ΕΠΣ Ηλείας: Αναβλήθηκαν οι εκλογές

Νέα ημερομηνία διεξαγωγής η 14η Μαΐου

Οι εκλογές της ΕΠΣ Ηλείας που ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν αύριο Τετάρτη 31 Μαρτίου. Αναβλήθηκαν λόγω των μέτρων κατά της αύξησης των κρουσμάτων covid που παρατηρούνται όλο αυτό το διάστημα και στην περιοχή μας. Ενώ το συμβούλιο της Ένωσης σε χθεσινή του συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη αποφάσισε να διεξαχθούν την Παρασκευή 14 Μαΐου και ώρα 4 το απόγευμα στο «Άγγελος Αναστασόπουλος».

Ακολουθήθηκαν οι Νόμιμες διαδικασίες

Όσον αφορά το χρονικό των εκλογών, η ΕΠΣΗ προκήρυξε τις εκλογές ως γνωστόν στις 27 Ιανουαρίου. Κι όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούσε στενά τις εξελίξεις ακολουθώντας όλα τα μέτρα και τις νόμιμες διαδικασίες (πληρεξούσια και υποβολή υποψηφιοτήτων). Ενώ οι εκλογές θα διεξάγονταν στο «Άγγελος Αναστασόπουλος»  με φυσική παρουσία και όχι ηλεκτρονικά καθώς «αυτό θα επιβάρυνε οικονομικά τα σωματεία». Η ΚΥΑ όμως του περασμένου Σαββάτου με την οποία δεν είχαμε άρση της απαγόρευσης μετακίνησης από Δήμο σε Δήμο. Ανάγκασε το συμβούλιο της Ένωσης σε αναβολή των εκλογών.

Η ΓΓΑ αποφασίζει ποια σωματεία ψηφίζουν

Και αν η νέα ημερομηνία διεξαγωγής έγινε ήδη γνωστή, αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει οριστικά είναι αν θα ψηφίσουν οι 16 ομάδες ή υπάρχει αύξηση. Για το θέμα αυτό αποφασίζει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Με την Ένωση να κρατά στάση αναμονής περιμένοντας επίσημες ενημερώσεις στο μέλλον.

Άρης Κουλούρης: «Τηρούμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες…»

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηλείας Άρης Κουλούρης και εκ νέου υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές, έδωσε το στίγμα του αναφέροντας: «Το συμβούλιο σε τηλεδιάσκεψη του τη Δευτέρα 29/3 αποφάσισε τη μη διεξαγωγή των εκλογών, 31 Μαρτίου, λόγω της επιμονής του κορωνοϊού.  Σαν διοίκηση τηρήσαμε όλες τις νόμιμες και απαραίτητες διαδικασίες για την προετοιμασία και διεξαγωγή της Συνέλευσης.

Η ΚΥΑ όμως του Σαββάτου που δεν επιτρέπει τη μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο (ενώ επιτρέπει τη νόμιμη διεξαγωγή της). Μας υποχρεώνει ν’ αναβάλλουμε τις εκλογές.  Ήδη ορίσαμε νέα ημερομηνία, αυτή της 14ης Μάη και ώρα 4 το απόγευμα στο «Άγγελος Αναστασόπουλος». Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσω πως είχαν τηρηθεί όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. Ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των παρευρισκομένων (θερμομέτρηση εισερχομένων, τεστ rapid από ιδιώτη γιατρό κατόπιν εξασφάλισης χορηγίας,  αντισηπτικά κ.τ.λ). Στόχος της διοίκησης της ΕΠΣΗ και θέλω να πιστεύω και όλης της κοινωνίας είναι η διασφάλιση της υγείας όλων των ανθρώπων».

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΣ Ηλείας

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Η Εκτελεστική  Επιτροπή της ΕΠΣΗ κατά τη σημερινή συνεδρίασή της αποφάσισε την αναβολή της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των σωματείων-μελών της Ένωσης. Που είχε συγκληθεί για την 31-3-2021 ημέρα Τετάρτη και ώρα 16.00 στο Ενωσιακό Γήπεδο «Άγγελος Αναστασόπουλος». Με θέμα τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Εκτελεστικής και της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Η αναβολή αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω των συνεχιζόμενων εξαιρετικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα συνεπεία της πανδημίας Covid-19 και των έκτακτων μέτρων που διατηρήθηκαν σε ισχύ από την Πολιτεία με την υπ’αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 18877/2021 ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1194/τ.Β’, το οποίο εκδόθηκε το Σάββατο 27-3-2021.

Έως τότε η Ε.Π.Σ.Ηλείας ήταν υποχρεωμένη, κινούμενη με βάση την αρχή της νομιμότητας κατά τη θεσμική της ευθύνη και αντίθετα προς τις ανεύθυνες δηλώσεις κάποιων που επιθυμούν να αποφύγουν πάση θυσία τις εκλογές φοβούμενοι το αποτέλεσμά τους. Να συνεχίσει κανονικά την εκλογική διαδικασία και την προετοιμασία της Γενικής Συνέλευσης, δεδομένου ότι δεν ήταν γνωστό εάν η τελευταία αυτή ΚΥΑ θα παρέτεινε τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού και αν μεταξύ αυτών θα περιλαμβανόταν η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων, όπως και έγινε.  Η αναβληθείσα Γενική Συνέλευση ορίστηκε για την Παρασκευή 14-5-2021και ώρα 16.00 στο Ενωσιακό Γήπεδο.

Ο Γεν. Γραμματέας της ΕΠΣΗ

Ηλίας Παρασκευόπουλος

ΕΠΣ Ηλείας

Συγχαρητήρια στον Θ. Ζαγοράκη

Πρόεδρε, θερμά συγχαρητήρια για την εκλογή σου.

Κάθε επιτυχία στο έργο σου.

Με αθλητικούς Χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν. Γραμματέας

Άρης Κουλούρης                                        Ηλίας Παρασκευόπουλος

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ