Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικά«Βόμβες» Ινφαντίνο: Αφήνει ανοικτό ένα Βαλκανικό πρωτάθλημα - Σκέψεις για ριζικές αλλαγές...

«Βόμβες» Ινφαντίνο: Αφήνει ανοικτό ένα Βαλκανικό πρωτάθλημα – Σκέψεις για ριζικές αλλαγές στην Ευρώπη

Η FIFA δείχνει πρόθυμη να αλλάξει τη θέση της σχετικά με τη διεξαγωγή κοινών εθνικών πρωταθλημάτων. Προκειμένου να βοηθηθούν οι χώρες που θέλουν να ανταγωνιστούν τους ισχυρούς του ποδοσφαίρου, όπως αποκάλυψε ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

FIFA και UEFA έχουν αντιταχθεί στο παρελθόν στις όποιες προσπάθειες δημιουργίας πολυεθνικών πρωταθλημάτων. Υποστηρίζοντας ότι η βάση του ποδοσφαίρου, είναι οι εθνικές διοργανώσεις.

«Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε συζητήσεις. Οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί συζήτησαν τη δημιουργία ενός κοινού πρωταθλήματος. Συζητήσεις που γίνονται 20 χρόνια και πάντα λέμε όχι, γιατί στηρίζουμε τα εθνικά πρωταθλήματα», δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA.

«Αλλά ίσως θα βοηθούσε; Ίσως είναι η μόνη διέξοδος, ίσως στην Ευρώπη πρέπει να το σκεφτούν, ίσως στην Αφρική. Νομίζω ότι έχουμε καθήκον να μελετήσουμε αυτά τα πράγματα, τότε θα δούμε πού καταλήγουν», πρόσθεσε ο Ινφαντίνο.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 αναπτύχθηκε ένα σχέδιο για μία «Atlantic League» με συλλόγους από Ολλανδία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Σκωτία και ορισμένες σκανδιναβικές χώρες, αλλά η ιδέα απορρίφθηκε από την UEFA.

Συζητήθηκε επίσης ένα πρωτάθλημα Τσεχίας-Σλοβακίας, ένα Βαλκανικό και ένα πρωτάθλημα Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Επίσης ομάδες, από τη Βόρεια Ιρλανδία και το Εϊρε διεξάγουν συνομιλίες για μία πιθανή «All-Island League», ενώ Ρέιντζερς και η Σέλτικ συζητoύν συχνά για ένταξη στην αγγλική Premier League.

«Η Premier League είναι το πιο επιτυχημένο πρωτάθλημα και συγχαρητήρια γιατί έχει δημιουργήσει μία φανταστική διοργάνωση  και ένα εξαιρετικό προϊόν. Προφανώς, θέλουν να παραμείνουν στην κορυφή και για τα επόμενα εκατό χρόνια», δήλωσε ο Ινφαντίνο. «Και οι άλλοι θέλουν να γίνουν οι καλύτεροι. Μπορούμε λοιπόν να κάνουμε κάτι για να βελτιώσουμε τους άλλους, χωρίς να πάρουμε τίποτα μακριά από αυτούς που βρίσκονται στην κορυφή; Να φέρουμε ψηλότερα εκείνους που είναι σήμερα λίγο χαμηλά. Είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε τα πάντα με όλους. Και μετά θα δούμε», κατέληξε.

πηγή: sdna.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ