Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΠανηλειακός: Δεν ξέχασε τον Γιάννη Κυράστα

Πανηλειακός: Δεν ξέχασε τον Γιάννη Κυράστα

17 χρόνια συμπληρώθηκαν από το θάνατο ενός σπουδαίου προπονητή

Την  1η Απριλίου πριν 17 χρόνια (το 2004), άφησε την τελευταία του πνοή ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες προπονητές με θητεία και στον Πανηλειακό, ο Γιάννης Κυράστας. Ο Πανηλειακός δεν τον έχει ξεχάσει και ανάρτησε  στην επίσημη σελίδα του στο facebook μια ανακοίνωση στη μνήμη του Γ. Κυράστα κι ένα εξαιρετικό βίντεο-αφιέρωμα με ορισμένες από τις σημαντικότερες στιγμές του Πανηλειακού με τον Κυράστα στον ερυθρόλευκο πάγκο (μπορεί να το δείτε στο Paniliakos TV, στο YouTube).

Η ανακοίνωση του Πανηλειακού για τον Κυράστα ήταν η εξής:

«Το απόγευμα της 1ης Απριλίου 2004, έφευγε από κοντά μας νικημένος από την σπάνια νόσο του Fournier ένας από τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Γιάννης Κυράστας δεν ήταν πλέον μαζί μας. Μία είδηση που δυστυχώς δεν ήταν ψέμα, βυθίζοντας σε πένθος ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ελλάδα.

Ο Γιάννης Κυράστας ήρθε στον Πύργο για πρώτη φορά στις 27 Μαρτίου 1996 μένοντας στον πάγκο της ομάδας μας μέχρι την λήξη εκείνης της αγωνιστικής περιόδου, ενώ η δεύτερη θητεία του στον Πανηλειακό ξεκίνησε στις 20 Νοεμβρίου 1997 και διήρκεσε 14 μήνες, έως τις 19 Ιανουαρίου 1999. Συνολικά κάθισε στον πάγκο της ομάδας μας σε 48 αγώνες έχοντας ως απολογισμό 13 νίκες, 14 ισοπαλίες και 21 ήττες, με συνολικό αριθμό τερμάτων 55 υπέρ και 69 κατά.

Στο διάστημα αυτό ο Γιάννης Κυράστας παρουσίασε εξαιρετικό έργο, με τον Πανηλειακό να αποδίδει πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και να πανηγυρίζει μεγάλες νίκες και σημαντικά αποτελέσματα, μεταξύ των οποίων το μεγάλο διπλό στο «Ν. Γκούμας» επί της ΑΕΚ (1-2), τη νίκη επί του Ολυμπιακού στον Πύργο (1-0), τις σημαντικές εντός έδρας ισοπαλίες με Παναθηναϊκό (0-0) και Ολυμπιακό (1-1), την εντός έδρας επικράτηση στο Πελοποννησιακό ντέρμπι επί της Καλαμάτας (1-0), καθώς και την ευρεία εκτός έδρας νίκη στην Πάτρα επί της Παναχαϊκής (0-4).

Το Paniliakos TV θυμάται τον μεγάλο άνθρωπο και προπονητή Γιάννη Κυράστα και παρουσιάζει ένα βίντεο-αφιέρωμα με ορισμένες από τις σημαντικότερες στιγμές του Πανηλειακού με τον κόουτς Κυράστα στον ερυθρόλευκο πάγκο.

Γιάννη Κυράστα, σε ευχαριστούμε για τις αναμνήσεις και τις όμορφες στιγμές! Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ!».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ