μονάχου πολιόρκησε με κάθε τρόπο την Παρί Σεν Ζερμέν. Όμως ο Κιλιάν Μπαπέ με δύο γκολ, ο Νεϊμάρ με δύο ασίστ και ο Κέιλορ Νάβας με αμέτρητες αποκρούσεις. Υπέγραψαν το τελικό 2-3 σε μία απίστευτη ματσάρα!

Την ιστορία την γράφεις στα μεγάλα παιχνίδια. Στα δύο τελευταία του ταξίδια στο Champions League στην Βαρκελώνη και στο Μόναχο το κοντέρ έγραψε χατ-τρικ στην Μπαρτσελόνα και δύο τεμάχια στην Μπάγερν.

Την ιστορία την γράφουν οι νικητές. Και οι παρόντες επίσης. Στο τέλος της ημέρας η Μπάγερν Μονάχου είχε 31 τελικές και αμέτρητες κλασικές ευκαιρίες. Αν έπαιζε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, το σκορ μπορεί και να έπαιρνε διαστάσεις μαμούθ. Ο Πολωνός δεν έπαιζε όμως. Και ούτε πρόκειται να παίξει στο Παρίσι.

Ο Κιλιάν Μπαπέ έπαιζε και ήταν πιο ακραίο καιρικό φαινόμενο κι από το πυκνό χιόνι που έπεφτε, σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης στο Μόναχο. Με δύο δικά του γκολ σφράγισε το 2-3 μέσα στην Alianz Arena. Όμως οι Παριζιάνοι οφείλουν να ανάψουν μία λαμπάδα ίση με το μπόι του Κέιλορ Νάβας.

Ο Κοσταρικανός τερματοφύλακας έκανε εμφάνιση καριέρας. Υπήρχαν στιγμές που ένιωθες ότι κρατούσε μόνος του, μία άμυνα της Παρί που δεχόταν πυρά από παντού.

Το πρώτο μισάωρο έμοιαζε με φάρσα. Η Μπάγερν Μονάχου είχε δοκάρι νωρίς με τον Τσούπο-Μοτίνγκ, τουλάχιστον τέσσερις κλασικές χαμένες ευκαιρίες κι όμως έχανε με 0-2 στο σκορ!

Μόλις στο τρίτο λεπτό, η κάθετη κούρσα του Νεϊμάρ βρήκε τον Μπαπέ και ο Γάλλος με δυνατό σουτ πήρε τα χέρια του Νόιερ μέσα για το 0-1 (3’). Οι Γερμανοί πολιορκούσαν, όμως ο Νάβας κρατούσε το μηδέν. Και σαν να μην έφτανε αυτό μία μαγική μπαλιά του Νεϊμάρ έφερε την δεύτερη ασίστ. Με τον Μαρκίνιος να πλασάρει εύστοχα για το 0-2 (28’).

Κι ενώ όλα έδειχναν ένα τέλειο παριζιάνικο βράδυ, το σενάριο άλλαξε. Λίγο μετά το γκολ ο αρχηγός και ηγέτης της γαλλικής άμυνας τραυματίστηκε. Ο Ντανίλο Περέιρα γύρισε υποχρεωτικά στόπερ και το ματς έγινε… μονότερμα.

Βοήθησαν σε αυτό και οι δύο αλλαγές του Φλικ πριν το ημίχρονο με τους Αλάμπα και Μπόατενγκ να παίρνουν τις θέσεις των Γκορέτσκα, Ζίλε και να αλλάζουν την φυσιογνωμία του ματς.

Μία τέλεια κεφαλιά του Τσούπο-Μοτίνγκ απέναντι στην παλιά του ομάδα έφερε νωρίς το 1-2 (37’) και στην επανάληψη είχε… κατηφόρα. 

Ο Νεϊμάρ απέτυχε σε κλασική ευκαιρία να κάνει το 1-3 (51’), όμως αυτή ήταν η τελευταία κατεβασιά των Γάλλων για πολύ ώρα. Μία πανέξυπνη κεφαλιά του Τόμας Μίλερ μετά από φάουλ του Κίμιχ έφερε το 2-2 (60’) και λογικά όλοι θα ποντάριζαν περιουσίες πως το τρίτο γκολ και η ολική ανατροπή δεν θα αργούσε για τους Βαυαρούς.

Όλοι αυτοί υπολόγισαν όμως χωρίς τον Κιλιάν Μπαπέ. Το γαλλικό καθαρόαιμο ξεχύθηκε σε μία κόντρα και με απίθανη προσποίηση και σουτ στην κλειστή γωνία έκανε το 2-3 (68’) με το 27ο γκολ του (έχει και 15 ασίστ) μόλις σε 43 παιχνίδια Champions League.

Οι Γερμανοί απάντησαν με βολές κατά ριπάς, όμως ο Νάβας άντεξε. Με αμέτρητες σωτήριες επεμβάσεις κράτησε το 2-3 ως το τέλος και οι Παριζιάνοι πήραν μία μικρή ρεβάνς για τον χαμένο περσινό τελικό. 

πηγη: sdna.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ